Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2016

Beza kolagen shaklee dengan kolagen lain

Apa istimewanya kolagen shaklee ni berbanding dengan kolagen lain di pasaran?Apa kandungan yang terdapat dalam kolagen shaklee ni?Siapa pernah makan kolagen?
Pernah cek tak sumber kolagen yang anda ambil tu dari sumber mana?
Apa kandungan kolagen yang anda ambil tu?Ok, perbezaan ketara kolagen shaklee dengan kolagen pasaran adalah,kolagen shaklee tidak menambah apa2 perasa ke dalam kolagennya untuk jadi lebih sedap! Tetapi menggabungkan ramuan2nya supaya menjadi lebih berkesan..
memang betul..shieda pernah makan bermacam2 jenis dan jenama kolagen (sebelum kenal shaklee) memang ada yang sangat sedap rasanya sebab dah tambah perasa!
Masa tu memang tak terfikir,bayar mahal beratus2 untuk cantik, tapi rupanya bayar untuk rasa (ruginya dulu 😔)Kolagen shaklee berasaskan dari sisik ikan merah dimana kadar penyerapannya lebih tinggi berbanding dengan kolagen haiwan yang lain..Shaklee menggabungkan 7 ramuan yang membuatkan mereka saling bersinergi
7 ramuan tersebut juga digabungkan untuk men…

SET KECANTIKAN SHAKLEE YANG AWESOME

Pasti ramai yang tercari-cari produk kecantikan dan anti penuaan yang selamat dan bebas bahan kimia..Di pasaran,berlambak-lambak produk kecantikan yang diragui akan keselamatannya..Disini saya boleh cadangkan produk kecantikan Shaklee yang anda boleh pilih sendiri berdasarkan bajet yang anda sendiri tentukan.


Kat sini saya boleh bahagikan kepada 2 bahagian :

SET ROCKET🚀
✔Vivix
✔Collagen Powder

SET FLIGHT
✔esp
✔Vit C
✔Vit E
✔B complex

Kenapa saya bagi nama rocket & flight?
Mudah jer jawapannya :
Nak laju/cepat nampak kesan perubahan ambil SET ROCKET

SET FLIGHT tak ada kesan ke???
Ada.. cuma tak sepantas dan secepat rocketla..sebabkan shaklee merupakan produk berasaskan bahan semulajadi..kalau cepat dalam masa sehari/3 hari atau seminggu macam kat pasaran tu,dikhuatiri ada bahan kimia yang bahaya seperti merkuri dan sebagainya..

Antara rocket dan flight anda semua tahu mana lebih mahalkan.. 😊😊😊

Pilihan ditangan anda.. nak secepat rocket atau secepat flight

Kalau nak info lebih lanjut, boleh hub…

Perbezaan Ubat dan Supplement Secara Ringkas

UBAT VS SUPPLEMENT

Assalammualaikum..

Dah lama tak buka blog ni..sekarang saya tengah berpantang hari yang ke-20 baby Shaklee saya yang Sado ni..puteri saya yang ke3..Baru hari ke-20 nurse timbang berat da 3.9kg..alhamdulillah..

Ok,harini saya nak bercerita tentang perbezaan antara Ubat dan Supplement


Nota kaki : sila baca sehingga habis ya 😺😺😺💎💎
Sebelum tu saya nak tanya :  Siapa dalam dunia ni yang suka makan ubat? Rasanya tiada siapa yang suka makan ubatkan,termasuklah diri saya sendiri..
Berikut adalah perbezaan antara UBAT dan SUPPLEMENT yang saya ingin kongsikan secara ringkas : 1)Ubat di ambil ketika kita sakit sahaja...manakala supplement boleh diambil pada bila-bila masa...supplement adalah MAKANAN TAMBAHAN tapi bukan PENGGANTI MAKANAN dimana ia telah diubahsuai dalam bentuk pil.jadi mudahlah bagi kita untuk tahu berapa jumlah yang perlu dimakan untuk setiap hari.. 2)Ubat mengandungi DADAHyg membolehkan ia bertindak dengan cepat dan Supplement tidak menggunakan dadah tetapi me…