Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2018

Menyusu Sambil Mengandung

MENYUSU SAMBIL MENGANDUNG

Kalau ikutkan size badan kecik dan tenaga kudrat Shieda, rasanya tak mampu!

Mana taknya dulu Shieda bekerja. Kerja front liner memang sangat stress! Dengan tak cukup staff, customer sentiasa ramai, susah cuti dan mc memang jadi big issue!

Tambah lagi susah cuti dan tiada istilah freedom on your holiday! Masa rehat tak menentu. Mana nak curi masa pum susu. Arggghhh... Memang stress kalau ingat balik!

Ngandung kali ke2 untuk anak ketiga, masa tu kembar umur setahun lebih. Memang tengah nyusu lagi.

Masa ni kalau tak kuat, hati tak kental memang boleh give up!

Mana tak nya kena pikir dan jaga :

Anak dalam kandungan
Anak2 yang nak disusukan
Diri sendiri yang mengandung dan menyusu

Tambah pulak keadaan sekeliling yang push suruh Shieda benti nyusu kembar dengan macam2 cara dan petua.

Masa tu Allah je tahu camne ati dan perasaan ni. Tak sampai hati.. Kesian.. Sedih.. Niat nak susukan diaorang sampai umur 2 tahun takkan nak stop cam gitu je..😢😢

Tanya doktor, tanya …