Skip to main content

Posts

Showing posts from 2015

Putih ke Cerah?

Putih ke Cerah?


Sjk akhir2 ni bermcm2 produk utk putih keluar kt pasaran..mcm cendawan tmbuh pn yer jugak..semuanya menjanjikan kesan yang cepat & seawal seminggu malah kurg dr tu.. Nk bg pendapat skitla,sebelum beli pernah x buat research psl company yg keluarkan produk tu?siapa ahli farmasi/doc yg bertanggungjawab utk keluarkan produk tu?apakah kandungan yg digunakan dlm produk tu? Pengasas yg keluarkn produk tu berlatar belakangkan dari jenis keluarga yg bagaimana?org biasa atau memang mempunyai kepakaran dalam bidang tu?Biasanya ramai pembeli hanya ambil tahu pasl kelulusan dr KKM dan logo halal saja kan(org melayu malaysia)
Cuba bayangkan baju kemeja putih terkena kotoran.. 1) ambil sbun biasa dan berus/sental kemeja tu lama2 sehingga kesan kotoran itu tanggal  2) rendam/sapukn clorox/sjnis cecairpemutih pada kotoran tersebut
Langkah manakah yg anda akan pilih?
Rata2 menggunakan langkah yg ke2..Sebab?
Cepat...Pantas..Mudah...
Begitu juga dengan produk putih yg menjadi trend skrg ni..A…

Berblogger semula

Assalammualaikum...

1st time ni nak mula berblog selapas lebih 10 tahun tinggalkan blog! Sampaikan password lama pun lupa tau..dasyatkan..

Ok..nak cerita sikit...sebenarnya dah lama dah nak buat blog ni tapi masa tak mengizinkan..sekarang ni si kembar tengah tidur barulah ada masa sikit..ni pun ayat spontan je tengah taip pakai ipad ni tau..hihihihi..kalau ayat berterabur diam2 udah ler yer...

Saya perkenalkan diri dulu yer...nama saya shieda..saya berkerja sebagai customer care consultant di salah satu telco di Malaysia ni..(takkan oversea kot)...hihihi..selain daripada itu saya merupakan salah seorang Agent Shaklee yang sah..(1106724).. Selepas ini saya akan ceritakan pula bagaimana boleh terjebak dengan dunia Shaklee ya..
Saya telah dikurniakan 2 orang puteri kembar yang sangat comel dan bijak..Alhamdulillah..InsyaAllah di blog lain saya akan ceritakan pengalaman mengandungkan sikembar ni..sesungguhnya pengalaman yang paling indah dalam hidup ni..

Hmmm...lagi ape eh...dah putus idea lak…