Skip to main content
Bosan dan buntu kadang2 nak sarapan apa?

Apa kata bertukar kepada sarapan ringan tapi "berat" dengan khasiat dan beri rasa lebih kenyang.

Shieda bagi 5 sebab kenapa korang patut bersarapan dengan ESP :

1) Senang dan mudah
    Jujur korang ngaku, seminggu berapa kali korang skip sarapan? Mau yang kerja atau tak kerja kadang2 ada hari yang terskip waktu sarapan. Bila ada ESP ni semudah ABC je untuk ambil breakfast. Hanya bancuh dan shake2 uollss 😘😘

2) Beri rasa kenyang dan kawal selera makan
    Fakta, protein lebih mengenyangkan berbanding karbohidrat dan lemak. ESP ni kan sumber protein tambahan terbaik dari soya non-GMO. Sampai lunch pun boleh tahan lagi. Rasa nak mengunyah makanan merapu in between tu pun in control la. Ingat dulu masa kerja kalau pagi tu sebelum gi kerja tak ambil ESP, YA Allah menggigil2 rasa lapar. Waktu kerja memang ssntiasa bz, tak ada masa nak ambil breakfast kecuali jika keadaan mengizinkan

3) Pembekal tenaga
    Selain mengenyangkan, ESP juga bagi kita tenaga yang berpanjangan, so takdelah letih-letih kan. Sebabnya, ESP ni bersifat low G.I. Indeks glisemik (GI) nya yang rendah menyebabkan glukosa ditukarkan kepada tenaga secara perlahan-lahan. Jadi badan kita akan memperoleh tenaga berterusan daripada ESP.


4) Rendah lemak dan tiada kolestrol
     Inilah yang semua orang nak dan cari 😘


5) ) Banyak BONUS yang saya dapat

Kulit cantik, cerah, anjal, parut pudar... tu antara BONUS paling best yang saya dapat dari ESP.

Best ke best. Tu yang Shieda setia sampai dah dekat 5 tahun ni 😚😚

Bukan nak reka cerita, bukan nak overclaim, tapi rata-ratanya memang akan bagi feedback positif tentang ESP Shaklee ni.


Antaranya :
✅Kulit lebih sekata, lebih cerah
✅Kulit kurang berminyak, bedak pun tahan lama kalau tepek kat muka
✅Jerawat jarang muncul
✅Kulit lebih anjal
✅Rambut kurang gugur
✅Kekal bertenaga sepanjang hari
✅Kenyang lebih lama
✅Kurang nak mengunyah junk food
✅Takde dah gastrik/senggugut
✅Badan makin fit, slim
✅Kalau ibu hamil lak, mereka kata mereka lebih bertenaga, anak yang lahir kulit saaaangat cantik, tak mudah ruam
✅Kalau yang ibu menyusu pulak, mereka kata susu lebih pekat, banyak
✅Awet muda
✅Rahim lebih kuat
✅Kuku jadi cantik
✅Parut stretch mark hilang

dan baaaaanyakkkk lagi feedback yang best best uollss 😉😉

Bulan ni ESP ada promo tau... Dah alang-alang tengah harga JIMAT ni, yang mana memang penggemar ESP tu,boleh la restock bulan ni. Yang mana dah lama atau baru teringin nak mencuba tu, apa kata ambil peluang grab bulan ni.

Sebarang pertanyaan, boleh contact shieda k.. Jangan malu jangan segan 😄😄

Moh sesama kita ber'ESP' :)

Hubungi kami jika anda telah membuat keputusan
017-2000748 (Shieda)

Facebook : Shieda Balqis
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Seremban / Mambau
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Comments

Popular posts from this blog

Daftar RFID secara percuma

Minggu lepas ikut husband pasang tag RFID. Diberitahu sehingga bulan March ni, pendaftaran masih lagi percuma. Bermula April, bayaran untuk tag RFID akan dikenakan. Staff yang uruskan beritahu dalam RM80 akan dikenakan untuk 1 tag.

Dah alang-alang turun KL teman husband, ajak husband pergi ke kaunter untuk lekat tag sekali. Sebenarnya proses untuk daftar mudah je, tapi disebabkan ramai yang walkin dan beratur tak prepare siap-siap apa yang perlu dibuat, maka proses dikaunter menjadi lama.

Bila sampai turn husband kejap je dah settle sebab husband dah prepare awal-awal.  Hampir 2 jam jugaklah beratur semalam. Staff beritahu husband pagi semalam beratur lagi panjang sampai ke luar pintu.

Daftar RFID :

1) Register di www.touchngo.com.my. Selepas pendaftaran, anda akan dapat email untuk daftar kenderaan dan lengkapkan maklumat peribadi.

2) Download aplikasi Touch n Go Ewallet


3) Walkin ke RFID center yang berdekatan untuk mendapatkan pelekat pada kereta. Bawa salinan kad pengenalan dan ge…

SET MIGRAIN SHAKLEE | PUNCA MIGRAIN | TIPS KURANGKAN MIGRAIN

Migrain  adalah salah satu penyebab sakit kepala. Ia juga dikenali sebagai ‘Vascular Headache’. Migraine adalah sakit kepala yang menyerang secara berulang, biasanya berlaku di sebelah bahagian kepala sahaja. Adakalanya ia bermula di sebelah kepala dan kemudiannya melarat ke kedua dua belah bahagian kepala. Migrain juga boleh menyebabkan gejala berikut: pening, loya, muntah, cirit-birit dan sensitif terhadap bunyi dan cahaya. Bagaimana Migraine Berlaku Saluran-saluran darah di dalam kepala membekalkan darah ke kulit kepala serta otak. Migraine berlaku apabila saluran darah di kepala mengembang lebih besar daripada biasa. Urat saraf sensori yang mengesan rasa sakit pada dinding saluran darah menjadi terangsang dan menghantar isyarat sakit ke otak.
Beberapa perkara yang mencetuskan serangan migrain adalah: Stress atau tekananPengambilan alkoholSesetengah jenis makanan seperti coklat, keju, kopi dan teh

KEPENTINGAN AIR UNTUK OTAK, TIDUR DAN KEHIDUPAN MANUSIA

KEPENTINGAN AIR UNTUK OTAK, TIDUR DAN KEHIDUPAN MANUSIA
=================


Berapa liter air perlu minum sehari. Ini soalan yang biasa didengar. Mungkin juga soalan yang bermain di minda kita.

Banyak nasihat merujuk kepada 8 gelas air. Cukupkah? Atau benarkah nasihat kesihatan hanya 8 gelas air?

Ini soalan yang sama saya lontarkan kepada Prof Dinges, professor terkenal dalam bidang tidur dari University of Pennsylvania.

Dua minggu menerima latihan di University of Pennsylvania. Melihat manusia tinggal di dalam sleep lab selama 10 hari. Menakjubkan.

Mereka berjalan dengan ke sana ke mari wayar melekat di kepala. Semua aktiviti mereka direkod. Semua maklumat aktiviti otak  diproses dan dikaji.

Saya dapati ada kaitan antara tidur dan air.

Air sangat penting untuk dapatkan tidur yang nyenyak. Andai kita bangun tidur dengan sakit tengkuk itu tandanya air tidak mencukupi. Bukan salah bantal.

Andai kita bangun atau terasa kebas tangan, kaki atau bahagian tertentu tubuh, itu tandanya air kurang…