Skip to main content

Tempias Shaklee Kepada Suami

Bagi yang dah kahwin or melahirkan anak pasti ramai yang berkata badan mengembangla, dah kembang susah kurus!!

Siapa tahu dengan mengambil supplement Shaklee yang kembang kembali ke bentuk asal!

Suami pun terkena tempiasnya sekali tau!

Berikut saya kongsikan pengalaman Kak Dayah dan suami akibat bersupplementkan Shaklee!

Yang penting secara semulajadi tanpa ubat2 kurus yang membahayakan kesihatan tu tau !

KISAH BENAR
---------------------------
Oouww..viral #shakleeeffect sudah ke tahap supersaiya.ehek!

Dayah je yang terlambat sikit sebab dayah tak nampak effect shaklee yang ketara pada diri dayah. Oppss! Sebenarnya ahkak²... Shaklee memang ada bagi effect pada diri dayah. Lepas godek² gambar zaman jepun sampailah zaman merdeka. Baru jumpe! Hehe.Jom,jemput baca bawah lagi

1st Pic:
Masa ni tahun 2012. Tak ingat bulan berapa. Mengandung lebih kurang 3@4 bulan. See..muka dayah selebet kan. Muka hubby pon ..hahaa...tak sanggup cakap.

2nd Pic:
Tahun 2012 jugak. Masa ni dah mengandung dalam 7@8 bulan. Dayah sure la mengembang kan ..tapi sebab hubby sayang lebih..dia pun ikut mengembang. Huahuahua!

3rd pic:
Ni yang paling latest 2014. Tadaaaa! Berbeza sangat dari segi keruncingan muka suami isteri ni. Bulat² pipi tembikai dah takde. Hehe. Yela..selalunya orang cakap bila dah kahwin, dah ada anak mesti ke laut punye lah. Dah naik susah nak turun. Tapi..alhamdulillah. Semuanya dengan izin Allah juga.

Alhamdulillah...sedar tak sedar kan? Makan supplemen selama ni untuk sihat je..tapi benefitnya keseluruhan. Dayah start consume Shaklee since July 2013. Effect dari setahun consume inilah hasilnya. Natural products ALWAYS SAFE. Yang penting kena istiqamah dan sabar.

Nak tahu la kan apa yang dayah dan hubby consume??
Dayah consume secara konsisten : Vivix, Esp, Vita E , Cinch Energy Teamix.
Hubby consume secara konsisten: Vivix, Vita E, Cinch Energy Teamix dan AJHT.

Jom..belum terlewat lagi. Better late than never, right? Feel young look young with Shaklee(∩_∩) 

#shakleeffect
#s2ufamilies
#s2united

Untuk konsultansi, hubungi sy ya
0172000748
===================
Produk yang diambil:
1. Vivix
2. ESP
3. Vitamin E
4. Cinch Energy Teamix
5. Advanced Joint Health Tablet
===================

Comments

Popular posts from this blog

Daftar RFID secara percuma

Minggu lepas ikut husband pasang tag RFID. Diberitahu sehingga bulan March ni, pendaftaran masih lagi percuma. Bermula April, bayaran untuk tag RFID akan dikenakan. Staff yang uruskan beritahu dalam RM80 akan dikenakan untuk 1 tag.

Dah alang-alang turun KL teman husband, ajak husband pergi ke kaunter untuk lekat tag sekali. Sebenarnya proses untuk daftar mudah je, tapi disebabkan ramai yang walkin dan beratur tak prepare siap-siap apa yang perlu dibuat, maka proses dikaunter menjadi lama.

Bila sampai turn husband kejap je dah settle sebab husband dah prepare awal-awal.  Hampir 2 jam jugaklah beratur semalam. Staff beritahu husband pagi semalam beratur lagi panjang sampai ke luar pintu.

Daftar RFID :

1) Register di www.touchngo.com.my. Selepas pendaftaran, anda akan dapat email untuk daftar kenderaan dan lengkapkan maklumat peribadi.

2) Download aplikasi Touch n Go Ewallet


3) Walkin ke RFID center yang berdekatan untuk mendapatkan pelekat pada kereta. Bawa salinan kad pengenalan dan ge…

SET MIGRAIN SHAKLEE | PUNCA MIGRAIN | TIPS KURANGKAN MIGRAIN

Migrain  adalah salah satu penyebab sakit kepala. Ia juga dikenali sebagai ‘Vascular Headache’. Migraine adalah sakit kepala yang menyerang secara berulang, biasanya berlaku di sebelah bahagian kepala sahaja. Adakalanya ia bermula di sebelah kepala dan kemudiannya melarat ke kedua dua belah bahagian kepala. Migrain juga boleh menyebabkan gejala berikut: pening, loya, muntah, cirit-birit dan sensitif terhadap bunyi dan cahaya. Bagaimana Migraine Berlaku Saluran-saluran darah di dalam kepala membekalkan darah ke kulit kepala serta otak. Migraine berlaku apabila saluran darah di kepala mengembang lebih besar daripada biasa. Urat saraf sensori yang mengesan rasa sakit pada dinding saluran darah menjadi terangsang dan menghantar isyarat sakit ke otak.
Beberapa perkara yang mencetuskan serangan migrain adalah: Stress atau tekananPengambilan alkoholSesetengah jenis makanan seperti coklat, keju, kopi dan teh

KEPENTINGAN AIR UNTUK OTAK, TIDUR DAN KEHIDUPAN MANUSIA

KEPENTINGAN AIR UNTUK OTAK, TIDUR DAN KEHIDUPAN MANUSIA
=================


Berapa liter air perlu minum sehari. Ini soalan yang biasa didengar. Mungkin juga soalan yang bermain di minda kita.

Banyak nasihat merujuk kepada 8 gelas air. Cukupkah? Atau benarkah nasihat kesihatan hanya 8 gelas air?

Ini soalan yang sama saya lontarkan kepada Prof Dinges, professor terkenal dalam bidang tidur dari University of Pennsylvania.

Dua minggu menerima latihan di University of Pennsylvania. Melihat manusia tinggal di dalam sleep lab selama 10 hari. Menakjubkan.

Mereka berjalan dengan ke sana ke mari wayar melekat di kepala. Semua aktiviti mereka direkod. Semua maklumat aktiviti otak  diproses dan dikaji.

Saya dapati ada kaitan antara tidur dan air.

Air sangat penting untuk dapatkan tidur yang nyenyak. Andai kita bangun tidur dengan sakit tengkuk itu tandanya air tidak mencukupi. Bukan salah bantal.

Andai kita bangun atau terasa kebas tangan, kaki atau bahagian tertentu tubuh, itu tandanya air kurang…