Popular Posts

Saturday, 28 May 2016

Cegah demam dari awal

Nak share sikit.

Semalam petang lepas ambik my twin (kakak rina & adik tina) dari taska, kitaorang 1 family pergi singgah jap pusing2 kat City Park,Seremban 2. Ape yang Shieda perasan yang 2nd twin macam lemah je dari biasa. Kurang aktif dan tak banyak cakap. Kalau tak mulut asik pot pet pot pet je..

Malam tu lepas makan badan die terasa panas, tanda2 nak demam. Pun duduk je tak larat nak main. Padahal kalau sihat tak reti duduk diam. Makan pun tak nak tak ada selera. Yang si kakak rina lak asyik kacau je adik kembar die tu. Selalu die kena kacau..hihihi

Dieorang jarang sakit,seingat last sakit masa tahun lepas dalam bulan 9 @10 camtu sebab kena cirit birit 1 rumah.. Teringatlak adik tina kena tahan wad tangan kena cucuk masuk air dalam badan sebab muntah2 dari pagi ke malam. Apa2 je masuk dalam perut terus keluar balik. Sedih & kesian sangat masa tu..

Bila dah start sekolah ni bergaul dengan ramai budak risiko untuk sakit tu memang tinggi.

Shieda cepat2 bancuh nutriferon sesachet dan bagi telan sebiji omega. 1st twin pun kecek sekali. Takut gak si kakak rina terjangkit sekali..hihihi..

Selain dari tu Shieda mandikan die 2x malam semalam & nak tidur letak kain basah kat kepala die..selalu basahkan kepala dan armpit die..

Bangun pagi tadi Alhamdulillah badan dah tak panas & dah bergaduh main sama2 dengan kakak kembar die..kalau sakit nak gaduh pun tak larat.. Rumah pun dah bising dengar suara die..😁😁

Memang kena stanby 2 benda ni kat umah. Kita cuba usaha yang sembuhkan Allah swt.. Tak salah ikhtiar.. Sebagai seorang manusia,tanggungjawab kita kan untuk menjaga kesihatan diri. Salah 1 amanah tu..

Lepas ni nak stanby chewable vitamin c pula kat rumah..

Sihat itu Mahal
Mencegah lebih baik dari mengubati

Thursday, 26 May 2016

Multivitamin Shaklee - Vitalea perlu diambil lebih2 lagi bagi ibu bekerja


Vitalea Shaklee adalah multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia.

Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.Vita-Lea telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.

Ibu2 bekerja sila ambil perhatian!!
=============================

KISAH BENAR X016
---------------------------
Seawal jam 7 pagi hingga jam 430 petang sibuk bertugas untuk kem perkhemahan sehari KRS dan Pandu Puteri. Jam 530 petang baru sampai rumah..seharian bertugas memang memenatkan. Nasib baik awal pagi dah telan 2 biji vitalea.. Sebagai pembekal tenaga unggul kepada diriku sepanjang hari..Kalau tak telan ni kerja setengah hari je badan dah lemau tak bermaya..muka pucat semacam..sakit badan. Tambah pula sekarang ni banyak tugasan lasak yang perlu dibuat.

Jadi ibu bekerjaya memang begini lah.. Harus perlu supplemen tambahan agar sentiasa cergas dan sihat untuk lakukan kerja di pejabat, sekolah serta bertugas di rumah. Kalau tak, siapa yang nak tolong buat kerja-kerja?? Nak mengurus rumah dan anak2 lagi.. Saya memang tak ada orang gaji di rumah.. Sayalah ibu, saya lah pekerja, sayalah guru, sayalah yang bisnes, sayalah orang gaji tu dan sayalah isteri...

Hahh!! Nampak tak?? Oleh tu, Vitalea adalah keperluan khas bagi diri saya.Vitalea memang tak pernah tinggal  sejak berkenalan dengan supplemen ni. Lengkap dengan segala jenis vitamin diperlukan badan..vitamin kegemaran ni sentiasa selamat dan organik..

#shakleeffect
#s2ufamilies
#s2united

Untuk konsultansi, hubungi sy ya
----------------------------
FB : https://www.facebook.com/shiedabalqis
Pages : https://www.facebook.com/kedaivitaminbalqis
Blog : www.ibusikembar.blogspot.com
HP : 0172000748
===================
Produk yang diambil:
1. Vitalea
===================

Saturday, 21 May 2016

Anak 3 disangka anak dara

"Mak cik nak seekor ayam sederhana ya,kaki tak nak"

"Ayam ni sedap makan bila goreng panas2 kan dik"

"Yela mak cik anak2 saya suka makan ayam,lebih2 lagi ayam goreng"

Dengan muka terkejut, mak cik menjual ayam bertanya "Adik dah berapa orang anak? Ingatkan anak dara lagi"

"Dah 3 orang dah mak cik,baru lepas habis pantang anak ke3"

Bertambah terkejut muka mak cik jual ayam tu.."tak pe mak cik,ramai yang salah sangka macam mak cik" hatiku berkata

******************************************

Ramai yang salah sangka Shieda masih anak dara dan terkejut bila dapat tahu Shieda dah mempunyai 3 orang anak.

Kawan2 sekerja juga terkejut melihat penampilan Shieda selepas habis berpantang, berjaya mendapatkan kembali berat badan yang ideal selepas beranak.

Ada pendapat mengatakan kalau beranak czer,perut buncitla,susah nak kuruslah.. Tapi alhamdulillah Shieda berjaya buktikan pendapat itu salah sama sekali jika kita pandai menjaganya dari awal lagi. Beranak kembar kali pertama secara czer dan beranak normal kali ke2. Dua2 Shieda dah rasa. Alhamdulillah..

Lebih terkejut apabila diberitahu umur sudah 31! Ya..umur Shieda sudah pun 31, bukan 20an lagi tau..tak perlu sorok2, umur hanyalah  1 angka ajer..hihihi

Salah satu rahsia yang Shieda amalkan ialah menjaga berat badan sepanjang tempoh kehamilan. Acerner tu? Diet ker? Oh tidak..tidak sama sekali Shieda diet semasa hamil..tak ngandung pun tak diet apalagi ngandungkan..kurang selera makan ke? Juga tidak.. Shieda memang selera sangat makan lebih2 lagi kalau lauk pedas2.. So..ape rahsianya??

Sudah tentu Shieda amalkan SET MENGANDUNG SHAKLEE. Memang Shieda suka sangat dengan SET MENGANDUNG SHAKLEE ni. Tak perlu menahan loya bau busuk ubat hospital (bcomplex) dan paling Shieda suka ialah ESP!

TAHU TAK SALAH SATU MANFAAT ESP BAGI IBU MENGANDUNG IALAH MENGAWAL BERAT BADAN DARI OBESITI ATAU DALAM ERTI KATA LAIN IALAH MENGELAKKAN BERAT IBU MENGANDUNG NAIK SECARA BERLEBIHAN.

Bila berat badan tak naik banyak,maka tak perlu runsing nak fikirkan nak turunkan berat badan dengan banyak.. ☺☺

Meh sini Shieda kongsikan manfaat ESP Untuk Ibu Mengandung Berdasarkan Testimoni :

1.Bagi tenaga semasa hamil dan semasa proses bersalin
2.Bagi rasa kenyang yang lama
3.Kulit ibu makin cerah dan licin
4.Kulit baby halus dan gebu
5.Tiada stretch mark dan stretch mark yang lama pun hilang
6.Masalah gastrik dan pedih ulu hati hilang
7.Bantu masalah diabetes (GDM) ketika hamil
8.Hemoglobin (HB) tiada masalah
9.Berat badan tak naik banyak atau berlebihan
10.Susu badan meriah dan pekat

Selain dari tu Shieda juga amalkan VITA C PLUS ni sebab suka sangat banyak manfaat dan kebaikan vitamin c ni berbanding dengan vitamin c yang lain. Antara manfaat VITA C PLUS ialah :

1.Merangsang pembentukan sel kulit yang sihat
2.Merangsang pembentukan collagen
3.Untuk tulang, gigi, gusi yang sihat
4.Menyokong kesihatan otot, cartilage (tisu), dan saluran darah
5.Juga membantu melindungi kerosakan sel akibat pencemaran sekitar, stress, rokok dan diet pemakanan yang tidak seimbang.

SET AWET MUDA Shaklee yang popular seperti VIVIX dan COLLAGEN Shieda belum amalkan lagi.. Tak sabar nak ambil.. Agaknya mesti lagi awet mudakan kalau Shieda makan SET AWET MUDA tu..hihihi.. Kan ramai artis2 makan VIVIX dan COLLAGEN tu.. Itulah rahsia kecantikan diaorang..Siapa yang tak nak awet mudakan.. ☺☺

Ni lah antara (bukan semua tau)rahsia Shieda jaga dari segi dalaman untuk kekal slim dan awet muda.. Hihihi..

Nak tahu lebih lanjut mengenai produk boleh hubungi Shieda ya..

FB : shieda balqis
Pages : kedai vitamin balqis
IG : shieda_shaklee_seremban

Saturday, 14 May 2016

MENGANDUNG KALI KE2 SELEPAS 6 TAHUN DENGAN SET SUBUR SHAKLEE

Setiap pasangan yang mendirikan rumah tangga pasti mahukan cahaya mata@zuriat sebagai penyeri hidup mereka. Bukan itu sahaja zuriat juga menjadi penyambung generasi sesebuah keluarga.

Mungkin ada diantara yang membaca blog ni sedang berikhtiar untuk menimang cahaya mata lebih2 lagi yang telah berkahwin bertahun-tahun lamanya, mungkin juga ada yang mengalami masalah dalaman seperti cyst, period tidak stabil, kurang ovum dan sebagainya.

Sebagai manusia kita boleh berusaha mencuba dengan pelbagai cara dan salah satunya ialah mengambil supplement dari Shaklee iaitu SET KESUBURAN. Kita mencuba sedaya yang boleh, Tuhan penentu segalanya. Tak salah kalau mencuba ☺

Berikut saya kongsikan kisah benar penantian sepasang suami isteri selama 6 TAHUN yang disahkan mengandung untuk kali ke2 setelah mengamalkan SET KESUBURAN SHAKLEE selama 6 bulan!

KISAH BENAR J011
---------------------------
Teringat lagi kisah dua tahun yang lepas.. Bila diri disahkan mengandung untuk kali kedua setelah menghadapi pelbagai dugaan dan rawatan kerana masalah cyst. Memang nak nangis jer bila teringat.

Hati ini sungguh gembira tak terkata. Saya dan suami tak mampu nak berkata2 dek gembira melampau. Hanya air mata mampu berbicara..penantian selama 6 tahun akhirnya termakbul hasil dari set kesuburan  iaitu GLA, Vitalea dan B Complex. Suami pula ambil Vitamin E dan Zinc Complex.

Mula amalkan set kesuburan pada bulan feb 2012 hingga ke detik 23 ogos 2012 saya dapati kitaran haid terlambat seminggu.. Bila di cek dengan ujian pregnancy. Ternyata positifff!!!

Tuhan.. Tanganku mengeletar. Betulkah?? Rasa tak percaya!! Tak puas hati lagi. Esok lagi saya beli 2 pregnancy test. Saya cuba 2 hari berturut .. Semua positif!! 6 tahun aku menunggu. Terima kasih Tuhan. Terima kasih shakleee..ada sinar hidup di rahimku....

Anak sulungku bilang..Itu adik gegurl. Mandy namanya, even tak tau apa jantinanya. Adik dalam kandungan memang tak bagi chance pun nak bagi tengok jantinanya sehinggalah aku bersalin . Ya!!! Itu memang gegurl !!! Dan itu Mandy . Saya dan suami gembira dalam tangisan. Ternyata apa yang kami hajati itu dimakbulkan..hanya dalam masa 6 bulan.. 

#shakleeffect
#s2ufamilies
#s2united

Untuk konsultansi, hubungi sy ya
----------------------------
FB : https://www.facebook.com/shiedabalqis
Pages : https://www.facebook.com/kedaivitaminbalqis
Blog : www.ibusikembar.blogspot.com
HP : 017-2000748
===================
Produk yang diambil:
1. GLA
2. Vitalea
3. B Complex
4. Vitamin E
5. Zinc Complex
===================

Friday, 13 May 2016

Tempias Shaklee Kepada Suami

Bagi yang dah kahwin or melahirkan anak pasti ramai yang berkata badan mengembangla, dah kembang susah kurus!!

Siapa tahu dengan mengambil supplement Shaklee yang kembang kembali ke bentuk asal!

Suami pun terkena tempiasnya sekali tau!

Berikut saya kongsikan pengalaman Kak Dayah dan suami akibat bersupplementkan Shaklee!

Yang penting secara semulajadi tanpa ubat2 kurus yang membahayakan kesihatan tu tau !

KISAH BENAR
---------------------------
Oouww..viral #shakleeeffect sudah ke tahap supersaiya.ehek!

Dayah je yang terlambat sikit sebab dayah tak nampak effect shaklee yang ketara pada diri dayah. Oppss! Sebenarnya ahkak²... Shaklee memang ada bagi effect pada diri dayah. Lepas godek² gambar zaman jepun sampailah zaman merdeka. Baru jumpe! Hehe.Jom,jemput baca bawah lagi

1st Pic:
Masa ni tahun 2012. Tak ingat bulan berapa. Mengandung lebih kurang 3@4 bulan. See..muka dayah selebet kan. Muka hubby pon ..hahaa...tak sanggup cakap.

2nd Pic:
Tahun 2012 jugak. Masa ni dah mengandung dalam 7@8 bulan. Dayah sure la mengembang kan ..tapi sebab hubby sayang lebih..dia pun ikut mengembang. Huahuahua!

3rd pic:
Ni yang paling latest 2014. Tadaaaa! Berbeza sangat dari segi keruncingan muka suami isteri ni. Bulat² pipi tembikai dah takde. Hehe. Yela..selalunya orang cakap bila dah kahwin, dah ada anak mesti ke laut punye lah. Dah naik susah nak turun. Tapi..alhamdulillah. Semuanya dengan izin Allah juga.

Alhamdulillah...sedar tak sedar kan? Makan supplemen selama ni untuk sihat je..tapi benefitnya keseluruhan. Dayah start consume Shaklee since July 2013. Effect dari setahun consume inilah hasilnya. Natural products ALWAYS SAFE. Yang penting kena istiqamah dan sabar.

Nak tahu la kan apa yang dayah dan hubby consume??
Dayah consume secara konsisten : Vivix, Esp, Vita E , Cinch Energy Teamix.
Hubby consume secara konsisten: Vivix, Vita E, Cinch Energy Teamix dan AJHT.

Jom..belum terlewat lagi. Better late than never, right? Feel young look young with Shaklee(∩_∩) 

#shakleeffect
#s2ufamilies
#s2united

Untuk konsultansi, hubungi sy ya
0172000748
===================
Produk yang diambil:
1. Vivix
2. ESP
3. Vitamin E
4. Cinch Energy Teamix
5. Advanced Joint Health Tablet
===================

Thursday, 12 May 2016

Jatuh Cinta Dengan Shaklee

Assalammualaikum..
**Saya harap masih tak terlambat untuk saya bercerita bagaimana mulanya saya jatuh cinta dengan produk Shaklee ni walaupun sudah tahun ke3 saya menggunakan Shaklee dan menjadi distributor Shaklee**
-------------------------------------------------------------------
Siapa pernah jatuh cinta pasti tahu rasa manis dan nikmatnya kan..tapi itu pada sesama manusia..sekarang saya nak cerita jatuh cinta pada produk/barang yang buat kita stay dengan produk tu..

Ceritanya begini..(chewahh)

Saya mula diperkenalkan Shaklee ni oleh kakak saya pada masa tu saya baru berkahwin dan belum preggy lagi..dah sebulan kahwin,period,2 bulan kahwin,period,3 bulan kahwin pun period lagi..masih belum ada rezeki lagi..maybe ada hikmah kot sebab masa mula2 kahwin memang banyak sangat dugaan saya dengan husband..dugaan selepas berumah tangga..masa tu memang tensyen sangat..Antara asbab Allah tak bagi rezeki lagi..Masuk bulan ke4 saya dah mula merisik untuk cari produk subur..padahal baru 4 bulan kot..tensyen dengan mulut2 orang tanya bila nak preggy..

Kakak ada mencadangkan ambil set subur SHAKLEE..mula2 dengar nama SHAKLEE? Tak pernah dengar pun..terus terang dulu saya ni bukan jenis yang suka makan ubat apatah lagi supplement,pendek kata memang tak ambil berat pun nak jaga pasal kesihatan..saya lebih suka kecantikan..suka beli barang2 yang untuk cantikla macam kolagenla,makeup la,perfume,baju2 la dan macam2 lagi.tu sebab pasal kesihatan memang tak jaga sangat.huhuhuhu...tapi tu dulu..sekarang saya dah jarang beli barang kecantikan,lebih kepada supplement,sebab pada saya kalau cantik tapi tak sihat tak gunakan..

Kakak pula cakap Shaklee ni barang online..haa lagila saya susah nak caya.sebab dulu memang saya takut nak beli or shopping online..sebab dengar banyak kes penipuan..lepas dari tu saya terus study pasal SHAKLEE ni..bukan tak caya dengan kakak tapi saya nak selidik dulu apa itu SHAKLEE? Dari mana produk ni..siapa pengasasnya..bagus ke macam bagus..hahaha..Sebab saya jenis yang bukan terus beli kalau tak kaji dulu..lebih2 lagi produk makanan ni. Bahaya kalau sebarangan je masuk dalam badan kita. Lepas tu tak pernah pulak saya nampak SHAKLEE ni kat pasaran..

Dalam tempoh pengajian tu..saya pun telah disahkan mengandung..tak sempat nak order set subur..alhamdulillah..kakak saya cadangkan set mengandung SHAKLEE pula..wah..dalam kepala otak saya ni berfikir bagus betul SHAKLEE ni set mengandung pun ada..

Dari dulu memang saya tak ada makan vitamin2 ni.. pernahlah beli vitamin kat farmasi tu, vit c n GLA.. tapi memang tak pernah habis sampailah expired.. kata orang hati tak minat.. disebabkan kurang makan vitamin, makan pula tak menentu dengan duduk rumah sewa masa tu, kerja pula ikut shift dari pukul 10pagi sampai 10malam,duduk dalam aircond berjam2,bekerja sebagai customer service yang berhadapan dengan pelbagai jenis manusia dari seluruh dunia memang badan sangatlah lemah dan selalu demam.. Risiko untuk mendapat jangkitan virus dari manusia pun tinggi. Apalagi selalu telan ubatlah.. masa tu boyfriend(husband sekarang ☺) memang bisinglah selalu telan ubat.. memang terpaksa sebab kalau tak telan ubat, cmne nak elok, kalau tak elok camne nak kerja.. Kalau tak keje camne nak ade duit.. ☺☺

Lepas je sah mengandung tu, kaji punya kaji saya mula caya dan terbuka hati nak cuba set mengandung shaklee.. tapi masa tu just amik 2 produk je iaitu ostematrix (sebab saya tak lalu minum susu) dan esp(sebab nak energy) . Teringat lagi kata2 kakak "takkan aku nak tipu adik sendiri" .  Bukan tak caya..tapi nakkan kepastian..hihihi

Vitamin 4 serangkai kat KK tu saya tetap ambil.. loya memang loyala nak telan lebih2 lagi bcomplex tu.. dahlah busuk giler..
Ohya.. untuk pengetahuan, saya ada talesminia minor(pembawa), makin lama, setiap bulan check up hb turun dari mula2 buka buku merah hb 11, makin lama turun sampai 8! ditambah lagi dengan saya mengandung kembar, lagilah low hb.. memang berisiko lah.. depan buku merah tu pun siap tulis risiko saya.. huuhuhu
macam2 saya cuba untuk naikkan hb, makan ubat farmasi, obimin, iberet, makan kerang, makan bayam, makan jambu batu semua sama makin lama makin turun.. sampai satu hari tu doktor ada cakap kalau hb bawah 8,kena cucuk masuk darah.. huhuhuhu memang cuak giler dengar.. kalau dah masuk darah orang lain dalam badan kita, macam2 risiko n kes.. Pernah dengar pengalaman ada sorang akak tu masuk darah sebab hb low & ditakdirkan anaknya meninggal dunia lepas sehari masuk darah. Bukan nk salahkan pihak hospital tapi akak ni cakap setiap kali die preggy memang hb die low. Anak syurga die yang meninggal tu anak ke3,sebelum ni kedua2 anak die hb low tak pernah masuk darah.. Wallahualam..

Kakak juga dah lama cadangkan ambil VITALEA, BCOMPLEX & VIT C SHAKLEE.. tapi masa tu degil konon2 nak cuba cara lain dulu.. huuhu...

Ohya..secara rasminya saya menjadi agen Shaklee sebulan sebelum beranak. Beranakkan si kembar pada 36w secara czer sebab breech. Nak dijadikan cerita seminggu sebelum beranak tu, order barang shaklee lagi (vitalea, bcomplex & vit c,alfalfa & zinc ) sebab konon2 nak buat stok untuk berpantang dan menyusu nanti.. yang bestnya kakak cakap shaklee ni produk dia best sebab dari mengandung, beranak, berpantang &  menyusu boleh makan... wah.. dalam hati bagus betul shaklee ni ALL IN ONE.. so dalam 2 hari sebelum beranak tu, nurse pun check lagi sekali hb.. dengan terkejutnya dari 8 terus naik ke 11! memang rasa betul2 miracle la.. dalam ati memang nyesal tak ambik awal2.. huuhuhu

Masa dalam bilik operate tu pun doc check buku merah, hb 11 baru doc stanby tok operate sebab ada terdengar perbualan doc dengan nurse kalau hb low ni bahaya lebih2 lagi nampak kat depan buku tu tulis 'KANDUNGAN BERISIKO'

Ok..tu salah satu sebab kenapa saya betul2 jatuh cinta ngn produk Shaklee ni. Ada lagi tau bukan ni jer.. ☺ Teruskan baca yer..

Selain dari selamatkan hb low saya,saya juga perasan kulit saya dah tak sesencitif dulu. Dulu kulit tangan & kaki saya mesti gatal2 kalau setiap kali kena sabun,tak kisah sabun basuh pinggan,basuh baju dan sebagainya. Sampaikan dulu mak & kakak pernah melabel saya ngada2..hihihi..gatal2 yang jenis berair2 pulak tu. Nak kena sapu ubat je setiap kali tumbuh gatal tu. Kalau time nak makan lagi lah tak boleh sebab takut kuman air gatal2 dan ubat tu terkena pada makanan. So terpaksalah guna sudu(kurang nikmat makan ☺)

So sejak bervitamin C Shaklee, saya perasan kulit gatal tu dah hilang,tak kisah  basuh pinggan banyak manapun tak ada gatal2..kulit pun makin cantik & tegang!!hmmm lagila suka ☺☺☺

Bukan tu je,dulu masa keje memang selalu sangat sakit & demam disebabkan dengan faktor2 yang saya sebut seperti diatas tu, selalu sangatlah saya mc. Alhamdulillah berkat mengambil esp & ostematrix tu sekali pun tak pernah mc diambil (kec doc bagi sebab batuk teruk lebih2 lagi masa tu tengah mengandung) . sebab lepas dapat tahu mengandung tu memang takut sangat fikir sedangkan tak mengandung pun selalu sakit,apalagi mengandung, bawak 2 org budak lak tu..

Ok..berbalik kepada preggy twin, alhamdulillah sepanjang mengandung twin tiada alahan langsung! Percaya tak sepanjang mengandung 36w saya tak pernah muntah walau sekali! Loya ada itupun masa gosok gigi. Tiap kali lepas gosok gigi stanby minum air masam ☺
Orang selalu cakap biasa preggy twin, mabuk, pening, alahan 2x ganda dari preggy single. Tapi alhamdulillah berkat mengambil SET PREGGY SHAKLEE, alahan ibarat kebal dalam tubuh saya ☺ Di tempat kerja saya boleh naik turun tangga lagi ke tingkat 3 ☺

Selain dari tu, saya suka sangat pada ostematrix ni. Biasa setiap malam sebelum tidur telan 4  biji(bersamaan 1000mg kalsium). Ingat lagi masa stok dah habis, sementara stok baru sampai dalam  3/4hari gigi dan gusi berdenyut sakit sangat2 macam sakit gigi. Puas tahan sakit sapu minyak cap kapak bagai.hahaha.Masa tu tak perasan lagi sakit sebab tak makan ostematrix. Lepas je stok sampai, telan macam biasa 4 biji sebelum tidur dan keesokan paginya sakit gigi dan gusi tu terus hilang! Masa tu baru terfikir, dahlah tak minum susu, mengandung twin lagi. Mana tak sakit sumber kalsium dari badan ditarik oleh 2 orang!! Lepas pada tu takut dah nak biarkan stok tak ada..selain dari tu ostematrix ni bagus untuk kurangkan kaki krem semasa mengandung. Sepanjang mengandung twin memang jarang sangat kaki krem. Seingat saya sekali dua je kaki krem.

Inilah antara sebab kenapa saya jatuh cinta dengan supplement terbaik didunia ni.Kalau nak diceritakan kebaikan dan manfaat Shaklee pada saya dan keluarga memang banyak sangat. Tapi insya Allah saya akan berkongsi di entry  yang lain.

Bagi anda yang tercari2 supplement untuk ibu mengandung dan mempunyai masalah yang sama seperti saya hb low dan penghidap talesmia, anda bolehlah cuba mengambil SET MENGANDUNG SHAKLEE yang sudah tentunya selamat dan semulajadi. Insya Allah masalah dapat diatasi jika cara pengambilan supplement tu diambil dengan cara yang betul ☺

Friday, 6 May 2016

Nak Kurus Dapat Bonus CANTIK!!

Assalammulaikum dan salam sejahtera..

Setiap orang mengimpikan untuk mendapat saiz dan berat badan yang ideal.

Disamping sihat dan bertenaga, secara automatiknya menyerlahkan penampilan seseorang itu.

Mari kita baca pengalaman salah seorang pengguna yang telah jatuh hati dengan produk Shaklee ni.

Semoga bermanfaat kepada yang memang sedang mencari produk kesihatan Shaklee yer 😉

KISAH BENAR
---------------------------
"Dont make SHAKLEE a secret..share it..its a GIFT you giving people...
InshaaAllah...

Gambar BEFORE tu,saya ingat sangat2 sebab one of my best friend cakap saya nampak lebih tua dari usia..Saya berusaha untuk mencari solution, sebab badan rasa tak sihat dan tak selesa..penampilan tak menarik dan ceria.

Alhamdulillah dengan #SHAKLEE saya dapat solution..saya sihat dalaman, automatik penampilan luaran saya makin terserlah..nampak sihat dan ceria..

Nak tahu rahsia saya???
1.ENERGIZING SOY POWDER
ESP membantu menyihatkan hormon dan membantu segala vitamin yang saya makan terserap dengan cepat. ESP membantu saya kenyang lebih lama dan membekalkan tenaga tambahan. ESP membantu menghilangkan parut jerawat,kulit jadi bersih gebu.

2. ALFALFA COMPLEX
Alfalfa adalah detox terbaik!!! Membantu sistem pelawasan saya, allergic saya terus ok, batuk selsema berpanjangan tiada lagi, bila segala rutin sakit saya hilang..say good bye to jerawat ;))

Dengan SHAKLEE
~ Saya turun berat badan..INCHLOSS tu paling penting
~ Muka makin bersih
~ Penampilan semakin segar dan menarik..hewhewhew

Saya KONSISTEN, saya lebih sihat, ceria dan selesa dengan badan saya now!!! Saya nak terus bantu sesiapa sahaja untuk terus sihat..bonus makin cantik tauuu.

Jom Jatuh Cinta dengan shaklee..
SHAKLEE ALWAYS SAFE
SHAKLEE ALWAYS WORKS
SHAKLEE ALWAYS GREEN

#shakleeeffect
#s2families
#s2united

Untuk konsultansi, hubungi sy ya
----------------------------
0172000748
==================
Produk yang diambil:
1. ESP
2. Alfalfa
===================