Popular Posts

Sunday, 26 August 2018

Set Resdung Shaklee

Husband Shieda memang ada resdung. Kalau pagi2 kerap bersin. Kalau ada habuk sikit pun cepat bersin. Makan seafood or belacan pun sama. Tapi walau kerap bersin dan ada resdung, husband tak pantang makan. Belasah je makanπŸ˜…

Jadi.. Shieda prepare bagi husband Set Resdung Shaklee sebagai protection dan imuniti badan. Bila dah makan Set Resdung Shaklee, memang nampak perubahan.. Pagi2 dah jarang bersin. Makan seafood or belacan pun selamber je πŸ˜„πŸ˜„

Apa yang shieda bagi kat husband?

Harga Set Resdung RM215 (tahan untuk 2-3 bulan)

Alfalfa
Berfungsi mengurangkan keradangan masalah resdung (sinuisitis).Kaya dengan sumber klorofil sangat membantu mengurangkan tahap keradangan daripada alergi (allergy), gegata (hives) dan resdung (sinuisitis).Namun begitu, bagi mereka menghidap penyakit SLE,pengambilan Alfalfa sebagai supplement tidak digalakkan.

B Complex

Mengandungi vitamin  B6 yang penting untuk memulihara selaput lendir agar sentiasa sihat dan membantu penghasilan antibodi badan.Bertindak sebagai anti-stress. Apabila resdung menyerang, B Complex akan bertindak sebagai penstabil hormon dan penenang semulajadi dengan mengurangkan kesakitan di bahagian muka.Membantu dalam membina protein dalam tubuh.

Vitamin C

Ia berfungsi sebagai antioksida yang baik dalam menguatkan antibodi dan daya tahan (imuniti) seseorang terhadap serangan penyakit.Bantu mempercepat proses penyembukan tisu tubuh.Vitamin C memastikan proses pemuliharan proses metabolisme dalam tubuh berfungsi dengan baik dan sempurna.

Apa yang bestnya, Set Resdung Shaklee ni Shieda boleh makan sekali kerana ia adalah sebahagian dari Set Menyusu

Best ke best, suami isteri boleh makan sama2 😘

MENGAPA ANDA PERLU PILIH SET MENYUSU SHAKLEE?
1. Shaklee ialah sebuah syarikat yang OBSES tentang kualiti produknya. Shaklee memastikan mereka:
Melakukan sebanyak 350 ujian terhadap 1 jenis bahan sahaja!
Melakukan sebanyak 100,000 ujian kualiti produk setiap 1 tahun!
Melakukakan sebanyak 23,000 ujian keaslian dan keselamatan setikap 1 tahun!
Tidak memasukkan bahan-bahan bahaya.
2. Shaklee memastikan produk mereka BERKESAN. Buktinya?
Secara SAINTIFIK dan KLINIKAL. Shaklee menerbitkan 100 Laporan Saintifik dan mempunyai Landmark Study pada tahun 2007 yang menunjukkan bahawa kesihatan di kalangan pengguna suplemen Shaklee ternyata lebih baik berbanding mereka yang mengambil satu multivitamin atau tidak mengambil suplemen langsung.
Penjelajah Bertaraf Dunia dan atlet terhebat juga merupakan pengguna tegar produk Shaklee. 
3. Shaklee bukan sahaja selamat untuk manusia, tetapi juga untuk alam sekitar. Bukankah itu sangat wow?
4. Sudah ramai yang merasai perbezaan Set Resdung Shaklee.

KESIMPULANNYA?
Jika anda mencari supplement untuk anda dan keluarga, Shaklee ialah satu jenama yang sangat boleh dipercayai!
Untuk dapatkan lebih penjimatan, daftarlah sebagai ahli dan dapatkan harga yang lebih jimat.
Hubungi kami jika anda sudah membuat keputusan :)

Shida Balqis
0172000748
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Seremban
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Friday, 24 August 2018

Vivix Untuk Pesakit Diabetis


Diabetes banyak dihidapi oleh orang tua namun tidak terkecuali orang muda. Jangan terkejut pesakit diaberis juga ada yang berusia belasan tahun. Punca utama adalah gaya pemakanan atau diet harian.

Shieda kongsikan laporan statistik mengenai pesakit diabetes dari tahun 2015 sehingga 2017. Angka yang ditunjukkan adalah sangat menakutkan sebab boleh kata 1 daripada 7 rakyat Malaysia.


1 daripada 7 orang dewasa Malaysia adalah penghidap diabetis

Pada tahun 2015, sejumlah 3.5 juta atau 17.5% warga dewasa (18 tahun ke atas) negara ini didapati menghidap penyakit diabetes (jumlah prevalen). Ini merupakan jumlah keempat tertinggi penghidap penyakit itu di Asia. Dan dua kali ganda jumlah prevalensi dunia iaitu 8.5% (Sumber: WHO 2014).

Jumlah pesakit diabetis mengikut umur pada 2015

Jumlah pesakit diabetes di negara ini didapati terus meningkat semenjak tahun 2006. Menurut Kajian Morbiditi dan Kesihatan Kebangsaan (NHMS) , pada tahun 2006 terdapat 1.9 juta penghidap dewasa. Angka itu bertambah kepada 3 juta dalam masa 5 tahun pada 2011. Ini merupakan peningkatan daripada 11.6% pada tahun 2006 kepada 15.2% pada tahun 2011 dan 17.5% pada tahun 2015.

Apa yang lebih memeranjatkan adalah separuh daripada jumlah 3.5 juta pesakit ini (9.2%) tidak mengetahui bahawa mereka sebenarnya menghidapi penyakit tersebut.

Sayangnya, ramai yang tidak menyedari mereka adalah penghidap diabetes sehingga ia menjadi kronik dan mempunyai komplikasi jangka panjang.

Ada 2 jenis penyakit diabetes yang utama :

Diabetes jenis 1 : Diabetes ini memerlukan insulin sejurus selepas diabetes dikesan dan individu ini bergantung dengan insulin sepenuhnya.

Diabetes jenis 2 : Memerlukan rawatan ubat-ubatan pada peringkat awal untuk mengawal paras gula dan hanya memerlukan insulin apabila gula sukar dikawal oleh rawatan oral.

APAKAH TANDA DAN GEJALA DIABETES?

Ada beberapa tanda dan gejala diabetes yang dapat anda kenali sebagai gejala umum yang terjadi pada penghidap diabetes. Walau bagaimanapun, tidak semua tanda dan gejala akan dialami oleh pesakit diabetes.


Tanda dan gejala diabetes adalah :
  1. Kerap membuang air kecil (Polyuria)
  2. Cepat penat dan lemah sepanjang masa
  3. Kerap dahaga (Polydipsia)
  4. Penglihatan kabur
  5. Kerap lapar (Polyphagia)
  6. Rasa kebas pada hujung saraf di telapak tangan dan kaki
  7. Urin mengandungi paras gula yang tinggi (Glycosuria)
  8. Luka lambat sembuh
  9. Berat badan turun mendadak
  10. Mudah terkena jangkitan kuman terutama pada kulit.


4 cara Vivix Shaklee Membantu Pesakit Diabetes Kencing Manis?

1)Vivix adalah antioksidan yang berkuasa untuk membantu melindungi dan membaiki sel yang rosak. Jadi, pengambilannya secara berterusan dapat memberi manfaat dalam mengurangkan Metabolic Syndrome yang mengarah kepada penyakit kardiovaskular dan Kencing Manis / Diabetes yang disebabkan oleh kerosakan gen.

2 Kandungan Polifenol yang terkandung dalam Anggur Muscadinedi dalam Vivix akan melambatkan pencernaan dan penyerapan karbohidrat dalam darah dan seterusnya mengelakkan pengumpulan gula yang tinggi yang menyebabkan kencing manis / Diabetes.

3)Polifenol Anthocyanins yang terkandung di dalam Vivix membantu dalam membaiki penglihatan dan menyembuhkan luka dengan segera.

4) Protein AGE (advanced glycation end products) terhasil daripada protein dan gula berlebihan dalam badan. Ia boleh menyebabkan atherosclerotic, sel mati dan komplikasi penyakit kencing manis. Salah satu dari mekanisma anti-penuaan Vivix adalah dengan memperlahankan penbentukan protein AGE ini.

Testimoni Vivix untuk pesakit Diabetis

Testimoni 1


Testimoni 2

Testimoni 3


Kesimpulannya

Pencegahan amat penting dan anda disarankan untuk mendapatkan rawatan intensif jika ingin mengelakkan berlakunya komplikasi dalam badan anda.

Bagi mereka yang mempunyai faktor risiko diabetes, anda digalakkan agar menjalani pemeriksaan saringan bagi paras gula dalam darah sekurang-kurangnya sekali setahun.

Jika perkara ini tidak diberi perhatian dari awal, gangguan pada saluran darah boleh terjadi seperti gangguan pada saluran darah di otak, mata, jantung, ginjal, serta bahagian kaki. Selain itu penghidap diabetes juga sangat mudah mendapat jangkitan kuman pada paru-paru, gigi, serta gusi dan pada saluran kencing.

Terima kasih kepada para pembaca kerana sudi baca sampai habis artikel yang dikongsikan ini. Jom sama-sama kita amalkan gaya hidup sihat bersama gaya pemakanan yang betul.

Mencegah itu lebih baik dari Merawat


Hubungi kami jika anda berminat untuk mencuba produk Vivix :
Shieda 0172000748
Page FB : Kedai Vitamin Seremban 3 / Kedai Vitamin Balqis
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Seremban / Mambau
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Thursday, 2 August 2018

Testimoni Set Menyusu Shaklee: Badan Segar, Tidak Penat, Susu Banyak dan Pekat

"Just nak share eksperimen saya selama sebulan untuk menambah susu badan. Ini apa yang saya buat dan hasilnya:

1. Makan set Shaklee + ALFALFA 6 BIJI sehari.

Akibatnya saya kena pam paling lewat 3 jam sekali. Sebab susu teramatlah banyak dan teramatlah lemak dan kuning. So, kena rajin pam. Kalau malas, kena bengkak susu. Saya busy, tiada masa nak pam time kerja.

2. Makan set Shaklee tapi TAK AMBIL ALFALFA.

Akibatnya susu maintain banyak tapi kurang lemak. Pam setiap 4 jam juga. Menghadapi sedikit KEPUTIHAN.

3. TAK MAKAN SET SHAKLEE langsung.

Akibatnya susu maintan tapi badan amatlah PENAT dan STRESS. Pam setiap 4 jam juga.

4. Makan set Shaklee, Alfalfa, Kalsium, dan Vita E.

Akibatnya BADAN SEGAR, TAK PENAT, SUSU BERTAMBAH BANYAK, PEKAT. Pam setiap 3-4 jam juga.

5. TAK MAKAN SHAKLEE dan JARAKKAN WAKTU MENGEPAM 6 jam sekali.

Akibatnya sekali pam dapat 15 oz. Apabila pam balik back to normal 4 jam sekali, susu dah kurang.

KESIMPULANNYA:

1. Lebih banyak pam, lebih banyak susu (supply vs demand)
2. Supplement adalah untuk menjaga KESIHATAN BADAN ibu menyusu"




Baca di sini untuk detail tentang Set Menyusu Shaklee

Kedai Vitamin Seremban 3
0172000748
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Seremban
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Testimoni Set Menyusu Shaklee

Puan Irni berkongsi pengalaman beliau mengamalkan Set Menyusu Shaklee:


Alhamdulillah, saya syukur sangat2 berjaya exclusive breastfeeding baby sampai sekarang 6 bulan umur baby saya.

Alkisahnya saya ni jenis tak berapa rajin nak pam susu. Sebelum naik kerja, stok susu saya dalam peti tak sampai 50 oz pun!

Dah naik kerja, saya cuma pam sekali masa waktu rehat, weekend saya tak pam susu.

Alhamdulillah sangat, saya ambil Set menyusu dan ESP, susu jadi pekatdan baby mudah kenyang. Baby pun tak meragam.

Alhamdulillah. Syukur dapat full breastfeeding baby walaupun tak berapa rajin nak pam.


Apakah yang terkandung di dalam Set Menyusu Shaklee dan berapakah pelaburan yang diperlukan? Detail tentang Set Menyusu Shaklee disini


Hubungi saya jika anda sudah membuat keputusan :)


0172000748 (Shieda)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Seremban/Mambau
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Thursday, 26 July 2018

Kenali HFMD Dan Cara Untuk Cegah

= HFMD =

Sekarang ni selain musim durian, musim hfmd ada dimana2. Kita kena berhati-hati dan ambil langkah berjaga2 untuk anak2. Ibubapa kena kenalpasti penyakit berjangkit ini.

HFMD - virus dari kumpulan enterovirus. Ianya merebak dari seorang individu kepada individu yang lain sekiranya ada sentuhan secara langsung melalui air liur, najis, air liur mahu pun dari lelehan cecair lepuhan kanak-kanak yang dijangkiti itu. Biasanya, kanak-kanak yang berusia di bawah 5 tahun sering dijangkiti penyakit ini kerana sistem imunisasi mereka yang tidak seperti orang dewasa.

Tips Menghadapi Penyakit HFMD

✅ Cuci tangan secara konsisten menggunakan air bersih dan sabun sebelum menyediakan makanan, selepas keluar tandas, selepas menukar lampin dan mencuci najis.
✅ Tutup mulut dan hidung bila batuk dan bersin.
elakkan berkongsi pakaian, tuala, perkakas makanan dan minuman serta mainan.
✅ Ibu bapa / penjaga hendaklah memastikan diri mereka bersih terlebih dahulu sebelum menguruskan anak atau bayi mereka.
✅Bersihkan mainan, kerusi dan meja yang tercemar dengan air liur anak.
✅Kuarantin anak, dijauhkan daripada tempat awam yang sesak (seperti sekolah, pra sekolah, tempat mainan, pasar dan pengangkutan awam) sekiranya mereka mempunyai tanda-tanda jangkitan.


10 Makanan Yang Boleh Diberi Pada Anak yang ada HFMD :

1) Telur
2) Air Kelapa
3) Sup / Mee Sup
4) Buah Betik
5) Yogurt greek & madu
6) Buah tembikai
7) Bubur
8)Aiskrim
9) Kentang Lecek
10) Tauhu


Ikhtiar dengan Shaklee :

Mealshake - multivitamin dan mineral berbentuk serbuk yang bantu lengkapkan nutrisi pada anak2 yang tak selera makan. Juga bantu untuk pemulihan luka

Herbal blend - krim bebas paraben dan bahan terlarang untuk kurangkan gatal2 dan sejuk2 berangin untuk bantu anak kurang menggaru

Basic H - Mandikan anak dengan Basic H kerana ia sangat baik membunuh bakteria dan virus. Juga boleh digunalan untuk memcuci mainan anak

Omega Guard - bantu kurangkan keradangan kulit serta tingkatkan sistem imunisasi badan

Sebagai ibu bapa, kitalah yang perlu peka dengan keadaan anak lebih2 lagi risiko anak kita untuk dijangkiti penyakit seperti HFMD ini memang sangat tinggi.

Semoga bermanfaat

Hubungi kami jika anda telah membuat keputusan
017-2000748 (Shieda)
Facebook : Shieda Balqis
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Seremban / Mambau
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Monday, 23 April 2018

Landmark Study 2 (Telomere Study)



Pernah tak jumpa orang yang usia masih muda tapi nampak macam tua? Ada pulak yang nampak muda tapi usia dah tua?

Atau ada yang muda lagi tapi banyak penyakit. Yang dah tua lebih sihat dari usia sebenar?

Masa kerja dulu, selalu jumpa orang camni. Kelebihan kerja dulu sebab boleh pegang ngan tengok ic orang πŸ˜›πŸ˜›

Nak tahu tak kenapa camtu..

Semuanya berkaitan ngan TELOMERE

TELOMERE lak berkaitan ngan CHROMOSOME

Pernah dengar tak chromosome ngan telomere?

Masing2 berkaitan antara satu sama lain 😊

TELOMERE?
Telomeres adalah salah satu komponen pada chromosome yang berada dihujung chromosome dan ia bertindak sebagai pelindung kepada chromosome.

Haaa...mesti korang tak berapa faham kan?

Hmm..nak lebih mudah cuba bayangkan :

Telomeres πŸ‘‰ hujung tali kasut yang ada plastik
Chromosome πŸ‘‰  tali kasut

Bila sampai satu tahap plastik tu akan rosak dan tali kasut akan terurai then tali kasut akan jadi semakin pendek. Sama jugak macam chromosome kita, semakin bertambah umur kita, semakin pendek telomeres yang protect chromosome tu tadi.

Paham tak..hihihi..

Kalau nak lagi nampak apa tu telemores...korang boleh tengok video yang Shieda share kat bawah. Gambaran telomeres ngan chromosome



TELOMORE STUDY

Landmark study ke2 dijalankan oleh pihak Shaklee

(Landmark Study 1 boleh refer link ni Landmark Study 1

Kajian ini telah dijalankan oleh Dr. Elizabeth Blackburn. Beliau ni bukan calang2 orang. Pemenang nobel prize 2009 dan penerima hampir setiap anugerah perubatan major.

2 kumpulan sasaran (berumur 30 - 80 tahun)
1)NO suplemen
2)Pengamal suplemen

Kumpulan NO suplemen kriteria seperti berikut :
✅ Tak ambil suplemen (max 3 jenis supplement saja sehari)
✅  Tinggal di kawasan bebas pencemaran (Bay Area San Francisco)
✅ dicari guna flyers, radio, suratkhabar

❎ merokok
❎ ada masalah kesihatan
❎ on ubat apa2
❎ obes (BMI < 35 )
❎ ambil lebih 3 supplement sehari

Kumpulan Suplemen
✅ Sekurang-kurangnya 5 jenis supplement sehari, 4 -5 x seminggu selama 5 tahun
✅ Dari ahli Shaklee (Shaklee Leadership Conference 2012 di San Francisco)
✅ Tak ada exclusion cam kumpulan no suplemen (tak kisah perokok, obes, on ubat apa2, hidup di bandar tercemar etc)

Nak tahu keputusannya???

Keputusannya memang sangat2 menakjubkan...wow 😱😱😱

Pengguna Shaklee yang mengambil suplemen selama 5 tahun mempunyai telomere yang lebih panjang berbanding pengguna sihat tanpa suplemen.

5 tahun tu bukan jangka masa yang singkat tau...

Walaupun Shaklee jalankan kajian terhadap kumpulan supplement yang tak ada exclusion, tapi Shaklee sarankan :
1) Makan secara sihat dan seimbang
2)  Senaman berkala dan berat badan ideal
3) Supplement secara bijak

Kesimpulannya ialah kalau korang nak terus awet muda, nak terus sihat korang kena la makan suplemen Shaklee lebih dari 5 jenis setiap hari. Macam Shieda..hehehe.. Dah 5 tahun makan Shaklee😘 Sampai ada yang cakap Shieda makan suplemen macam "makan nasi" πŸ˜„πŸ˜„

Rahsia shieda bukan lagi rahsia bila ramai tak caya umur dah 30an, anak dah 4 (jangan jeles πŸ˜‰πŸ˜‰)

Jenis supplement yang Shieda makan :
✅ Vitamin C
✅ Vitalea
✅ Bcomplex
✅ Alfalfa
✅ Ostemtarix
✅ ESP

Sebab yang ni adalah tergolong dalam Set Menyusu Shaklee 😊

Korang yang baca ni mesti dan  tahu tentang pentingnya "jaga" telomere kan...

Jom ramai2 berShaklee 😘


Hubungi kami jika anda telah membuat keputusan
017-2000748 (Shieda)
Facebook : Shieda Balqis
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Seremban / Mambau
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Monday, 16 April 2018

Testimoni ESP untuk Masalah Gastrik



Penyakit Gastrik antara penyakit rakyat Malaysia yang makin membimbangkan.

Gastrik adalah sejenis penyakit keradangan pada dinding / pengalas / mukosa akibat daripada pengeluaran asid yang dikeluarkan oleh perut untuk membuat makanan.

Antara punca Gastrik :

1) Makan Makanan Pedas
Makan makanan yang pedas memang amat menyelerakan. Tetapi perlu diingat bahawa makanan yang pedas boleh menghasilkan asid yang banyak dan membahayakan kesihatan individu.

2) Makan makanan berminyak
Kita sedia maklum makan makanan berminyak sangat bahaya kepada kesihatan. Makanan berminyak sukar dihadam dan boleh menghasilkan lebih banyak gastrik asid oleh badan untuk proses penghadaman.

3) Minuman Berkafien
Minuman berkafien dah jadi pilihan utama masyarakat negara ini.  Namun perlu diingat minuman ini boleh merangsang saraf dan mengaktifkan pengeluaran kelenjar asid menjadi lebih aktif.

4) Merokok
Merokok juga boleh menyumbang masalah gastrik. Rokok mempunyai bahan kimia yang bahaya akan merangsang kelenjar jus gastrik asid dalam perut.





Sempena bulan promo ESP Shieda nak kongsikan antara Testimoni ESP Untuk Masalah Gastrik



Testimoni 1 #

Ila pun ada gastrik sejak remaja. Perut pun memang sensitif sampai doktor nak masukkan kamera. Takut pulak, minta tangguh lepas raya.

Lepas tu memang ESP untuk penyusuan. X sangka gastrik hilang dan perut sensitif pun dah ok. Terus call hospital untuk cancel kan appointment tu. Selamat perut dari digodek. Alhamdulillah..

- Puan Ila -

Testimoni 2 #

" Assalammualaikum..dah dekat setahun tak kena gastrik. Biasa kalau kena gastrik terus telan pil gastrik yang beli kat klinik. Setengah hari jugaklah baru lega.. Tapi baru2 ni kena serang gastrik pulak. Banyak sangat minum kopi kot.. Ubat klinik memang dah lama tak beli. Teringat ESP. 10 minit lepas  minum ESP dengan izin Allah.. Gastrik terus hilang serta merta! Syukur..tak perlu menahan sakit sampai tengah hari. Alhamdulillah..

- Azura Omar -

Testimoni 3 #

ESP BANTU MASALAH GASTRIK SAYA

Sempena Bulan ESP, saya nak share experience 2 tahun dengan Protein Soya NON-GMO nie :

Saya ada gastrik yang agak kritikal since 2006. Ini semua puncanya dari silap saya jugak.
Saya selalu makan masam-masam sebab nak diet (selama 3 tahun) sehingga pedih perut. Pada anggapan akal pendek saya, makanan berasid tinggi ini akan memecahkan lemak. Itu semua tindakan yang kurang sihat. Dan akhirnya, saya disahkan doktor ada gastrik.

Setiap bulan saya wajib ke klinik untuk emergency. Normal 2 kali sebulan. Semata-mata nak ambil MC dan tak tahan sangat-sangat. Jika banyak tekanan..akan lagi kerap kena gastrik.

Sampai saya tak tahu nak buat cam mana. Saya dah give up, makan itu tak kena. Makan ini, tak kena
8 tahun saya menanggung sakit gastrik sebab kesilapan diri sendiri.

Sehinggalah saya start ambil Slimming Set termasuk ESP pada tahun 2014.

Alhamdulillah, saya mula fall in love dengan ESP sebab saya tak perlu pening-pening dan tertekan lagi.
Boleh blend dengan buah, campur dengat oat dan minum camtu je.
Yang pasti, ia serasi dengan perut saya nie. Boleh tambah ostematrix, alfalfa dengan peppermint.

Alhamdulillah. Dah masuk tahun kedua saya still setia dengan ESP. kebetulan saya memang suka minum soya. Reward untuk diri sebab ESP bukan bantu gasttik saya sahaja, tapi ia turut atasi masalah jeragat dan kesihatan kulit muka saya yang sensitif.

Gastrik yang tak di rawat. Boleh memudaratkan lagi, jika dibiarkan

Selamat mencuba

- Sakinah -

Testimoni 4 #

Assalam. Maaf lama dah nak taip tapi internet kurang memuaskan, huhu. Arini saya usaha juga nak tulis pengalaman sendiri..
Selepas bersalin anak kedua, saya menyusukan 2 orang anak saya tanpa henti. Kemudian bila anak kedua berumur setahun, saya susukan 4 orang budak, 2 orang anak saya sendiri, seorang baby baru lahir, dan seorang lagi sebaya anak 1st dalam 3tahun lebih.

Minggu pertama susukan ok je. Takda masalah. Cuma kerap mengunyah. Masuk bulan pertama, tahap gastrik semakin kronik. (Memang dari kecik ada masalah gastrik yang teruk). Setiap hari saya akan ke poliklinik untuk ambil drip iv, buscopan, ranitadine, dan pain killer paling common voren. Memang teruk. Sampai doctor suruh buat breath test. Tapi keputusan negatif untuk kuman gastrik tu.

Selepas suami cakap bil perubatan untuk 6 bulan pertama sudah mencecah ribuan ringgit, saya nekad cari solution. Kawan perkenalkan ESP pada saya. Saya menolak. Sebab saya lactose intolerance. Tidak boleh susu atau bauan soya akan buat saya mual. Kawan kata try campur milo. Kawan siap cakap amik dulu kemudian bayar huhu.

3 hari pertama saya alami masalah berak berdarah. Memang banyak darah. Saya risau saya pm kwn dan kawan suruh teruskan je. Saya setuju dan teruskan sampai habis satu cans aik rasa bole tahan pula walaupun tiap kali buat esp kena campue milo.

Selepas sebulan, saya membeli esp sekali lagi dan saya perasan satu benda. Kalau dulu lambat makan selama 5minit sahaja bole mengakibatkan gastrik muncul. Tetapi selepas satu cans habis, saya topup new cans of esp.

Alhamdulillah skrg ni biapun makan jam 5petang, insyAllah masalah gastik pun tidak bertandang.

Sekarang, saya boleh minum esp tanpa campur dengan apapun, hanya air putih dan shake. Alhamdulillah

- Puan Emy Ashura -


🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

Alhamdulillah ramai sembuh dari gastrik selepas ambil ESP Shaklee.


Best betul ESP ni sebab bile kite ambil untuk tujuan lain kite akan dapat impak lain lagi as a bonus. Dalam testimoni yang shieda share kat atas bolehla refer dan mane tahu same macam kes yang korang tengah hadapi. So bolehla cube ESP Shaklee untuk atasi gastrik silap-silap haribulan bukan gastrik je sembuh kulit jadi cantik, berat badan turun, ha sape taknak kannnn. Kalo ade yang takmo tu rugi besar πŸ˜…πŸ˜…

Jangan tak cube, cubelah ESP sebagai penawar gastrik, insyaAllah bukan gastrik sembuh, kite dapat kulit cerah gebu, rambut cantik dan lagi best body slim...Ha best ke best?

Sebarang pertanyaan, boleh contact shieda k.. Jangan malu jangan segan πŸ˜„πŸ˜„

Klik Sini Untuk Terus Membeli

PROMOSI APRIL 18 :

✅Beli 5 tong automatik akan dapat 185uv (point) , cuma perlu tambah sikit barang lain Contoh Vit C (22uv) automatik akan dapat FREE MEMBERSIP

✅Kebiasaannya untuk mendaftar ahli kena bayar yuran RM69 tau

✅Tapi..bila anda beli 5 tong + free membership dan kemudian anda akan dapat balik voucher RM50 untuk next purchase 😊

Jimat ke jimat?

Moh sesama kita ber'ESP' πŸ˜‰

Hubungi kami jika anda telah membuat keputusan
017-2000748 (Shieda)
Facebook : Shieda Balqis
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Seremban / Mambau
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Friday, 13 April 2018

Performance Drink Minuman Isotinik untuk musim panas dan bulan puasa



Sekarang ni memang musim panas. Bahang dan haba lain macam.. Selalu dekat rumah masuk bilik buka aircond sebab tak tahan panas πŸ˜…

Husband balik kerja hari2 pun cakap panas. Dia atas motor hari2 lagilah.. Kesian betul..

Panas2 ni teringat lak kat awek cendol yang viral tu πŸ˜†πŸ˜†

Nak hilangkan dahaga bukan minum cendol tau. Kena banyak minum air kosong bagi untuk memastikan badan kita tak terhidrasi dari kekurangan air.

Boleh minum Performance Drink ni. Bukan sebarang minuman isotonik yang berada kat pasaran tuh.. Ia boleh bantu badan kita agar tak terhidrasi.

Meh sini Shieda listkan apa kebaikan minuman Performance Drink ni :

  • ✅Mencegah penghidratan – Mengurangkan rasa haus dan melembabkan kulit

  • ✅Membekalkan tenaga dan daya tahan fizikal – mengimbangi dan membekalkan elektrolite dalam tubuh dan mengimbangi metabolism serta air dalam badan.

  • ✅Mengekalkan paras gula – Hal ini terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting untuk membekalkan tenaga kepada otot dan mempercepatkan penyembuhan akibat kecederaan otot.


Siapa Yang Memerlukan Performance Drink?

  • ✔Ibu yang menyusukan anak
  • ✔Mereka yang mempunyai gaya hidup yang aktif dan aktif bersukan.
  • ✔Mereka yang berpuasa. Sesuai untuk sahur dan berbuka.
  • ✔Para pesakit yang menghidap gout.
  • ✔Mereka yang kurang minum air dan dehidrasi.
  • ✔Sekiranya anda sering diserang sakit kepala atau migrain.
  • ✔Anak-anak yang demam.
  • ✔Mereka yang terasa nak diserang demam atau sedang demam.
  • ✔Sebagai pengganti kepada minuman isotonik lain yang berkarbonat dan gula berlebihan.
  • ✔Anda yang ingin melakukan pembedahan
  • ✔Anda yang berpuasa (boleh diamalkan sepanjang bulan Ramadhan)


Nak lebih jimat Shieda cadangkan daftar sebagai ahli. Lebih untung lagi menjimatkan! Klik Sini Untuk Tahu Kelebihan Menjadi Ahli


Sebarang pertanyaan, boleh contact shieda k.. Jangan malu jangan segan πŸ˜„πŸ˜„Klik Sini Untuk Terus Membeli

Moh sesama kita ber'Performance Drink' πŸ˜‰


Hubungi kami jika anda telah membuat keputusan
017-2000748 (Shieda)

Facebook : Shieda Balqis
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Seremban / Mambau
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Wednesday, 11 April 2018

Bosan dan buntu kadang2 nak sarapan apa?

Apa kata bertukar kepada sarapan ringan tapi "berat" dengan khasiat dan beri rasa lebih kenyang.

Shieda bagi 5 sebab kenapa korang patut bersarapan dengan ESP :

1) Senang dan mudah
    Jujur korang ngaku, seminggu berapa kali korang skip sarapan? Mau yang kerja atau tak kerja kadang2 ada hari yang terskip waktu sarapan. Bila ada ESP ni semudah ABC je untuk ambil breakfast. Hanya bancuh dan shake2 uollss 😘😘

2) Beri rasa kenyang dan kawal selera makan
    Fakta, protein lebih mengenyangkan berbanding karbohidrat dan lemak. ESP ni kan sumber protein tambahan terbaik dari soya non-GMO. Sampai lunch pun boleh tahan lagi. Rasa nak mengunyah makanan merapu in between tu pun in control la. Ingat dulu masa kerja kalau pagi tu sebelum gi kerja tak ambil ESP, YA Allah menggigil2 rasa lapar. Waktu kerja memang ssntiasa bz, tak ada masa nak ambil breakfast kecuali jika keadaan mengizinkan

3) Pembekal tenaga
    Selain mengenyangkan, ESP juga bagi kita tenaga yang berpanjangan, so takdelah letih-letih kan. Sebabnya, ESP ni bersifat low G.I. Indeks glisemik (GI) nya yang rendah menyebabkan glukosa ditukarkan kepada tenaga secara perlahan-lahan. Jadi badan kita akan memperoleh tenaga berterusan daripada ESP.


4) Rendah lemak dan tiada kolestrol
     Inilah yang semua orang nak dan cari 😘


5) ) Banyak BONUS yang saya dapat

Kulit cantik, cerah, anjal, parut pudar... tu antara BONUS paling best yang saya dapat dari ESP.

Best ke best. Tu yang Shieda setia sampai dah dekat 5 tahun ni 😚😚

Bukan nak reka cerita, bukan nak overclaim, tapi rata-ratanya memang akan bagi feedback positif tentang ESP Shaklee ni.


Antaranya :
✅Kulit lebih sekata, lebih cerah
✅Kulit kurang berminyak, bedak pun tahan lama kalau tepek kat muka
✅Jerawat jarang muncul
✅Kulit lebih anjal
✅Rambut kurang gugur
✅Kekal bertenaga sepanjang hari
✅Kenyang lebih lama
✅Kurang nak mengunyah junk food
✅Takde dah gastrik/senggugut
✅Badan makin fit, slim
✅Kalau ibu hamil lak, mereka kata mereka lebih bertenaga, anak yang lahir kulit saaaangat cantik, tak mudah ruam
✅Kalau yang ibu menyusu pulak, mereka kata susu lebih pekat, banyak
✅Awet muda
✅Rahim lebih kuat
✅Kuku jadi cantik
✅Parut stretch mark hilang

dan baaaaanyakkkk lagi feedback yang best best uollss πŸ˜‰πŸ˜‰

Bulan ni ESP ada promo tau... Dah alang-alang tengah harga JIMAT ni, yang mana memang penggemar ESP tu,boleh la restock bulan ni. Yang mana dah lama atau baru teringin nak mencuba tu, apa kata ambil peluang grab bulan ni.

Sebarang pertanyaan, boleh contact shieda k.. Jangan malu jangan segan πŸ˜„πŸ˜„

Moh sesama kita ber'ESP' :)

Hubungi kami jika anda telah membuat keputusan
017-2000748 (Shieda)

Facebook : Shieda Balqis
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Seremban / Mambau
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Tuesday, 10 April 2018

KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE

Ramai yang tertanya-tanya apa kelebihan jika mendaftar sebagai ahli Shaklee

Kat bawah ni Shieda nak share dengan uolss apa kelebihan jika kita jadi ahli Shaklee

Jom kita lihat πŸ‘‡




KALAU SAYA MENDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, APA YANG SAYA DAPAT SELAIN DAPAT MEMBELI PADA HARGA AHLI? 

Ada 22 Manfaat yang Shaklee sediakan jika berdaftar sebagai ahli Shaklee.
1) Untung Runcit sehingga 33% 
2) Bonus Tunai Peribadi sehingga 21%
3) Bonus Tunai Kumpulan
4) Bonus Tunai Kepimpinan
5) Bonus Tunai Infiniti sehingga 1.5%
6) Bonus Tunai Program Kereta
7) Bonus Tunai 100% Matching Penajaan
8) Bonus Matching Conference Point (International/Local Trip Shaklee)
9) Bonus Tunai Pangkat Baru dan Efektif pada bulan berikut
10)Trophi Esklusif pada National Conference
11)Program Percutian Antarabangsa / Umrah / Tempatan bersama keluarga tercinta.
12)Kelas ilmu produk dan ilmu jualan PERCUMA
13)Bimbingan dari mentor yang terbukti berjaya secara PERCUMA
14)Shaklee telah bayar lebih RM 26 billion pada ahli Shaklee seluruh dunia.
15)1000% peningkatan Shaklee di Malaysia sejak 7 tahun lepas (br 1% rakyat Malaysia join Shaklee)
16)Shaklee adalah #1 Natural Nutrition Company 
17)Shakee diiktiraf sebagai Best MLM brand in Nutrition 
18)Shaklee memastikan produknya Selamat, Berkesan dan sentiasa Organik 
19)Shaklee mempunyai Landmark Study yang menunjukkan mereka yang mengambil produk Shaklee mempunyai kesihatan lebih baik daripada mereka yang mengambil hanya satu multivitamin atau yang tidak amik langsung.
20)Shaklee telah berada di 9 Negara yang membolehkan kita juga berbisnes disana iaitu US, Canada, Japan, Mexico, India, Indonesia, China dan Taiwan (setengah penduduk dunia sudah dijelajahi oleh Shaklee)
21)Shaklee Cares merupakan satu program CSR yang membantu anak3x kurang berkemampuan mendapat nutrisi Shaklee
22)Shaklee adalah syarikat pertama mendapat pengiktirafan Climate Neutral! yang menyokong perjuangan Shaklee untuk sentiasa GREEN

Best kan jadi ahli Shaklee ni? 
Apa tunggu lagi, jum promote pada rakan-rakan dan juga keluarga.

Hubungi kami jika anda telah membuat keputusan
017-2000748 (Shieda)

Facebook : Shieda Balqis
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Seremban / Mambau
Pengeposan ke seluruh Malaysia