Popular Posts

Monday, 16 April 2018

Testimoni ESP untuk Masalah Gastrik



Penyakit Gastrik antara penyakit rakyat Malaysia yang makin membimbangkan.

Gastrik adalah sejenis penyakit keradangan pada dinding / pengalas / mukosa akibat daripada pengeluaran asid yang dikeluarkan oleh perut untuk membuat makanan.

Antara punca Gastrik :

1) Makan Makanan Pedas
Makan makanan yang pedas memang amat menyelerakan. Tetapi perlu diingat bahawa makanan yang pedas boleh menghasilkan asid yang banyak dan membahayakan kesihatan individu.

2) Makan makanan berminyak
Kita sedia maklum makan makanan berminyak sangat bahaya kepada kesihatan. Makanan berminyak sukar dihadam dan boleh menghasilkan lebih banyak gastrik asid oleh badan untuk proses penghadaman.

3) Minuman Berkafien
Minuman berkafien dah jadi pilihan utama masyarakat negara ini.  Namun perlu diingat minuman ini boleh merangsang saraf dan mengaktifkan pengeluaran kelenjar asid menjadi lebih aktif.

4) Merokok
Merokok juga boleh menyumbang masalah gastrik. Rokok mempunyai bahan kimia yang bahaya akan merangsang kelenjar jus gastrik asid dalam perut.





Sempena bulan promo ESP Shieda nak kongsikan antara Testimoni ESP Untuk Masalah Gastrik



Testimoni 1 #

Ila pun ada gastrik sejak remaja. Perut pun memang sensitif sampai doktor nak masukkan kamera. Takut pulak, minta tangguh lepas raya.

Lepas tu memang ESP untuk penyusuan. X sangka gastrik hilang dan perut sensitif pun dah ok. Terus call hospital untuk cancel kan appointment tu. Selamat perut dari digodek. Alhamdulillah..

- Puan Ila -

Testimoni 2 #

" Assalammualaikum..dah dekat setahun tak kena gastrik. Biasa kalau kena gastrik terus telan pil gastrik yang beli kat klinik. Setengah hari jugaklah baru lega.. Tapi baru2 ni kena serang gastrik pulak. Banyak sangat minum kopi kot.. Ubat klinik memang dah lama tak beli. Teringat ESP. 10 minit lepas  minum ESP dengan izin Allah.. Gastrik terus hilang serta merta! Syukur..tak perlu menahan sakit sampai tengah hari. Alhamdulillah..

- Azura Omar -

Testimoni 3 #

ESP BANTU MASALAH GASTRIK SAYA

Sempena Bulan ESP, saya nak share experience 2 tahun dengan Protein Soya NON-GMO nie :

Saya ada gastrik yang agak kritikal since 2006. Ini semua puncanya dari silap saya jugak.
Saya selalu makan masam-masam sebab nak diet (selama 3 tahun) sehingga pedih perut. Pada anggapan akal pendek saya, makanan berasid tinggi ini akan memecahkan lemak. Itu semua tindakan yang kurang sihat. Dan akhirnya, saya disahkan doktor ada gastrik.

Setiap bulan saya wajib ke klinik untuk emergency. Normal 2 kali sebulan. Semata-mata nak ambil MC dan tak tahan sangat-sangat. Jika banyak tekanan..akan lagi kerap kena gastrik.

Sampai saya tak tahu nak buat cam mana. Saya dah give up, makan itu tak kena. Makan ini, tak kena
8 tahun saya menanggung sakit gastrik sebab kesilapan diri sendiri.

Sehinggalah saya start ambil Slimming Set termasuk ESP pada tahun 2014.

Alhamdulillah, saya mula fall in love dengan ESP sebab saya tak perlu pening-pening dan tertekan lagi.
Boleh blend dengan buah, campur dengat oat dan minum camtu je.
Yang pasti, ia serasi dengan perut saya nie. Boleh tambah ostematrix, alfalfa dengan peppermint.

Alhamdulillah. Dah masuk tahun kedua saya still setia dengan ESP. kebetulan saya memang suka minum soya. Reward untuk diri sebab ESP bukan bantu gasttik saya sahaja, tapi ia turut atasi masalah jeragat dan kesihatan kulit muka saya yang sensitif.

Gastrik yang tak di rawat. Boleh memudaratkan lagi, jika dibiarkan

Selamat mencuba

- Sakinah -

Testimoni 4 #

Assalam. Maaf lama dah nak taip tapi internet kurang memuaskan, huhu. Arini saya usaha juga nak tulis pengalaman sendiri..
Selepas bersalin anak kedua, saya menyusukan 2 orang anak saya tanpa henti. Kemudian bila anak kedua berumur setahun, saya susukan 4 orang budak, 2 orang anak saya sendiri, seorang baby baru lahir, dan seorang lagi sebaya anak 1st dalam 3tahun lebih.

Minggu pertama susukan ok je. Takda masalah. Cuma kerap mengunyah. Masuk bulan pertama, tahap gastrik semakin kronik. (Memang dari kecik ada masalah gastrik yang teruk). Setiap hari saya akan ke poliklinik untuk ambil drip iv, buscopan, ranitadine, dan pain killer paling common voren. Memang teruk. Sampai doctor suruh buat breath test. Tapi keputusan negatif untuk kuman gastrik tu.

Selepas suami cakap bil perubatan untuk 6 bulan pertama sudah mencecah ribuan ringgit, saya nekad cari solution. Kawan perkenalkan ESP pada saya. Saya menolak. Sebab saya lactose intolerance. Tidak boleh susu atau bauan soya akan buat saya mual. Kawan kata try campur milo. Kawan siap cakap amik dulu kemudian bayar huhu.

3 hari pertama saya alami masalah berak berdarah. Memang banyak darah. Saya risau saya pm kwn dan kawan suruh teruskan je. Saya setuju dan teruskan sampai habis satu cans aik rasa bole tahan pula walaupun tiap kali buat esp kena campue milo.

Selepas sebulan, saya membeli esp sekali lagi dan saya perasan satu benda. Kalau dulu lambat makan selama 5minit sahaja bole mengakibatkan gastrik muncul. Tetapi selepas satu cans habis, saya topup new cans of esp.

Alhamdulillah skrg ni biapun makan jam 5petang, insyAllah masalah gastik pun tidak bertandang.

Sekarang, saya boleh minum esp tanpa campur dengan apapun, hanya air putih dan shake. Alhamdulillah

- Puan Emy Ashura -


🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

Alhamdulillah ramai sembuh dari gastrik selepas ambil ESP Shaklee.


Best betul ESP ni sebab bile kite ambil untuk tujuan lain kite akan dapat impak lain lagi as a bonus. Dalam testimoni yang shieda share kat atas bolehla refer dan mane tahu same macam kes yang korang tengah hadapi. So bolehla cube ESP Shaklee untuk atasi gastrik silap-silap haribulan bukan gastrik je sembuh kulit jadi cantik, berat badan turun, ha sape taknak kannnn. Kalo ade yang takmo tu rugi besar πŸ˜…πŸ˜…

Jangan tak cube, cubelah ESP sebagai penawar gastrik, insyaAllah bukan gastrik sembuh, kite dapat kulit cerah gebu, rambut cantik dan lagi best body slim...Ha best ke best?

Sebarang pertanyaan, boleh contact shieda k.. Jangan malu jangan segan πŸ˜„πŸ˜„

Klik Sini Untuk Terus Membeli

PROMOSI APRIL 18 :

✅Beli 5 tong automatik akan dapat 185uv (point) , cuma perlu tambah sikit barang lain Contoh Vit C (22uv) automatik akan dapat FREE MEMBERSIP

✅Kebiasaannya untuk mendaftar ahli kena bayar yuran RM69 tau

✅Tapi..bila anda beli 5 tong + free membership dan kemudian anda akan dapat balik voucher RM50 untuk next purchase 😊

Jimat ke jimat?

Moh sesama kita ber'ESP' πŸ˜‰

Hubungi kami jika anda telah membuat keputusan
017-2000748 (Shieda)
Facebook : Shieda Balqis
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Seremban / Mambau
Pengeposan ke seluruh Malaysia

No comments:

Post a Comment