Popular Posts

Saturday, 21 May 2016

Anak 3 disangka anak dara

"Mak cik nak seekor ayam sederhana ya,kaki tak nak"

"Ayam ni sedap makan bila goreng panas2 kan dik"

"Yela mak cik anak2 saya suka makan ayam,lebih2 lagi ayam goreng"

Dengan muka terkejut, mak cik menjual ayam bertanya "Adik dah berapa orang anak? Ingatkan anak dara lagi"

"Dah 3 orang dah mak cik,baru lepas habis pantang anak ke3"

Bertambah terkejut muka mak cik jual ayam tu.."tak pe mak cik,ramai yang salah sangka macam mak cik" hatiku berkata

******************************************

Ramai yang salah sangka Shieda masih anak dara dan terkejut bila dapat tahu Shieda dah mempunyai 3 orang anak.

Kawan2 sekerja juga terkejut melihat penampilan Shieda selepas habis berpantang, berjaya mendapatkan kembali berat badan yang ideal selepas beranak.

Ada pendapat mengatakan kalau beranak czer,perut buncitla,susah nak kuruslah.. Tapi alhamdulillah Shieda berjaya buktikan pendapat itu salah sama sekali jika kita pandai menjaganya dari awal lagi. Beranak kembar kali pertama secara czer dan beranak normal kali ke2. Dua2 Shieda dah rasa. Alhamdulillah..

Lebih terkejut apabila diberitahu umur sudah 31! Ya..umur Shieda sudah pun 31, bukan 20an lagi tau..tak perlu sorok2, umur hanyalah  1 angka ajer..hihihi

Salah satu rahsia yang Shieda amalkan ialah menjaga berat badan sepanjang tempoh kehamilan. Acerner tu? Diet ker? Oh tidak..tidak sama sekali Shieda diet semasa hamil..tak ngandung pun tak diet apalagi ngandungkan..kurang selera makan ke? Juga tidak.. Shieda memang selera sangat makan lebih2 lagi kalau lauk pedas2.. So..ape rahsianya??

Sudah tentu Shieda amalkan SET MENGANDUNG SHAKLEE. Memang Shieda suka sangat dengan SET MENGANDUNG SHAKLEE ni. Tak perlu menahan loya bau busuk ubat hospital (bcomplex) dan paling Shieda suka ialah ESP!

TAHU TAK SALAH SATU MANFAAT ESP BAGI IBU MENGANDUNG IALAH MENGAWAL BERAT BADAN DARI OBESITI ATAU DALAM ERTI KATA LAIN IALAH MENGELAKKAN BERAT IBU MENGANDUNG NAIK SECARA BERLEBIHAN.

Bila berat badan tak naik banyak,maka tak perlu runsing nak fikirkan nak turunkan berat badan dengan banyak.. ☺☺

Meh sini Shieda kongsikan manfaat ESP Untuk Ibu Mengandung Berdasarkan Testimoni :

1.Bagi tenaga semasa hamil dan semasa proses bersalin
2.Bagi rasa kenyang yang lama
3.Kulit ibu makin cerah dan licin
4.Kulit baby halus dan gebu
5.Tiada stretch mark dan stretch mark yang lama pun hilang
6.Masalah gastrik dan pedih ulu hati hilang
7.Bantu masalah diabetes (GDM) ketika hamil
8.Hemoglobin (HB) tiada masalah
9.Berat badan tak naik banyak atau berlebihan
10.Susu badan meriah dan pekat

Selain dari tu Shieda juga amalkan VITA C PLUS ni sebab suka sangat banyak manfaat dan kebaikan vitamin c ni berbanding dengan vitamin c yang lain. Antara manfaat VITA C PLUS ialah :

1.Merangsang pembentukan sel kulit yang sihat
2.Merangsang pembentukan collagen
3.Untuk tulang, gigi, gusi yang sihat
4.Menyokong kesihatan otot, cartilage (tisu), dan saluran darah
5.Juga membantu melindungi kerosakan sel akibat pencemaran sekitar, stress, rokok dan diet pemakanan yang tidak seimbang.

SET AWET MUDA Shaklee yang popular seperti VIVIX dan COLLAGEN Shieda belum amalkan lagi.. Tak sabar nak ambil.. Agaknya mesti lagi awet mudakan kalau Shieda makan SET AWET MUDA tu..hihihi.. Kan ramai artis2 makan VIVIX dan COLLAGEN tu.. Itulah rahsia kecantikan diaorang..Siapa yang tak nak awet mudakan.. ☺☺

Ni lah antara (bukan semua tau)rahsia Shieda jaga dari segi dalaman untuk kekal slim dan awet muda.. Hihihi..

Nak tahu lebih lanjut mengenai produk boleh hubungi Shieda ya..

FB : shieda balqis
Pages : kedai vitamin balqis
IG : shieda_shaklee_seremban

No comments:

Post a Comment