Popular Posts

Saturday, 1 July 2017

Set Menyusu Shaklee

SET MENYUSU SHAKLEE PILIHAN IBU-IBU MENYUSU YANG INGINKAN KESIHATAN TUBUH SECARA KESELURUHAN

Apa yang terkandung di dalam Set Menyusu Shaklee?
Kami menawarkan 3 pilihan:

1)Set Menyusu Shaklee BASIC (Vitalea, Vita C, Alfalfa & Bcomplex)
   Harga Runcit: RM 307



1. Vitalea
Multivitamin yang mengandungi nutrisi bersamaan 40 jenis lauk pauk. Mengandungi Zat Besi (Iron) untuk mengelakkan low HB, Anemia, dan pitam selepas menyusu / pumping session. Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang kurang pengambilan sayuran dalam diet seharian.
Mengandungi 120 biji. Untuk kegunaan 2 bulan.

2. Vita C Plus
Meningkat imunisasi tubuh ibu menyusu dan akan disalurkan juga kepada bayi. Jika ibu selalu tidak sihat, penghasilan susu ibu akan terganggu. Membantu mencantikkan kulit ibu dan bayi.
Mengandungi 180 biji. Untuk kegunaan 3-6 bulan.

3. Alfalfa Complex 
Terkenal sebagai Raja Tumbuhan kerana kandungannya yang sangat padat dengan nutrisi. Terkenal juga sebagai Galactogue (penggalak susu).
 Mengandungi 330 biji. Untuk kegunaan 1-2 bulan.

4. B Complex
Mengandungi 8 jenis Vitamin B yang PERLU untuk tubuh. Menukarkan makanan kepada tenaga, mengelakkan stress. Jika ibu stress, susu sukar dihasilkan. Juga mengandungi Asid Folik yang penting untuk penyusuan.
Mengandungi 120 biji. Untuk kegunaan 4 bulan.


2) Set Menyusu Shaklee POPULAR (Vitalea, Vita C, Alfalfa Complex, Bcomplex & Ostematrix)
Harga Runcit: RM368

5. Ostematrix
Mengandungi Kalsium serta mineral lain untuk tulang dan gigi. Apabila menyusu, kalsium dalam badan ibu akan dibekalkan kepada bayi menerusi susu ibu. Jadi ibu perlu mendapatkan kalsium yang cukup dari pemakanan seharian.
Bantu mengelakkan sakit pinggang, sakit badan. Terasa segar bangun pagi walaupun berjaga malam menyusu bayi.

Mengandungi 120 biji. Untuk kegunaan 1 bulan.


3) Set Menyusu Shaklee OPTIMUM (Vitalea, Vita C, Alfalfa Complec, Bcomplex, Ostematrix & ESP
Harga Runcit: RM 530. 


6. ESP
Protein dari soya yang tidak diubah genetiknya (non-GMO). Mengandungi Glisemik Indeks yang rendah (low GI) untuk mengekalkan tenaga berpanjangan.
Susu ibu terdiri dari protein. Begitu juga seluruh badan kita dari hujung rambut ke hujung kaki. Jadi sangat penting untuk pembinaan sel tubuh kita. Bantu mencantikkan kulit ibu dan bayi.
Best-seller product.
Berat 850 gram. Untuk kegunaan 1-2 bulan.

MENGAPA ANDA PERLU PILIH SET MENYUSU SHAKLEE?
1. Shaklee ialah sebuah syarikat yang OBSES tentang kualiti produknya. Shaklee memastikan mereka:
Melakukan sebanyak 350 ujian terhadap 1 jenis bahan sahaja!
Melakukan sebanyak 100,000 ujian kualiti produk setiap 1 tahun!
Melakukakan sebanyak 23,000 ujian keaslian dan keselamatan setikap 1 tahun!
Tidak memasukkan bahan-bahan bahaya.

2. Shaklee memastikan produk mereka BERKESAN. Buktinya?
Secara SAINTIFIK dan KLINIKAL. Shaklee menerbitkan 100 Laporan Saintifik dan mempunyai Landmark Study pada tahun 2007 yang menunjukkan bahawa kesihatan di kalangan pengguna suplemen Shaklee ternyata lebih baik berbanding mereka yang mengambil satu multivitamin atau tidak mengambil suplemen langsung.

Penjelajah Bertaraf Dunia dan atlet terhebat juga merupakan pengguna tegar produk Shaklee. 
3. Shaklee bukan sahaja selamat untuk manusia, tetapi juga untuk alam sekitar. Bukankah itu sangat wow?

4. Sudah ramai yang merasai perbezaan Set Menyusu Shaklee.

KESIMPULANNYA?
Jika anda mencari supplement untuk anda dan keluarga, Shaklee ialah satu jenama yang sangat boleh dipercayai!
Untuk dapatkan lebih penjimatan, daftarlah sebagai ahli dan dapatkan harga yang lebih jimat.
Hubungi kami jika anda sudah membuat keputusan :)


Shida Balqis
0172000748
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Seremban
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Testimoni Set Kecantikan Shaklee Untuk Kulit Jerawat

Assalamualaikum :)

Harini kami nak share Testimoni Set Kecantikan Shaklee.

Cikpuan ini mengamalkan Vita C dan Alfalfa selama seminggu.

Dan inilah perubahan beliau:


Vita C Shaklee ni lain dari yang lain sebab ianya Sustained Release. Maksudnya 500mg dalam 1 tablet tu tidak dilepaskan terus semuanya apabila kita makan. Tetapi dilepaskan 100mg setiap jam! Sebab badan kita cuma boleh serap 100mg Vitamin C sahaja dalam 1 masa. Jam berikutnya boleh serap 100mg lagi dan begitulah seterusnya.

Jadi kalau anda beli Vitamin C 1000mg sekalipun tetapi tiada Sustained Release ini, 100mg sahajalah yang diserap oleh badan anda. Lagi 900mg akan dibuang oleh tubuh dan masuk dalam air kencing. Tidakkah membazir tu? Jadilah urine yang mahal. Nauzubillah.

Sebab itulah Vita C Shaklee memang sentiasa dicari-cari oleh mereka yang mementingkan kesihatan :) Beli yang 500mg, serap 500mg juga inshaAllah!


Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementeara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi. Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi

Alfalfa Complex merupakan satu Formulasi Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950s.
• Sumber semulajadi alfalfa.
• Pil juga boleh dihancurkan dan dicampur ke dalam air
sebagai minuman herba semulajadi.

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.


Kredit : sihatcomelceria.com

0172000748
Shieda
Your Certified Shaklee Product Trainer :) 
COD Shaklee di Bandar Seremban
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Tuesday, 13 June 2017

Tips Tingkatkan Kesuburan

Setiap pasangan yang berkahwin pasti ingin merasa untuk timang cahaya mata sendiri. Mungkin ada yang dah bertahun-tahun kahwin belum dapat lagi timang cahaya mata.

Hari ni shieda nak share macammana untuk tingkatkan kesuburan dengan mengambil Set Kesuburan Shaklee

SET KESUBURAN SHAKLEE

Vivix
✅ Menggalakkan penuaan yang sihat dari peringkat DNA sel tubuh kita, jadi sel pembiakan juga bertambah sihat.
✅ Membantu pencegahan kanser (uterus dan prostat)
✅ Memperbaiki daya tahan badan

Harga: RM 403/ 150 ml

ESP
✅ Menyeimbangkan hormon
✅ Sumber protein yang sihat
✅ Mengurangkan risiko kanser
✅ Mengurangkan gejala menopause

Harga: RM 161/ 850 gram

Phytocol-ST
✅Menurunkan kadar kolesterol jahat dan meningkatkan kadar kolesterol baik. Kolesterol baik membantu dalam penghasilan hormon.
✅ Berkesan mengurangkan simptom BPH (Benign Prostatic Hyperplasia) seperti kerap membuang air kecil, tidak tahan membuang air kecil, dan tidak habis membuang air kecil.

Harga: RM 197 / 120 biji

B-Complex
✅ Mengandungi semua vitamin B yang diperlukan tubuh kita. Badan kita tidak mampu menyimpan atau menghasilkan vitamin ini. Perlu diambil setiap hari dari pemakanan.
✅ Mengandungi Asid Folik yang sangat penting ketika hamil kerana membantu mencegah kecacatan bayi semasa kelahiran
✅ Sistem penyerapan Bioaktif (meningkatkan kadar penyerapan)

Harga: RM 59 / 120 biji

GLA Complex
✅ Asid lemak Omega 6
✅ Membantu menstabilkan hormon
✅ Bantu kurangkan risiko Kanser Prostat dan pembesaran prostat
✅ Bantu kurangkan keradangan

Harga: RM 91/ 60 biji

Vita E
✅ Dalam Bahasa Greek ialah Tocopherol yang bermaksud 'to bean children' atau 'vitamin kesuburan'
✅ Meningkatkan kesuburan dengan mengurangkan kemusnahan Radikal Bebas yang boleh mengurangkan kualiti Sperma
✅ Menurut kajian, ia membantu meningkatkan pergerakan Sperma

Harga: RM 156/ 120 biji

**Tak ambil semua pun tak apa. Pilih mana yang perlu / mengikut budget anda.

Saturday, 1 April 2017

Kebaikan Alfalfa Shaklee

Siapa pernah dengar alfalfa?

Sebelum shieda share kebaikan alfalfa shaklee, shieda nak terangkan secara ringkas mengenai alfalfa shaklee :

Alfalfa Complex bukanlah produk baru. Sebenarnya Alfalfa dah dibangunkan oleh Dr. C Forrest Shaklee sejak tahun 1950an dan merupakan satu produk Formulasi Signature Shaklee.  Alfalfa dikenali sebagai‘Raja Segala Tumbuhan’ kerana khasiatnya yang kaya dengan segala nutrien.  Medicago sativa adalah Alfalfa bergred paling tinggi dalam kumpulan tumbuhan ini.

Alfalfa diperbuat daripada tanaman Alfalfa (Medicago sativa) secara organik di California yang bebas daripada pestisid, hebisid dan menggunakan bahan kompos iaitu baja bukan kimia. Tumbuhan ini ambil masa 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh capai sampai 20 kaki dalam tanah untuk serap pelbagai nutrisi dan selepas itu baru diproses menjadi pil.Sila jangan keliru dengan Alfalfa Sprout yang berada di pasaran seperti dijual di kedai organic.

Daun Alfalfa dari Shaklee hanya dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak. Daun yang matang kaya dengan klorofil. Daun-daun ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya. Bahagian lain yang tak penting dilupuskan. Alfalfa telah digunakan sejak lebih 1500 tahun dulu.

20 Manfaat Alfalfa Kepada Kesihatan :

1.    Merawat gangguan pencernaan

2.    Mengawal kolestrol dalam darah

3.    Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh

4.    Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok

5.    Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah

6.    Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan

7.    Mengurangkan simptom menopous

8.    Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan

9.    Merawat masalah sembelit

10.  Menyahkan toksik dalam tubuh

11.  Mengurangkan kesakitan otot dan sendi

12.  Meningkatkan sistem pertahanan tubuh

13.  Membantu masalah penghadaman

14.  Membantu memperbanyakkan susu ibu

15.  Mengurangkan masalah pundi kencing

16.  Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati

17.  Meningkatkan kesihatan prostat

18.  Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita

19.  Menghangatkan hubungan suami isteri

20.  Membantu tingkatkan kesihatan lelaki

Dah kenal dan tahu kebaikan Alfalfakan..

So bolehlah cuba khasiat Alfalfa Shaklee ni 😊

Raja tumbuhan yang mempunyai 1001 kebaikan dan khasiatnya tersendiri..

Ok..dah tahu kebaikan alfalfa shaklee ni bolehlah dapatkan alfalfa dari shieda.

Nota:
Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.

Untuk konsultasi dan info lanjut boleh hubungi 

 Shieda 0172000748

Menyediakan perkhidmatan penghantaran dikawasan Seremban dan pos seluruh Malaysia.