Skip to main content

Putih ke Cerah?

Putih ke Cerah?


Sjk akhir2 ni bermcm2 produk utk putih keluar kt pasaran..mcm cendawan tmbuh pn yer jugak..semuanya menjanjikan kesan yang cepat & seawal seminggu malah kurg dr tu..
Nk bg pendapat skitla,sebelum beli pernah x buat research psl company yg keluarkan produk tu?siapa ahli farmasi/doc yg bertanggungjawab utk keluarkan produk tu?apakah kandungan yg digunakan dlm produk tu? Pengasas yg keluarkn produk tu berlatar belakangkan dari jenis keluarga yg bagaimana?org biasa atau memang mempunyai kepakaran dalam bidang tu?Biasanya ramai pembeli hanya ambil tahu pasl kelulusan dr KKM dan logo halal saja kan(org melayu malaysia)

Cuba bayangkan baju kemeja putih terkena kotoran..
1) ambil sbun biasa dan berus/sental kemeja tu lama2 sehingga kesan kotoran itu tanggal 
2) rendam/sapukn clorox/sjnis cecairpemutih pada kotoran tersebut

Langkah manakah yg anda akan pilih?
Rata2 menggunakan langkah yg ke2..Sebab?
Cepat...Pantas..Mudah...

Begitu juga dengan produk putih yg menjadi trend skrg ni..Alhamdulillah hati ni msh teguh n xyakin dgn produk tersebut,tak pernah cuba walau sekali.sebab apa,sebab xyakin produk yg dikeluarkan tu mempunyai ciri2 keselamatan atau bebas dari bahan kimia atau tidak..secara logiknya,kesan cepat pasti ada side effect berbanding dgn kesan lambat melalui kaedah semulajadi seperti kaedah 1 diatas..pepatah melayu pun ada sebut "biar lambat asal selamat"

Baru2 ni pun kita dikejutkan dgn berita kematian seorg nurse dimana khabar angin menyatakan dia banyak menggunakan produk kecantikan utk putih..Waallahualam....pada pandangan saya,kalau nak makan sesuatu lebih baik jgn cmpur2 produk ya..tkt ada effect sbb tkt body xbole trima..

Pernah juga terdengar ura2 menyatakan kebanyakan produk kecantikan/putih dipasaran kebanyakannya diambil dari kilang yg sm & letak or buat brand sendiri..(boleh google utk cari bisnes brand sendiri)...bezanya hny pd label n nama..Wallahualam...

Sebagai pengguna tegar & akhirnya menjadi agent sah Shaklee,saya lebih yakin dengan produk ni..nnt saya akan ceritakn di entry lain bagaimana boleh jatuh cinta dengan Shaklee ni..bg yg xtau saya terangkan secara ringkas ya..pengasasnya ialah seorg doc,Dr Forrest C Shaklee dimana menubuhkan sebuah syarikat berdasarkan Living in Harmony With Nature yg beriltizam utk menghasilkn produk2 bg memperbaiki kesihatan insan & bumi.
Di Shaklee juga penyelidikan saintifiknya telah menjadi sebahagian daripada strategi korporat selama lebih 30 thun.Komitmennya yg menjalankn penyelidikan saintifik & klinikal inilah yg membezakan Shaklee drp produk lain dan juga menghasilkan lebih 100 laporan saintifik - diterbitkan untuk jurnal saintifik bg rujukan para saintis yg mengiktiraf produknya selamat digunakan & berkesan.

Berbanding dgn produk yg lain,Shaklee mempunyai kilang,ahli farmasi serta menggunakan bahan2 semulajadi yg tersendiri..

Ok..dah berkenalan dgn Shaklee sy nk rekemenkan produk Shaklee pula bg yg nak cerah(bukan putih ya) secara semulajadi..

Gambar kat bwh ni adalah adik kandung sy sendiri dimana dia telah berjaya mencerahkan dirinya hanya menggunakan vit c shaklee shja! Bonus sebab bukan shj cerah malah kesihatannya bertambah baik..





Kami sekeluarga pun teruja dgn perubahan dia ni..yela dulu kurg cerah..hehee

Kalau nak dapatkan vit c boleh pm/wassup sy 0172000748..Insya Allah free consultation akn diberikan..

Comments

Popular posts from this blog

Set Cantik Shaklee

Tak dinafikan semua orang suka benda cantik. Pandang ke mana sahaja mesti akan tertancap dan ternampak pada sesuatu yang cantik. Semua orang juga impikan : Kulit bersih / mulus Bebas jerawat Tiada parut Pori kurang terbuka Whitehead dan blackhead kurang Warna tona kulit sekata Kulit kemerahan Kulit berminyak yang terkawal Kulit lembab dan tak terlalu kering Disini, Shieda ingin cadangkan Set Cantik Shaklee. Set ni memang popular dan sentiasa orang cari. Jika kita usaha, Insya Allah akan tercapai impian kita tu..Percayalah, kulit yang cantik, lahirnya dari kulit yang sihat. Fungsi Set Cantik Shaklee 1# Energizing Soy Protein (ESP) (850 gram) ESP adalah minuman yang sangat mudah nak ambil. Tak renyah dan tak perlu resipi khusus pun😅 Antara manfaat ESP adalah ✅ Mencerahkan kulit ✅ Menjadikan tona kulit lebih sekata ✅ Mengurangkan whitehead dan blackhead ✅ Memudarkan parut jerawat ✅ Memberi kulit yang lebih gebu ✅ Atasi sunburn ESP (Energizing Soy Protein) Klik gambar untuk paparan lebih

SET MIGRAIN SHAKLEE | PUNCA MIGRAIN | TIPS KURANGKAN MIGRAIN

Migrain  adalah salah satu penyebab sakit kepala. Ia juga dikenali sebagai ‘Vascular Headache’. Migraine adalah sakit kepala yang menyerang secara berulang, biasanya berlaku di sebelah bahagian kepala sahaja. Adakalanya ia bermula di sebelah kepala dan kemudiannya melarat ke kedua dua belah bahagian kepala. Migrain juga boleh menyebabkan gejala berikut: pening, loya, muntah, cirit-birit dan sensitif terhadap bunyi dan cahaya. Bagaimana Migraine Berlaku Saluran-saluran darah di dalam kepala membekalkan darah ke kulit kepala serta otak. Migraine berlaku apabila saluran darah di kepala mengembang lebih besar daripada biasa. Urat saraf sensori yang mengesan rasa sakit pada dinding saluran darah menjadi terangsang dan menghantar isyarat sakit ke otak. Beberapa perkara yang mencetuskan serangan migrain adalah: Stress atau tekanan Pengambilan alkohol Sesetengah jenis makanan seperti coklat, keju, kopi dan teh Tidak cukup tidur Perubahan hormon ketika haid Tabiat meroko

Kenapa Tak Boleh Jual Shaklee di E-commerce

Kenapa Tak Boleh Jual Shaklee di E-commerce Soalan yang selalu Shieda terima, " Shieda, kenapa kat Shopee lebih murah?" " Harga barang Shaklee berubah-ubah ke?" Setiap pegedar shaklee tak dibenarkan oleh company untuk jual kat ecommerce, lazada, shoppe etc Shaklee tak bagi kite jual kat shoppe atau ecommerce ada banyak sebab , company tak boleh nak responsible if anything happen. Seller pun tak kenal kan camne nak redeem if rejected samples. Ha’ah kat shoppe memang murah harga tapi seller takkan bertanggungjawab kalau barang yang sampai tu expired atau botol yang sampai tu nanti pecah etc etc. Banyak kes dah customer ni share .Kesian kadang-kadang tu tapi tak boleh nak tolong sebab beli bukan direct under company. Dan tak boleh jual kurang daripada harga ahli (undercutting price) Ini memang melanggar etika. Sebab; 1. Shaklee nak menjaga setiap hak distributor. Kalau ade yang jual lagi murah atau kurang dari harga ahli, nanti akan berlaku ketidakahli

7 Sebab Pilih Vitamin C Shaklee

* Dihasilkan dari ekstrak jagung yang sesuai untuk mereka yang mempunyai perut sensitif * Shaklee Sustained Release Vita-C Plus" * Menggunakan teknologi 'Sustained Release' yang melepaskan 100 mg Vitamin C ke dalam badan setiap jam. Badan kita hanya mampu menyerap 100 ke 200 mg sahaja dalam satu masa. Jangan ambil yang tiada teknologi ini kerana ia suatu pembaziran. * Diperkayakan dengan 120mg Bioflavonoid Sitrus untuk meningkatkan keberkesanannya. * Dihasilkan pada tahun 1981 dengan teknologi Sustained Release' yang pertama di dunia oleh Dr. Forrest C. Shaklee. * Diperbuat dari bahan semulajadi yang selamat untuk diambil dalam jangkamasa panjang dan terbukti melalui kajian saintifik Juga baca : KENAPA TAK BOLEH BELI SHAKLEE DI SHOPEE ATAU LAZADA

ESP BAGUS UNTUK IBU MENYUSU DAN BERPANTANG

ESP sangat bagus diambil oleh ibu yang berpantang terutamanya yang bersalin secara czer. Protein bagus untuk pemulihan tisu badan. Bukan itu sahaja, bantu untuk beri tenaga dan membantu menghasilkan hormon dalam badan, serta membina sel-sel dalam badan. Hormon oxytocin dan prolactin adalah sangat penting kepada ibu menyusu. Jom kita kenali hormon yang mempengaruhi penghasilan susu ibu. HORMIN OXYTOCIN Hormon Oxytocin tu akan mempengaruhi emosi ibu (sedih gembira, stress, dan lain2). Semakin banyak hormon oxytocin ni dirembes makin gembira la ibu tu dan begitu la juga sebaliknya. HORMON PROLACTIN Hormon Prolactin ni bahasa mudahnya adalah hormon yang menghasilkan susu. Jadi secara logiknya bila ibu tu sentiasa gembira, disokong pula dengan konsep (demand & supply) dalam penyusuan, InsyaAllah susu ibu pun akan meriah. Dalam masa 10 hari berpantang ni, Shieda "takut" ambil ESP setiap hari. Sebab utamanya, susu bertambah - tambah meriah dan selalu datang gejal