Popular Posts

Monday, 18 May 2015

Putih ke Cerah?

Putih ke Cerah?


Sjk akhir2 ni bermcm2 produk utk putih keluar kt pasaran..mcm cendawan tmbuh pn yer jugak..semuanya menjanjikan kesan yang cepat & seawal seminggu malah kurg dr tu..
Nk bg pendapat skitla,sebelum beli pernah x buat research psl company yg keluarkan produk tu?siapa ahli farmasi/doc yg bertanggungjawab utk keluarkan produk tu?apakah kandungan yg digunakan dlm produk tu? Pengasas yg keluarkn produk tu berlatar belakangkan dari jenis keluarga yg bagaimana?org biasa atau memang mempunyai kepakaran dalam bidang tu?Biasanya ramai pembeli hanya ambil tahu pasl kelulusan dr KKM dan logo halal saja kan(org melayu malaysia)

Cuba bayangkan baju kemeja putih terkena kotoran..
1) ambil sbun biasa dan berus/sental kemeja tu lama2 sehingga kesan kotoran itu tanggal 
2) rendam/sapukn clorox/sjnis cecairpemutih pada kotoran tersebut

Langkah manakah yg anda akan pilih?
Rata2 menggunakan langkah yg ke2..Sebab?
Cepat...Pantas..Mudah...

Begitu juga dengan produk putih yg menjadi trend skrg ni..Alhamdulillah hati ni msh teguh n xyakin dgn produk tersebut,tak pernah cuba walau sekali.sebab apa,sebab xyakin produk yg dikeluarkan tu mempunyai ciri2 keselamatan atau bebas dari bahan kimia atau tidak..secara logiknya,kesan cepat pasti ada side effect berbanding dgn kesan lambat melalui kaedah semulajadi seperti kaedah 1 diatas..pepatah melayu pun ada sebut "biar lambat asal selamat"

Baru2 ni pun kita dikejutkan dgn berita kematian seorg nurse dimana khabar angin menyatakan dia banyak menggunakan produk kecantikan utk putih..Waallahualam....pada pandangan saya,kalau nak makan sesuatu lebih baik jgn cmpur2 produk ya..tkt ada effect sbb tkt body xbole trima..

Pernah juga terdengar ura2 menyatakan kebanyakan produk kecantikan/putih dipasaran kebanyakannya diambil dari kilang yg sm & letak or buat brand sendiri..(boleh google utk cari bisnes brand sendiri)...bezanya hny pd label n nama..Wallahualam...

Sebagai pengguna tegar & akhirnya menjadi agent sah Shaklee,saya lebih yakin dengan produk ni..nnt saya akan ceritakn di entry lain bagaimana boleh jatuh cinta dengan Shaklee ni..bg yg xtau saya terangkan secara ringkas ya..pengasasnya ialah seorg doc,Dr Forrest C Shaklee dimana menubuhkan sebuah syarikat berdasarkan Living in Harmony With Nature yg beriltizam utk menghasilkn produk2 bg memperbaiki kesihatan insan & bumi.
Di Shaklee juga penyelidikan saintifiknya telah menjadi sebahagian daripada strategi korporat selama lebih 30 thun.Komitmennya yg menjalankn penyelidikan saintifik & klinikal inilah yg membezakan Shaklee drp produk lain dan juga menghasilkan lebih 100 laporan saintifik - diterbitkan untuk jurnal saintifik bg rujukan para saintis yg mengiktiraf produknya selamat digunakan & berkesan.

Berbanding dgn produk yg lain,Shaklee mempunyai kilang,ahli farmasi serta menggunakan bahan2 semulajadi yg tersendiri..

Ok..dah berkenalan dgn Shaklee sy nk rekemenkan produk Shaklee pula bg yg nak cerah(bukan putih ya) secara semulajadi..

Gambar kat bwh ni adalah adik kandung sy sendiri dimana dia telah berjaya mencerahkan dirinya hanya menggunakan vit c shaklee shja! Bonus sebab bukan shj cerah malah kesihatannya bertambah baik..





Kami sekeluarga pun teruja dgn perubahan dia ni..yela dulu kurg cerah..hehee

Kalau nak dapatkan vit c boleh pm/wassup sy 0172000748..Insya Allah free consultation akn diberikan..

Sunday, 3 May 2015

Berblogger semula

Assalammualaikum...

1st time ni nak mula berblog selapas lebih 10 tahun tinggalkan blog! Sampaikan password lama pun lupa tau..dasyatkan..

Ok..nak cerita sikit...sebenarnya dah lama dah nak buat blog ni tapi masa tak mengizinkan..sekarang ni si kembar tengah tidur barulah ada masa sikit..ni pun ayat spontan je tengah taip pakai ipad ni tau..hihihihi..kalau ayat berterabur diam2 udah ler yer...

Saya perkenalkan diri dulu yer...nama saya shieda..saya berkerja sebagai customer care consultant di salah satu telco di Malaysia ni..(takkan oversea kot)...hihihi..selain daripada itu saya merupakan salah seorang Agent Shaklee yang sah..(1106724).. Selepas ini saya akan ceritakan pula bagaimana boleh terjebak dengan dunia Shaklee ya..
Saya telah dikurniakan 2 orang puteri kembar yang sangat comel dan bijak..Alhamdulillah..InsyaAllah di blog lain saya akan ceritakan pengalaman mengandungkan sikembar ni..sesungguhnya pengalaman yang paling indah dalam hidup ni..

Hmmm...lagi ape eh...dah putus idea lak..

Sebenarnya dah nama pun 1st blog n just nak test..so tak de specification topicla kan nak hurai..,

Ok..saya stop dulu ya..


Stay tune..insya allah akan kembali lagi..