Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2018

Set Resdung Shaklee

Husband Shieda memang ada resdung. Kalau pagi2 kerap bersin. Kalau ada habuk sikit pun cepat bersin. Makan seafood or belacan pun sama. Tapi walau kerap bersin dan ada resdung, husband tak pantang makan. Belasah je makanπŸ˜…

Jadi.. Shieda prepare bagi husband Set Resdung Shaklee sebagai protection dan imuniti badan. Bila dah makan Set Resdung Shaklee, memang nampak perubahan.. Pagi2 dah jarang bersin. Makan seafood or belacan pun selamber je πŸ˜„πŸ˜„

Apa yang shieda bagi kat husband?

Harga Set Resdung RM215 (tahan untuk 2-3 bulan)
Alfalfa
Berfungsi mengurangkan keradangan masalah resdung (sinuisitis).Kaya dengan sumber klorofil sangat membantu mengurangkan tahap keradangan daripada alergi (allergy), gegata (hives) dan resdung (sinuisitis).Namun begitu, bagi mereka menghidap penyakit SLE,pengambilan Alfalfa sebagai supplement tidak digalakkan.

B Complex

Mengandungi vitamin  B6 yang penting untuk memulihara selaput lendir agar sentiasa sihat dan membantu penghasilan antibodi badan.Bertindak se…

Vivix Untuk Pesakit Diabetis

Diabetes banyak dihidapi oleh orang tua namun tidak terkecuali orang muda. Jangan terkejut pesakit diaberis juga ada yang berusia belasan tahun. Punca utama adalah gaya pemakanan atau diet harian.

Shieda kongsikan laporan statistik mengenai pesakit diabetes dari tahun 2015 sehingga 2017. Angka yang ditunjukkan adalah sangat menakutkan sebab boleh kata 1 daripada 7 rakyat Malaysia.


1 daripada 7 orang dewasa Malaysia adalah penghidap diabetis
Pada tahun 2015, sejumlah 3.5 juta atau 17.5% warga dewasa (18 tahun ke atas) negara ini didapati menghidap penyakit diabetes (jumlah prevalen). Ini merupakan jumlah keempat tertinggi penghidap penyakit itu di Asia. Dan dua kali ganda jumlah prevalensi dunia iaitu 8.5% (Sumber: WHO 2014).
Jumlah pesakit diabetis mengikut umur pada 2015
Jumlah pesakit diabetes di negara ini didapati terus meningkat semenjak tahun 2006. Menurut Kajian Morbiditi dan Kesihatan Kebangsaan (NHMS) , pada tahun 2006 terdapat 1.9 juta penghidap dewasa. Angka itu bertambah kepad…

Testimoni Set Menyusu Shaklee: Badan Segar, Tidak Penat, Susu Banyak dan Pekat

"Just nak share eksperimen saya selama sebulan untuk menambah susu badan. Ini apa yang saya buat dan hasilnya:

1. Makan set Shaklee + ALFALFA 6 BIJI sehari.

Akibatnya saya kena pam paling lewat 3 jam sekali. Sebab susu teramatlah banyak dan teramatlah lemak dan kuning. So, kena rajin pam. Kalau malas, kena bengkak susu. Saya busy, tiada masa nak pam time kerja.

2. Makan set Shaklee tapi TAK AMBIL ALFALFA.

Akibatnya susu maintain banyak tapi kurang lemak. Pam setiap 4 jam juga. Menghadapi sedikit KEPUTIHAN.

3. TAK MAKAN SET SHAKLEE langsung.

Akibatnya susu maintan tapi badan amatlah PENAT dan STRESS. Pam setiap 4 jam juga.

4. Makan set Shaklee, Alfalfa, Kalsium, dan Vita E.

Akibatnya BADAN SEGAR, TAK PENAT, SUSU BERTAMBAH BANYAK, PEKAT. Pam setiap 3-4 jam juga.

5. TAK MAKAN SHAKLEE dan JARAKKAN WAKTU MENGEPAM 6 jam sekali.

Akibatnya sekali pam dapat 15 oz. Apabila pam balik back to normal 4 jam sekali, susu dah kurang.

KESIMPULANNYA:

1. Lebih banyak pam, lebih banyak susu (supply vs demand)
2.…

Testimoni Set Menyusu Shaklee

Puan Irni berkongsi pengalaman beliau mengamalkan Set Menyusu Shaklee:
Alhamdulillah, saya syukur sangat2 berjaya exclusive breastfeeding baby sampai sekarang 6 bulan umur baby saya.

Alkisahnya saya ni jenis tak berapa rajin nak pam susu. Sebelum naik kerja, stok susu saya dalam peti tak sampai 50 oz pun!

Dah naik kerja, saya cuma pam sekali masa waktu rehat, weekend saya tak pam susu.

Alhamdulillah sangat, saya ambil Set menyusu dan ESP, susu jadi pekatdan baby mudah kenyang. Baby pun tak meragam.

Alhamdulillah. Syukur dapat full breastfeeding baby walaupun tak berapa rajin nak pam.

Apakah yang terkandung di dalam Set Menyusu Shaklee dan berapakah pelaburan yang diperlukan? Detail tentang Set Menyusu Shaklee disini

Hubungi saya jika anda sudah membuat keputusan :)


0172000748 (Shieda)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Seremban/Mambau
Pengeposan ke seluruh Malaysia