Popular Posts

Thursday, 27 October 2016

Kekuatan Dan Kelebihan Shaklee - Landmark Study

KEKUATAN & KELEBIHAN SHAKLEE
--------------------------------
Kalau ada yang bertanya apa kelebihan dan kenapa dalam banyak2 supplement, kenapa Shieda masih setia bersama Shaklee? Jawapannya ialah Shaklee satu2nya company yang menjalankan "LANDMARK STUDY"

Apa pulak landmark study ni ya?

landmark study : kajian pertama (oct 2007) yang dijalankan oleh shaklee utk mengkaji kesan jangka panjang pengambilan supplement terhadap kesihatan (samada bgus atau tidak)

Ia di jalankan kepada 3 kumpulan :
1) no vitamin - org yg lgsg xambil supplement
2) single multivitamin - ambil multivitamin sahaja dari brand lain
3) multiple vitamin - ambil beberapa jns vitamin shaklee

Kajian dijalankan oleh Dr Gladys Block dr University of Calfornia, Barkeley's iaitu beliau merupakan antara pakar epidemologi yang terkenal kt us

Ceo shaklee Roger Barnett memang yakin dan tahu kelebihan supplement shaklee ni, sebab tu beliau bersetuju utk jalankn landmark study  ni. sebab kalau nk tahu landmark study ni tak dijalankn oleh pihak shaklee sendiri, hny Dr Gladys sekumpulan yg jalankan..yelah nmpkla tak adil kn kalau pihak shaklee sendiri jalankan landmark study ni da tentu tjnk result baik2 je 😉😉 daripada keputusan landmark study ni, Dr Gladys akan publish keputusan yg diperolehi smada baik atau buruk!

sebab tu roger setuju utk buat kajian ni sbb beliau mhukn  dta saintifik yg selaras dgn visi shaklee "always work", "always green" "always safe"

sebab kalau result bagus, menjadi KEKEKUATAN SHAKLEE  sendiri sbb setakat ni xda syarikat nutrisi lain yg berani buat study cmni ☺️

utk pengetahuan kajian ini dibuat dlm tempoh 20 thun, sbb kebanyakan kajian lain yg dibuat utk beberapa thun sj. walhal kebanyakan penyakit kronik muncul slps berpuluh2 thun. baru kite tahu mn yg lebih bgs smada tak ambil supplement lgsg? ambil multivitamin shj ke atau consume beberapa jenis supplement?

Kajian Shaklee meliputi tahap kesihatan penyakit kronik seperti :
- diabetes
- serangan jantung
- kegagalan fungsi jantung
- risiko stroke
- risiko sakit jantung
- tahap kolesterol (HDL & LDL)
- C reactive protien
- homocystiene (protein dalam darah)

Keputusan kajian ini seperti didalam gambar

Bila dapat tahu hasil dari kelas online haritu terasa BANGGA,BERTUAH & BERSYUKUR Sgt bila mengamalkan supplement shaklee ni, bertuah sangat menjadi sebahagian dari ahli keluarga shaklee😊 Terasa betapa TELUS dan ISTIMEWA nya Shaklee ni 😉😉

Mana taknya sesiapa yang dah Cuba pasti akan jatuh cinta Dan setia, tak berpaling tadah dah 😁😁 sebab kesan tu memang terasa pada diri sendiri

#mselegacy
#shakleesolidreputation
#shakleeseremban
#shakleelovers

No comments:

Post a Comment