Skip to main content

Putih ke Cerah?

Putih ke Cerah?


Sjk akhir2 ni bermcm2 produk utk putih keluar kt pasaran..mcm cendawan tmbuh pn yer jugak..semuanya menjanjikan kesan yang cepat & seawal seminggu malah kurg dr tu..
Nk bg pendapat skitla,sebelum beli pernah x buat research psl company yg keluarkan produk tu?siapa ahli farmasi/doc yg bertanggungjawab utk keluarkan produk tu?apakah kandungan yg digunakan dlm produk tu? Pengasas yg keluarkn produk tu berlatar belakangkan dari jenis keluarga yg bagaimana?org biasa atau memang mempunyai kepakaran dalam bidang tu?Biasanya ramai pembeli hanya ambil tahu pasl kelulusan dr KKM dan logo halal saja kan(org melayu malaysia)

Cuba bayangkan baju kemeja putih terkena kotoran..
1) ambil sbun biasa dan berus/sental kemeja tu lama2 sehingga kesan kotoran itu tanggal 
2) rendam/sapukn clorox/sjnis cecairpemutih pada kotoran tersebut

Langkah manakah yg anda akan pilih?
Rata2 menggunakan langkah yg ke2..Sebab?
Cepat...Pantas..Mudah...

Begitu juga dengan produk putih yg menjadi trend skrg ni..Alhamdulillah hati ni msh teguh n xyakin dgn produk tersebut,tak pernah cuba walau sekali.sebab apa,sebab xyakin produk yg dikeluarkan tu mempunyai ciri2 keselamatan atau bebas dari bahan kimia atau tidak..secara logiknya,kesan cepat pasti ada side effect berbanding dgn kesan lambat melalui kaedah semulajadi seperti kaedah 1 diatas..pepatah melayu pun ada sebut "biar lambat asal selamat"

Baru2 ni pun kita dikejutkan dgn berita kematian seorg nurse dimana khabar angin menyatakan dia banyak menggunakan produk kecantikan utk putih..Waallahualam....pada pandangan saya,kalau nak makan sesuatu lebih baik jgn cmpur2 produk ya..tkt ada effect sbb tkt body xbole trima..

Pernah juga terdengar ura2 menyatakan kebanyakan produk kecantikan/putih dipasaran kebanyakannya diambil dari kilang yg sm & letak or buat brand sendiri..(boleh google utk cari bisnes brand sendiri)...bezanya hny pd label n nama..Wallahualam...

Sebagai pengguna tegar & akhirnya menjadi agent sah Shaklee,saya lebih yakin dengan produk ni..nnt saya akan ceritakn di entry lain bagaimana boleh jatuh cinta dengan Shaklee ni..bg yg xtau saya terangkan secara ringkas ya..pengasasnya ialah seorg doc,Dr Forrest C Shaklee dimana menubuhkan sebuah syarikat berdasarkan Living in Harmony With Nature yg beriltizam utk menghasilkn produk2 bg memperbaiki kesihatan insan & bumi.
Di Shaklee juga penyelidikan saintifiknya telah menjadi sebahagian daripada strategi korporat selama lebih 30 thun.Komitmennya yg menjalankn penyelidikan saintifik & klinikal inilah yg membezakan Shaklee drp produk lain dan juga menghasilkan lebih 100 laporan saintifik - diterbitkan untuk jurnal saintifik bg rujukan para saintis yg mengiktiraf produknya selamat digunakan & berkesan.

Berbanding dgn produk yg lain,Shaklee mempunyai kilang,ahli farmasi serta menggunakan bahan2 semulajadi yg tersendiri..

Ok..dah berkenalan dgn Shaklee sy nk rekemenkan produk Shaklee pula bg yg nak cerah(bukan putih ya) secara semulajadi..

Gambar kat bwh ni adalah adik kandung sy sendiri dimana dia telah berjaya mencerahkan dirinya hanya menggunakan vit c shaklee shja! Bonus sebab bukan shj cerah malah kesihatannya bertambah baik..





Kami sekeluarga pun teruja dgn perubahan dia ni..yela dulu kurg cerah..hehee

Kalau nak dapatkan vit c boleh pm/wassup sy 0172000748..Insya Allah free consultation akn diberikan..

Comments

Popular posts from this blog

Daftar RFID secara percuma

Minggu lepas ikut husband pasang tag RFID. Diberitahu sehingga bulan March ni, pendaftaran masih lagi percuma. Bermula April, bayaran untuk tag RFID akan dikenakan. Staff yang uruskan beritahu dalam RM80 akan dikenakan untuk 1 tag.

Dah alang-alang turun KL teman husband, ajak husband pergi ke kaunter untuk lekat tag sekali. Sebenarnya proses untuk daftar mudah je, tapi disebabkan ramai yang walkin dan beratur tak prepare siap-siap apa yang perlu dibuat, maka proses dikaunter menjadi lama.

Bila sampai turn husband kejap je dah settle sebab husband dah prepare awal-awal.  Hampir 2 jam jugaklah beratur semalam. Staff beritahu husband pagi semalam beratur lagi panjang sampai ke luar pintu.

Daftar RFID :

1) Register di www.touchngo.com.my. Selepas pendaftaran, anda akan dapat email untuk daftar kenderaan dan lengkapkan maklumat peribadi.

2) Download aplikasi Touch n Go Ewallet


3) Walkin ke RFID center yang berdekatan untuk mendapatkan pelekat pada kereta. Bawa salinan kad pengenalan dan ge…

SET MIGRAIN SHAKLEE | PUNCA MIGRAIN | TIPS KURANGKAN MIGRAIN

Migrain  adalah salah satu penyebab sakit kepala. Ia juga dikenali sebagai ‘Vascular Headache’. Migraine adalah sakit kepala yang menyerang secara berulang, biasanya berlaku di sebelah bahagian kepala sahaja. Adakalanya ia bermula di sebelah kepala dan kemudiannya melarat ke kedua dua belah bahagian kepala. Migrain juga boleh menyebabkan gejala berikut: pening, loya, muntah, cirit-birit dan sensitif terhadap bunyi dan cahaya. Bagaimana Migraine Berlaku Saluran-saluran darah di dalam kepala membekalkan darah ke kulit kepala serta otak. Migraine berlaku apabila saluran darah di kepala mengembang lebih besar daripada biasa. Urat saraf sensori yang mengesan rasa sakit pada dinding saluran darah menjadi terangsang dan menghantar isyarat sakit ke otak.
Beberapa perkara yang mencetuskan serangan migrain adalah: Stress atau tekananPengambilan alkoholSesetengah jenis makanan seperti coklat, keju, kopi dan teh

TIPS SUBURKAN POKOK

Tips Suburkan Pokok

Haritu ada terbaca cara nak suburkan pokok ialah dengan siram pokok dengan susu basi.

Saja je try, tak sangka betul - betul menjadi.

Sebelum ni pokok daun kari dan pokok daun pandan tu layu, hampir nak mati sebab musim panas kan. Tambah pulak, Shieda kadang - kadang lupa nak siram hari - hari.

Selalu siram dengan air bancuhan beras. Sekarang ni asal ada lebihan susu anak yang tak habis, saja simpan lama - lama sampai basi, siram kat pokok😅

Boleh tengok gambar pokok tu ada warna kusam dan layu. Dan ada daun baru yang tumbuh mekar dan hijau warnanya selepas disiram dengan susu basi tu😊😊

Kalau ada yang nak cuba tips ni, boleh cuba. Tak payah letak baja pun tak apa 😊

Tips Suburkan Pokok
Tips Suburkan Pokok

KEPENTINGAN AIR UNTUK OTAK, TIDUR DAN KEHIDUPAN MANUSIA

KEPENTINGAN AIR UNTUK OTAK, TIDUR DAN KEHIDUPAN MANUSIA
=================


Berapa liter air perlu minum sehari. Ini soalan yang biasa didengar. Mungkin juga soalan yang bermain di minda kita.

Banyak nasihat merujuk kepada 8 gelas air. Cukupkah? Atau benarkah nasihat kesihatan hanya 8 gelas air?

Ini soalan yang sama saya lontarkan kepada Prof Dinges, professor terkenal dalam bidang tidur dari University of Pennsylvania.

Dua minggu menerima latihan di University of Pennsylvania. Melihat manusia tinggal di dalam sleep lab selama 10 hari. Menakjubkan.

Mereka berjalan dengan ke sana ke mari wayar melekat di kepala. Semua aktiviti mereka direkod. Semua maklumat aktiviti otak  diproses dan dikaji.

Saya dapati ada kaitan antara tidur dan air.

Air sangat penting untuk dapatkan tidur yang nyenyak. Andai kita bangun tidur dengan sakit tengkuk itu tandanya air tidak mencukupi. Bukan salah bantal.

Andai kita bangun atau terasa kebas tangan, kaki atau bahagian tertentu tubuh, itu tandanya air kurang…

PROMOSI SHAKLEE APRIL 2019

Assalammualaikum..

Harini Shieda nak share Promosi Shaklee April 2019

Memang best-best promosi ni. Bagi yang dah lama risik barangan Shaklee, inilah masanya untuk grab. Rugi tak daftar segera 😊

1. YOUTH Intensive Treatment and Repair Set

Promo ini terbuka kepada yang sudah menjadi ahli, sudah expired keahliah Shaklee, mahupun belum pernah menjadi ahli Shaklee.
Dengan pembelian Full Set YOUTH ini, anda akan dapat Free YOUTH Travel Set & Travel Case yang sangat comel. Sepanjang 1 tahun YOUTH berada di pasaran, gift ini yang paling unik setakat ini!
Keistimewaan YOUTH Travel Set & Travel Case: Ringan, tak perlu bawa the whole setCantik dan unikMudah dibawa ke mana-manaSkincare tidak tumpah dan tak penyek sebab Travel Case ni keras :)Boleh dibawa dalam penerbangan kerana 100ml sahaja setiap botolDidatangkan bersama beg lutsinar jugaTidak dijual di mana-mana! Nilai set ini ialah RM 285 tau
So, kena cepat-cepat grab peluang ini sebab Shaklee kata 'selagi stok masih ada' ;)
Good …