Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2016

Cegah demam dari awal

Nak share sikit.Semalam petang lepas ambik my twin (kakak rina & adik tina) dari taska, kitaorang 1 family pergi singgah jap pusing2 kat City Park,Seremban 2. Ape yang Shieda perasan yang 2nd twin macam lemah je dari biasa. Kurang aktif dan tak banyak cakap. Kalau tak mulut asik pot pet pot pet je..Malam tu lepas makan badan die terasa panas, tanda2 nak demam. Pun duduk je tak larat nak main. Padahal kalau sihat tak reti duduk diam. Makan pun tak nak tak ada selera. Yang si kakak rina lak asyik kacau je adik kembar die tu. Selalu die kena kacau..hihihiDieorang jarang sakit,seingat last sakit masa tahun lepas dalam bulan 9 @10 camtu sebab kena cirit birit 1 rumah.. Teringatlak adik tina kena tahan wad tangan kena cucuk masuk air dalam badan sebab muntah2 dari pagi ke malam. Apa2 je masuk dalam perut terus keluar balik. Sedih & kesian sangat masa tu..Bila dah start sekolah ni bergaul dengan ramai budak risiko untuk sakit tu memang tinggi.Shieda cepat2 bancuh nutriferon sesachet …

Multivitamin Shaklee - Vitalea perlu diambil lebih2 lagi bagi ibu bekerja

Vitalea Shaklee adalah multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia.Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.Vita-Lea telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.
Ibu2 bekerja sila ambil perhatian!!
=============================KISAHBENARX016
---------------------------
Seawal jam 7 pagi hingga jam 430 petang sibuk bertugas untuk kem perkhemahan sehari KRS dan Pandu Puteri. Jam 530 petang baru sampai rumah..seharian bertugas memang memenatkan. Nasib baik awal pagi dah telan 2 biji vitalea.. Sebagai pembekal tenaga unggul kepada diriku sepanjang hari..Kalau tak telan ni kerja setengah hari je badan dah lemau tak bermaya..muka pucat semacam..sakit badan. Tambah pula sekarang ni banyak tugasan lasak yang perlu dibuat.Jadi ibu bekerjaya memang begini lah.. Harus perlu supplemen tambahan agar sentiasa …

Anak 3 disangka anak dara

"Mak cik nak seekor ayam sederhana ya,kaki tak nak""Ayam ni sedap makan bila goreng panas2 kan dik""Yela mak cik anak2 saya suka makan ayam,lebih2 lagi ayam goreng" Dengan muka terkejut, mak cik menjual ayam bertanya "Adik dah berapa orang anak? Ingatkan anak dara lagi""Dah 3 orang dah mak cik,baru lepas habis pantang anak ke3"Bertambah terkejut muka mak cik jual ayam tu.."tak pe mak cik,ramai yang salah sangka macam mak cik" hatiku berkata******************************************Ramai yang salah sangka Shieda masih anak dara dan terkejut bila dapat tahu Shieda dah mempunyai 3 orang anak.Kawan2 sekerja juga terkejut melihat penampilan Shieda selepas habis berpantang, berjaya mendapatkan kembali berat badan yang ideal selepas beranak.Ada pendapat mengatakan kalau beranak czer,perut buncitla,susah nak kuruslah.. Tapi alhamdulillah Shieda berjaya buktikan pendapat itu salah sama sekali jika kita pandai menjaganya dari awal lagi…

MENGANDUNG KALI KE2 SELEPAS 6 TAHUN DENGAN SET SUBUR SHAKLEE

Setiap pasangan yang mendirikan rumah tangga pasti mahukan cahaya mata@zuriat sebagai penyeri hidup mereka. Bukan itu sahaja zuriat juga menjadi penyambung generasi sesebuah keluarga. Mungkin ada diantara yang membaca blog ni sedang berikhtiar untuk menimang cahaya mata lebih2 lagi yang telah berkahwin bertahun-tahun lamanya, mungkin juga ada yang mengalami masalah dalaman seperti cyst, period tidak stabil, kurang ovum dan sebagainya.Sebagai manusia kita boleh berusaha mencuba dengan pelbagai cara dan salah satunya ialah mengambil supplement dari Shaklee iaitu SETKESUBURAN. Kita mencuba sedaya yang boleh, Tuhan penentu segalanya. Tak salah kalau mencuba ☺Berikut saya kongsikan kisah benar penantiansepasang suami isteri selama 6 TAHUN yang disahkan mengandung untuk kali ke2 setelah mengamalkan SETKESUBURANSHAKLEE selama 6 bulan!KISAH BENAR J011
---------------------------
Teringat lagi kisah dua tahun yang lepas.. Bila diri disahkan mengandung untuk kali kedua setelah menghadapi pelbag…

Tempias Shaklee Kepada Suami

Bagi yang dah kahwin or melahirkan anak pasti ramai yang berkata badan mengembangla, dah kembang susah kurus!!Siapa tahu dengan mengambil supplement Shaklee yang kembang kembali ke bentuk asal! Suami pun terkena tempiasnya sekali tau! Berikut saya kongsikan pengalaman Kak Dayah dan suami akibat bersupplementkan Shaklee! Yang penting secara semulajadi tanpa ubat2 kurus yang membahayakan kesihatan tu tau !KISAH BENAR
---------------------------
Oouww..viral #shakleeeffect sudah ke tahap supersaiya.ehek!Dayah je yang terlambat sikit sebab dayah tak nampak effect shaklee yang ketara pada diri dayah. Oppss! Sebenarnya ahkak²... Shaklee memang ada bagi effect pada diri dayah. Lepas godek² gambar zaman jepun sampailah zaman merdeka. Baru jumpe! Hehe.Jom,jemput baca bawah lagi

1st Pic:
Masa ni tahun 2012. Tak ingat bulan berapa. Mengandung lebih kurang 3@4 bulan. See..muka dayah selebet kan. Muka hubby pon ..hahaa...tak sanggup cakap.2nd Pic:
Tahun 2012 jugak. Masa ni dah mengandung dalam 7@…

Jatuh Cinta Dengan Shaklee

Assalammualaikum.. **Saya harap masih tak terlambat untuk saya bercerita bagaimana mulanya saya jatuh cinta dengan produk Shaklee ni walaupun sudah tahun ke3 saya menggunakan Shaklee dan menjadi distributor Shaklee** -------------------------------------------------------------------
Siapa pernah jatuh cinta pasti tahu rasa manis dan nikmatnya kan..tapi itu pada sesama manusia..sekarang saya nak cerita jatuh cinta pada produk/barang yang buat kita stay dengan produk tu..
Ceritanya begini..(chewahh)
Saya mula diperkenalkan Shaklee ni oleh kakak saya pada masa tu saya baru berkahwin dan belum preggy lagi..dah sebulan kahwin,period,2 bulan kahwin,period,3 bulan kahwin pun period lagi..masih belum ada rezeki lagi..maybe ada hikmah kot sebab masa mula2 kahwin memang banyak sangat dugaan saya dengan husband..dugaan selepas berumah tangga..masa tu memang tensyen sangat..Antara asbab Allah tak bagi rezeki lagi..Masuk bulan ke4 saya dah mula merisik untuk cari produk subur..padahal baru 4 bul…

Nak Kurus Dapat Bonus CANTIK!!

Assalammulaikum dan salam sejahtera..Setiap orang mengimpikan untuk mendapat saiz dan berat badan yang ideal.Disamping sihat dan bertenaga, secara automatiknya menyerlahkan penampilan seseorang itu.Mari kita baca pengalaman salah seorang pengguna yang telah jatuh hati dengan produk Shaklee ni.Semoga bermanfaat kepada yang memang sedang mencari produk kesihatan Shaklee yer 😉KISAH BENAR
---------------------------
"Dont make SHAKLEE a secret..share it..its a GIFT you giving people...
InshaaAllah...Gambar BEFORE tu,saya ingat sangat2 sebab one of my best friend cakap saya nampak lebih tua dari usia..Saya berusaha untuk mencari solution, sebab badan rasa tak sihat dan tak selesa..penampilan tak menarik dan ceria.Alhamdulillah dengan #SHAKLEE saya dapat solution..saya sihat dalaman, automatik penampilan luaran saya makin terserlah..nampak sihat dan ceria..Nak tahu rahsia saya???
1.ENERGIZING SOY POWDER
ESP membantu menyihatkan hormon dan membantu segala vitamin yang saya makan terse…