Popular Posts

Saturday, 20 April 2019

Tanda Protein Tak Cukup

Tanda protein tak cukup :

1) Kulit, kuku, rambut yang kering dan rapuh
2) Imuniti yang lemah (kerap jatuh sakit)
3) Kulit berkedut
4) Berat badan bertambah
5) Letih
6) Tulang yang lemah (selalu sakit badan)


Macammana cara nak bagi protein cukup dalam tubuh badan?

Ambil ESP pelengkap tubuh badan



Hubungi Shieda jika anda ingin bertanyakan maklumat lanjut mengenai ESP 😊

www.wasap.my/60172000748

Wednesday, 17 April 2019

TESTIMONI OSTEMATRIX - MUDAH TIDUR DAN BADAN CERGAS

TESTIMONI OSTEMATRIX - MUDAH TIDUR DAN BADAN CERGAS

ostematrix sangat bagua untuk individu yang ada msalah susah tidur.

Ostematrix bantu untuk dapatkan tidur yang lebih lena.

Ostematrix bukan sekadar kalsium


Hubungi Shieda jika anda sudah membuat keputusan

www.wasap.my/60172000748

Tuesday, 16 April 2019

Kenapa Tak Boleh Jual Shaklee di E-commerce

Kenapa Tak Boleh Jual Shaklee di E-commerce

Soalan yang selalu Shieda terima,

" Shieda, kenapa kat Shopee lebih murah?"

" Harga barang Shaklee berubah-ubah ke?"

Setiap pegedar shaklee tak dibenarkan oleh company untuk jual kat ecommerce, lazada, shoppe etc

Shaklee tak bagi kite jual kat shoppe atau ecommerce ada banyak sebab , company tak boleh nak responsible if anything happen. Seller pun tak kenal kan camne nak redeem if rejected samples.

Ha’ah kat shoppe memang murah harga tapi seller takkan bertanggungjawab kalau barang yang sampai tu expired atau botol yang sampai tu nanti pecah etc etc. Banyak kes dah customer ni share .Kesian kadang-kadang tu tapi tak boleh nak tolong sebab beli bukan direct under company.

Dan tak boleh jual kurang daripada harga ahli (undercutting price)

Ini memang melanggar etika. Sebab;
1. Shaklee nak menjaga setiap hak distributor. Kalau ade yang jual lagi murah atau kurang dari harga ahli, nanti akan berlaku ketidakahlian antara distributor. Sebab tu Shaklee dah tetapkan dah harga minimum & maksimum setiap barang. Tak boleh terlalu murah/ terlalu mahal—> rasanya yang ni ade dalam system Isam supaya tak berlaku penindasan.

2. Larangan menjual kat ecommerce juga penting supaya setiap distributor tak sewenangnya jual produk pada sebarang orang. Ini konsep direct seling yang sebenar. Iaitu one to one. Supaya kita tahu dan kenal orang yang kita nak jual tu adakah sesuai untuk ambil sesetengah produk yang kite nak jual. Contohnya, Vivix tak boleh jual kat sebarang orang. Orang yang amik ubat cair darah tak boleh amik Vivix. Tapi kalau kat E-Commerce, tak ada siapa akan tanya benda-benda camni. Diorang main jual je dan takkan bertanggubgjawab atas ape yang berlaku.

3. Beza sekiranya kita beli direct kat pengedar atau website, Shaklee akan bertanggubgjawab sekiranya berlaku apa-apa komplikasi atau side effect. Contoh, Kalau ade Barang yang rosak/pecah pun pihak company akan ganti semula. Tapi kalau yang jual kat website ni, shaklee takkan bertanggungjawab.

Ni P&R yg Shaklee dah ditetapkan.

Kalau ade yg langgar P&R ni, Shaklee akan siasat dan terminate id orang tu.

Silakan jika nak beli juga di E-commerce, cuma lepas ni tak boleh nak consult lah if anything happen, kena cari orang yg jual kt shoppe tu ye.. Dan jangan salahkan Shaklee jika ada berlaku apa-apa dan kesan buruk jika tak dapat konsultasi yang betul dari distributor yang sah.

Harap dengan penerangan ini, jelaslah kepada sesiapa yang selalu tertanya-tanya kenapa harga Shaklee jauh lebih murah dari harga ahli di E-Commerce.

Shieda Balqis
Pengedar Sah Shaklee sejak 2013

Friday, 12 April 2019

PROMOSI SHAKLEE APRIL 2019

Assalammualaikum..

Harini Shieda nak share Promosi Shaklee April 2019

Memang best-best promosi ni. Bagi yang dah lama risik barangan Shaklee, inilah masanya untuk grab. Rugi tak daftar segera 😊

1. YOUTH Intensive Treatment and Repair Set



Promo ini terbuka kepada yang sudah menjadi ahli, sudah expired keahliah Shaklee, mahupun belum pernah menjadi ahli Shaklee.

Dengan pembelian Full Set YOUTH ini, anda akan dapat Free YOUTH Travel Set & Travel Case yang sangat comel. Sepanjang 1 tahun YOUTH berada di pasaran, gift ini yang paling unik setakat ini!

Keistimewaan YOUTH Travel Set & Travel Case:
  1. Ringan, tak perlu bawa the whole set
  2. Cantik dan unik
  3. Mudah dibawa ke mana-mana
  4. Skincare tidak tumpah dan tak penyek sebab Travel Case ni keras :)
  5. Boleh dibawa dalam penerbangan kerana 100ml sahaja setiap botol
  6. Didatangkan bersama beg lutsinar juga
  7. Tidak dijual di mana-mana! Nilai set ini ialah RM 285 tau

So, kena cepat-cepat grab peluang ini sebab Shaklee kata 'selagi stok masih ada' ;)

Good news untuk yang belum lagi jadi ahli Shaklee atau yang keahliannya sudah expired, apabila anda membeli set ini, automatik anda akan dapat FREE Membership Shaklee, bermakna anda cuma perlu bayar set ini pada harga ahli iaitu RM 1,340. Sebagai ahli, ada kelebihan lain lagi iaitu dapat cashback RM 100!


Seterusnya, Shaklee menawarkan Promosi Welcome Set untuk anda yang belum menjadi ahli Shaklee mahupun yang sudah expired keahlian.

Untuk Welcome Set ini, Shaklee menawarkan 3 set iaitu:
  1. Youth Welcome Set
  2. Vivix Welcome Set
  3. Daily Essential Welcome Set

2. Promosi Youth Welcome Set





Kalau anda yang nak baru nak cuba YOUTH Skincare, ini adalah masa yang sesuai! 

Biasanya harga set ini ialah RM 680 untuk ahli / RM 850 untuk bukan ahli Shaklee, tetapi istimewa untuk anda, ianya cuma RM 612 all in!

Ada 4 items di dalam set ini:
  1. YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser
  2. YOUTH Perfecting Skin Toner
  3. Age Defense Moisturizer SPF 50
  4. Advanced Renewal Night Cream (Light)

Kelebihan yang anda dapat dengan YOUTH Welcome Set ini ialah:
  1. Diskaun 15-20% dari harga runcit (jimat RM 170)
  2. Diskaun 10% dari harga ahli biasa (jimat RM 68)
  3. Cashback RM 29
  4. FREE Membership (jimat RM 65)
  5. FREE Postage (jimat RM 10)
  6. FREE Discover Beauty Within Paper Bag yang ekslusif
Jumlah penjimatan semuanya lebih RM 340! 😱😍

3. Promosi Vivix Welcome Set


Ada yang sedih sebab terlepas Promosi Vivix pada bulan Feb hari tu. Jangan kecewa sebab Shaklee tawarkan Promosi Vivix Welcome Set untuk bulan ini. Yeay! Bulan ni ada Promo VIVIX yang best!

Dalam promosi ini ada 2 botol Vivix. Biasanya set ini berharga RM 760 untuk ahli / RM 950 untuk bukan ahli Shaklee. Tetapi istimewa untuk anda, ianya cuma RM 684 all in!

Kelebihan yang anda dapat dengan Vivix Welcome Set ini ialah:
  1. Diskaun 15-20% dari harga runcit (jimat RM 190)
  2. Diskaun 10% dari harga ahli biasa (jimat RM 76)
  3. Cashback RM 34
  4. FREE Membership (jimat RM 65)
  5. FREE Postage (jimat RM 10)
  6. FREE Vivix Paper Bag yang ekslusif
Jumlah penjimatan semuanya lebih RM 370! 😱😍

Jimat sangat kan!

Dengan pengambilan Vivix secara konsisten, inshaAllah ia dapat membantu badan kekal cergas dan bertenaga, malah wajah juga akan nampak lebih muda.

Vivix ini sesuai sangat untuk diri sendiri, pasangan, ibu bapa, atuk nenek kerana ia sangat bagus untuk kesihatan menyeluruh! ❤️

4. Promosi Daily Essential Welcome Set

Siapa yang baru nak mencuba supplement Shaklee, atau nak mula buat business Shaklee dengan kami, Amir syorkan anda grab promosi ini. Dalam set ni, anda dapat 6 Produk Best Seller dengan harga yang berbaloi!

Anda boleh mencubanya sendiri terlebih dahulu dan bila sudah rasa keberkesanannya. 
Boleh la start share dengan ahli keluarga dan kawan-kawan pula.

6 produk dalam Promosi Daily Essential Welcome Setini :-
✅ ESP
✅ Vitamin C
✅ Omega
✅ VitaLea Multivitamin
✅ B Complex Folic Acid
✅ VIVIX


Kelebihan yang anda dapat dengan Daily Essential Welcome Set ini ialah:
  1. Diskaun 15-20% dari harga runcit (jimat RM 202)
  2. Diskaun 10% dari harga ahli biasa (jimat RM 82)
  3. Cashback RM 36
  4. FREE Membership (jimat RM 65)
  5. FREE Postage (jimat RM 10)
  6. FREE Vivix Paper Bag yang ekslusif

Jumlah penjimatan semuanya lebih RM 390! 😱😍 


Klik link dibawah untuk terus berhubung dengan Shieda 😊

www.wasap.my/60172000748

Wednesday, 10 April 2019

4 Kandungan Bahan Utama Vivix Shaklee

Vivix Shaklee merupakan produk makanan tambahan Shaklee yang sangat premium dan eksklusif. Dengan izin Tuhan, ia telah membantu ramai insan yang sangat memerlukan dengan memperbaiki taraf kesihatan mereka. Banyak testimoni yang telah dikongsikan oleh pengamalnya. Kajian saintifik mengenainya juga dibuat oleh 3rd party selain dari pihak Shaklee sendiri.


4 Kandungan Bahan Utama Vivix Shaklee




1. Muscadine Grape


Anggur Muscadine / Anggur Muskat, adalah anggur liar yang sangat istimewa kerana kandungan dan bijinya adalah satu daripada sumber terbaik antioksida dan mempunyai ciri-ciri anti-radang. Jika dibandingkan dengan anggur jenis lain, Anggur Muskat mempunyai 40 kali ganda lebih Polifenol yang terbukti berfaedah untuk kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah, dan membantu melambatkan proses penuaan. Anggur Muskat ni juga mempunyai ciri-ciri untuk menghentikan bahan kimia yang menjadi penyebab kanser dan juga sebagai anti-virus serta anti-bakteria.

2. Purple Carrot


Purple Carrot merupakan sumber terbaik Vitamin A dan mengandungi phytochemical. Purple carrot ni juga mengandungi anthocyanins iaitu antioksidan yang sangat mustajab. Anthocyanins ni bertindak sebagai anti-radang, anti-mikrob dan anti-carcinogen yang membantu mengurangkan risiko penyakit jantung serta penyakit-penyakit kronik yang lain. Asid klorogenik yang ada dalam purple carrot ni bertanggungjawab mengurangkan paras gula dalam darah.

3. Elderberry


Nama saintifik bagi Elderberry ini ialah Sumbucus Nigra. Buah ni banyak tumbuh di kawasan Eropah, Amerika Utara, Asia dan Benua Inggeris. Elderberry ni sudah lama digunakan dikalangan pengamal perubatan tradisional. Kandungan Vitamin C yang tinggi di dalamnya membuatkan jus elderberry sangat bermanfaat dalam mengubati penyakit yang disebabkan oleh jangkita (infection) daripada virus dan bakteria. Selain itu juga, manfaat daripada jus elderberry ni ialah kemampuan untuk mencegah dan mengubati kanser, mampu meningkatkan sistem imunisasi tubuh badan manusia, berupaya menurunkan kadar kolesterol untuk mencegah penyakit jantung, membantu mengatasi dan merawat masalah diabetes dan meningkatkan kesihatan jantung serta ginjal.

4. Japanese Knotweed


Japanese Knotweed dikenali dengan nama saintifiknya Polygonum Cuspidatum, adalah tumbuhan berasal dari asia. Ia juga ditemui di Amerika Utara dan Eropah. Knotweed Jepun ni adalah sumber komersial Resveratrol. Ia sering digunakan kerana manfaatnya untuk melambatkan proses penuaan, merendahkan paras kolesterol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet serta membantu dalam proses mengurangkan berat badan.



Keempat-empat bahan semulajadi ini sangat bermanfaat dan telah digunakan oleh banyak pengamal perubatan di negara lain dalam membantu memberikan taraf kesihatan yang lebih baik. 


Semoga info yang Nad share ini dapat memberi manfaat kepada para pembaca :)


Nak tahu harga Vivix? Klik Di sini


Shida Rich Empire
0172000748 (Shieda)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Shaklee Sekitar Seremban/Mambau
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Sunday, 7 April 2019

Rahsia washing machine tahan lama dan tak karat

Nak washing machine tahan lama, tak karat, dah riba masanya bertukar kepada pencuci pakaian Shaklee Fresh Laundry.

Pencuci baju organik, tak karatkan mesin basuh kita. Buktinya paku dalam botol-botol ni. Belah kanan letak Shaklee Fresh Laundry, belah kiri letak Brand X. Paku-paku ni dah direndam 4 tahun! 😱

Pencuci pakaian Shaklee Fresh Laundry ni jugak takde filler yang menyebabkan gatal-gatal dan bau kepam, tompok-tompok pada pakaian.

Regular leading brands of laundry detergents often contain harmful chemicals which lead to negative health effects, ranging from skin and throat irritation to carcinogenicity, and negative effects on the environment.

Pencuci pakaian Shaklee Fresh Laundry ni dari bahan semulajadi, tak bahaya untuk alam sekitar, apatah lagi untuk badan kita ❤️


Fresh Laundry Concentrate

Formula Semula Jadi untuk Pakaian yang Lebih Bersih

Kod Produk:00159 (2.49kg)

Anda dapat bayangkan keseronokan apabila hasil cucian bersih dan berbau harum? Rasai kepuasan yang lebih mendalam dengan pencuci fabrik Fresh Laundry. Rumusan enzim semula jadi ini bukan sahaja membersihkan pakaian dengan lebih baik, malah ia juga sama sekali tidak memudaratkan bumi. Ini bermakna, anda boleh menghidu keharuman pakaian yang dicuci sambil terus menghirup udara yang segar dan nyaman.

Tahukah Anda?

Kebanyakan serbuk pencuci pakaian mengandungi bahan perengsa yang boleh disedut atau diserap melalui kulit - punca lazim berlakunya tindak balas alahan. Triethanolaminedodecylbenzenesulfonate merupakan salah satu bahan perengsa tersebut, dan ia disenaraikan sebagai bahan berbahaya oleh EPA dan DOT.

Sentuhan dengan bahan ini boleh merengsakan dan membakar kulit dan mata. Jika terhidu, ia akan merengsakan hidung, tekak dan paru-paru hingga menyebabkan batuk, asma dan/atau sesak nafas. Kulit yang kerap bersentuhan dengannya akan menjadi kering dan gatal serta mengalami masalah alergi kronik dan ruam.

Fresh Laundry Concentrate Tidak Mengandungi Bahan-Bahan Ini Mahupun Bahan Berbahaya Yang Lain.

Keunikan Shaklee

Selamat

Hipoalergenik
Tanpa klorin
Selamat untuk digunakan pada semua fabrik yang boleh dibasuh
Tiada bahan kimia berbahaya
Berkesan

Berkepekatan tinggi
Hanya1 auns (11.375 liter) sudah mencukupi untuk cucian muatan sederhana
Sesuai untuk semua suhu, termasuk air sejuk
Mengekalkan warna pakaian yang putih dan menjadikan pakaian berwarna lebih berseri
Mesra Alam

Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan
Surfaktan mudah biorosot
Tanpa fosfat, borat, bahan perengsa
Bungkusan yang boleh dikitar semula
Tanpa bahan pewarna
Selamat untuk sistem septik dan pembetungan

Hubungi Shieda jika anda berubah fikiran

www.wasap.my/60172000748

Your Shaklee Independent Distributor
Cod Sekitar Seremban/Mambau

Tuesday, 2 April 2019

4 Manfaat Utama Performance Drink

4 Manfaat Utama Performance Drink Shaklee:

1. Meningkatkan Daya Ketahanan Badan

Memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepatMenggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikalMeningkatkan daya tahan ototMemanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh.

2. Membekal Tenaga dan Daya Ketahanan Fizikal

Mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuhMengimbangi metabolism air dalam tubuh.Ia mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosphorus, magnesium danchloride.Produk ini turut dirumus eksklusifuntuk membekalkan tenaga fizikal terutamanya mereka yang menetap di kawasan tropika dan mereka yang aktif dalam kerja harian.

3. Mencegah Dehidrasi

Mengurangkan kehausan,Mencegah dehidrasiMelembapkan kulitKelihatan muda.

4. Mengekalkan Paras Gula

Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula darah yang penting bagi tenaga otot.Percepatkan penyembuhan akibat kecederaan otot.




Sempena bulan Ramadhan ni, Shaklee akan keluarkan perasa baru Performance Drink ni. Musim-musim panas pun sangat sedap minum. Badan kekal hidrat dan bertenaga.

Jika ada pertanyaan dan sebarang konsultasi boleh hubungi Shieda segera 😘