Skip to main content

Posts

Showing posts from 2016

Kekuatan Dan Kelebihan Shaklee - Landmark Study

KEKUATAN & KELEBIHAN SHAKLEE
--------------------------------
Kalau ada yang bertanya apa kelebihan dan kenapa dalam banyak2 supplement, kenapa Shieda masih setia bersama Shaklee? Jawapannya ialah Shaklee satu2nya company yang menjalankan "LANDMARK STUDY"Apa pulak landmark study ni ya?landmark study : kajian pertama (oct 2007) yang dijalankan oleh shaklee utk mengkaji kesan jangka panjang pengambilan supplement terhadap kesihatan (samada bgus atau tidak)Ia di jalankan kepada 3 kumpulan :
1) no vitamin - org yg lgsg xambil supplement
2) single multivitamin - ambil multivitamin sahaja dari brand lain
3) multiple vitamin - ambil beberapa jns vitamin shakleeKajian dijalankan oleh Dr Gladys Block dr University of Calfornia, Barkeley's iaitu beliau merupakan antara pakar epidemologi yang terkenal kt usCeo shaklee Roger Barnett memang yakin dan tahu kelebihan supplement shaklee ni, sebab tu beliau bersetuju utk jalankn landmark study  ni. sebab kalau nk tahu landmark study …

Cadangan pemakanan supplement shaklee sepanjang bulan puasa yang efisyen

Bulan Ramadhan datang lagi.. Pelbagai persiapan yang kita sediakan untuk menyambut kedatangan bulan yang mulia ni. Tetapi adakah anda membuat persiapan untuk diri anda dari segi kesihatan tubuh badan anda untuk memastikan tahap kesihatan anda berada ditahap yang optimum? Supplement amat penting lebih2 lagi apabila seharian anda berpuasa,anda harus 'topup' segala kekurangan didalam tubuh badan anda. Kesihatan harus dipelihara agar kita dapat terus menjalani ibadah puasa dengan jayanya dan semoga amalan kita akan diterima oleh-Nya.Berikut merupakan cadangan pemakanan Supplement Shaklee sepanjang Ramadhan dan ini berdasarkan pengalaman dengan cara efiksyen.Diharap dapat membantu anda semua..
-------------------------------------------------------------------Jadual Supplement Shaklee sepanjang Ramadhan
-------------------------------------------------------------------SebelumSahur
-Collagen 1 sachetMasaSahur
- ESP 1 sudu
- Mealshake 2 sudu
- Performance Drink 1 suduSelepasSahur
- V…

Cegah demam dari awal

Nak share sikit.Semalam petang lepas ambik my twin (kakak rina & adik tina) dari taska, kitaorang 1 family pergi singgah jap pusing2 kat City Park,Seremban 2. Ape yang Shieda perasan yang 2nd twin macam lemah je dari biasa. Kurang aktif dan tak banyak cakap. Kalau tak mulut asik pot pet pot pet je..Malam tu lepas makan badan die terasa panas, tanda2 nak demam. Pun duduk je tak larat nak main. Padahal kalau sihat tak reti duduk diam. Makan pun tak nak tak ada selera. Yang si kakak rina lak asyik kacau je adik kembar die tu. Selalu die kena kacau..hihihiDieorang jarang sakit,seingat last sakit masa tahun lepas dalam bulan 9 @10 camtu sebab kena cirit birit 1 rumah.. Teringatlak adik tina kena tahan wad tangan kena cucuk masuk air dalam badan sebab muntah2 dari pagi ke malam. Apa2 je masuk dalam perut terus keluar balik. Sedih & kesian sangat masa tu..Bila dah start sekolah ni bergaul dengan ramai budak risiko untuk sakit tu memang tinggi.Shieda cepat2 bancuh nutriferon sesachet …

Multivitamin Shaklee - Vitalea perlu diambil lebih2 lagi bagi ibu bekerja

Vitalea Shaklee adalah multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia.Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.Vita-Lea telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.
Ibu2 bekerja sila ambil perhatian!!
=============================KISAHBENARX016
---------------------------
Seawal jam 7 pagi hingga jam 430 petang sibuk bertugas untuk kem perkhemahan sehari KRS dan Pandu Puteri. Jam 530 petang baru sampai rumah..seharian bertugas memang memenatkan. Nasib baik awal pagi dah telan 2 biji vitalea.. Sebagai pembekal tenaga unggul kepada diriku sepanjang hari..Kalau tak telan ni kerja setengah hari je badan dah lemau tak bermaya..muka pucat semacam..sakit badan. Tambah pula sekarang ni banyak tugasan lasak yang perlu dibuat.Jadi ibu bekerjaya memang begini lah.. Harus perlu supplemen tambahan agar sentiasa …

Anak 3 disangka anak dara

"Mak cik nak seekor ayam sederhana ya,kaki tak nak""Ayam ni sedap makan bila goreng panas2 kan dik""Yela mak cik anak2 saya suka makan ayam,lebih2 lagi ayam goreng" Dengan muka terkejut, mak cik menjual ayam bertanya "Adik dah berapa orang anak? Ingatkan anak dara lagi""Dah 3 orang dah mak cik,baru lepas habis pantang anak ke3"Bertambah terkejut muka mak cik jual ayam tu.."tak pe mak cik,ramai yang salah sangka macam mak cik" hatiku berkata******************************************Ramai yang salah sangka Shieda masih anak dara dan terkejut bila dapat tahu Shieda dah mempunyai 3 orang anak.Kawan2 sekerja juga terkejut melihat penampilan Shieda selepas habis berpantang, berjaya mendapatkan kembali berat badan yang ideal selepas beranak.Ada pendapat mengatakan kalau beranak czer,perut buncitla,susah nak kuruslah.. Tapi alhamdulillah Shieda berjaya buktikan pendapat itu salah sama sekali jika kita pandai menjaganya dari awal lagi…

MENGANDUNG KALI KE2 SELEPAS 6 TAHUN DENGAN SET SUBUR SHAKLEE

Setiap pasangan yang mendirikan rumah tangga pasti mahukan cahaya mata@zuriat sebagai penyeri hidup mereka. Bukan itu sahaja zuriat juga menjadi penyambung generasi sesebuah keluarga. Mungkin ada diantara yang membaca blog ni sedang berikhtiar untuk menimang cahaya mata lebih2 lagi yang telah berkahwin bertahun-tahun lamanya, mungkin juga ada yang mengalami masalah dalaman seperti cyst, period tidak stabil, kurang ovum dan sebagainya.Sebagai manusia kita boleh berusaha mencuba dengan pelbagai cara dan salah satunya ialah mengambil supplement dari Shaklee iaitu SETKESUBURAN. Kita mencuba sedaya yang boleh, Tuhan penentu segalanya. Tak salah kalau mencuba ☺Berikut saya kongsikan kisah benar penantiansepasang suami isteri selama 6 TAHUN yang disahkan mengandung untuk kali ke2 setelah mengamalkan SETKESUBURANSHAKLEE selama 6 bulan!KISAH BENAR J011
---------------------------
Teringat lagi kisah dua tahun yang lepas.. Bila diri disahkan mengandung untuk kali kedua setelah menghadapi pelbag…

Tempias Shaklee Kepada Suami

Bagi yang dah kahwin or melahirkan anak pasti ramai yang berkata badan mengembangla, dah kembang susah kurus!!Siapa tahu dengan mengambil supplement Shaklee yang kembang kembali ke bentuk asal! Suami pun terkena tempiasnya sekali tau! Berikut saya kongsikan pengalaman Kak Dayah dan suami akibat bersupplementkan Shaklee! Yang penting secara semulajadi tanpa ubat2 kurus yang membahayakan kesihatan tu tau !KISAH BENAR
---------------------------
Oouww..viral #shakleeeffect sudah ke tahap supersaiya.ehek!Dayah je yang terlambat sikit sebab dayah tak nampak effect shaklee yang ketara pada diri dayah. Oppss! Sebenarnya ahkak²... Shaklee memang ada bagi effect pada diri dayah. Lepas godek² gambar zaman jepun sampailah zaman merdeka. Baru jumpe! Hehe.Jom,jemput baca bawah lagi

1st Pic:
Masa ni tahun 2012. Tak ingat bulan berapa. Mengandung lebih kurang 3@4 bulan. See..muka dayah selebet kan. Muka hubby pon ..hahaa...tak sanggup cakap.2nd Pic:
Tahun 2012 jugak. Masa ni dah mengandung dalam 7@…

Jatuh Cinta Dengan Shaklee

Assalammualaikum.. **Saya harap masih tak terlambat untuk saya bercerita bagaimana mulanya saya jatuh cinta dengan produk Shaklee ni walaupun sudah tahun ke3 saya menggunakan Shaklee dan menjadi distributor Shaklee** -------------------------------------------------------------------
Siapa pernah jatuh cinta pasti tahu rasa manis dan nikmatnya kan..tapi itu pada sesama manusia..sekarang saya nak cerita jatuh cinta pada produk/barang yang buat kita stay dengan produk tu..
Ceritanya begini..(chewahh)
Saya mula diperkenalkan Shaklee ni oleh kakak saya pada masa tu saya baru berkahwin dan belum preggy lagi..dah sebulan kahwin,period,2 bulan kahwin,period,3 bulan kahwin pun period lagi..masih belum ada rezeki lagi..maybe ada hikmah kot sebab masa mula2 kahwin memang banyak sangat dugaan saya dengan husband..dugaan selepas berumah tangga..masa tu memang tensyen sangat..Antara asbab Allah tak bagi rezeki lagi..Masuk bulan ke4 saya dah mula merisik untuk cari produk subur..padahal baru 4 bul…

Nak Kurus Dapat Bonus CANTIK!!

Assalammulaikum dan salam sejahtera..Setiap orang mengimpikan untuk mendapat saiz dan berat badan yang ideal.Disamping sihat dan bertenaga, secara automatiknya menyerlahkan penampilan seseorang itu.Mari kita baca pengalaman salah seorang pengguna yang telah jatuh hati dengan produk Shaklee ni.Semoga bermanfaat kepada yang memang sedang mencari produk kesihatan Shaklee yer šŸ˜‰KISAH BENAR
---------------------------
"Dont make SHAKLEE a secret..share it..its a GIFT you giving people...
InshaaAllah...Gambar BEFORE tu,saya ingat sangat2 sebab one of my best friend cakap saya nampak lebih tua dari usia..Saya berusaha untuk mencari solution, sebab badan rasa tak sihat dan tak selesa..penampilan tak menarik dan ceria.Alhamdulillah dengan #SHAKLEE saya dapat solution..saya sihat dalaman, automatik penampilan luaran saya makin terserlah..nampak sihat dan ceria..Nak tahu rahsia saya???
1.ENERGIZING SOY POWDER
ESP membantu menyihatkan hormon dan membantu segala vitamin yang saya makan terse…

Beza kolagen shaklee dengan kolagen lain

Apa istimewanya kolagen shaklee ni berbanding dengan kolagen lain di pasaran?Apa kandungan yang terdapat dalam kolagen shaklee ni?Siapa pernah makan kolagen?
Pernah cek tak sumber kolagen yang anda ambil tu dari sumber mana?
Apa kandungan kolagen yang anda ambil tu?Ok, perbezaan ketara kolagen shaklee dengan kolagen pasaran adalah,kolagen shaklee tidak menambah apa2 perasa ke dalam kolagennya untuk jadi lebih sedap! Tetapi menggabungkan ramuan2nya supaya menjadi lebih berkesan..
memang betul..shieda pernah makan bermacam2 jenis dan jenama kolagen (sebelum kenal shaklee) memang ada yang sangat sedap rasanya sebab dah tambah perasa!
Masa tu memang tak terfikir,bayar mahal beratus2 untuk cantik, tapi rupanya bayar untuk rasa (ruginya dulu šŸ˜”)Kolagen shaklee berasaskan dari sisik ikan merah dimana kadar penyerapannya lebih tinggi berbanding dengan kolagen haiwan yang lain..Shaklee menggabungkan 7 ramuan yang membuatkan mereka saling bersinergi
7 ramuan tersebut juga digabungkan untuk men…

SET KECANTIKAN SHAKLEE YANG AWESOME

Pasti ramai yang tercari-cari produk kecantikan dan anti penuaan yang selamat dan bebas bahan kimia..Di pasaran,berlambak-lambak produk kecantikan yang diragui akan keselamatannya..Disini saya boleh cadangkan produk kecantikan Shaklee yang anda boleh pilih sendiri berdasarkan bajet yang anda sendiri tentukan.


Kat sini saya boleh bahagikan kepada 2 bahagian :

SET ROCKETšŸš€
✔Vivix
✔Collagen Powder

SET FLIGHT
✔esp
✔Vit C
✔Vit E
✔B complex

Kenapa saya bagi nama rocket & flight?
Mudah jer jawapannya :
Nak laju/cepat nampak kesan perubahan ambil SET ROCKET

SET FLIGHT tak ada kesan ke???
Ada.. cuma tak sepantas dan secepat rocketla..sebabkan shaklee merupakan produk berasaskan bahan semulajadi..kalau cepat dalam masa sehari/3 hari atau seminggu macam kat pasaran tu,dikhuatiri ada bahan kimia yang bahaya seperti merkuri dan sebagainya..

Antara rocket dan flight anda semua tahu mana lebih mahalkan.. šŸ˜ŠšŸ˜ŠšŸ˜Š

Pilihan ditangan anda.. nak secepat rocket atau secepat flight

Kalau nak info lebih lanjut, boleh hub…

Perbezaan Ubat dan Supplement Secara Ringkas

UBAT VS SUPPLEMENT

Assalammualaikum..

Dah lama tak buka blog ni..sekarang saya tengah berpantang hari yang ke-20 baby Shaklee saya yang Sado ni..puteri saya yang ke3..Baru hari ke-20 nurse timbang berat da 3.9kg..alhamdulillah..

Ok,harini saya nak bercerita tentang perbezaan antara Ubat dan Supplement


Nota kaki : sila baca sehingga habis ya šŸ˜ŗšŸ˜ŗšŸ˜ŗšŸ’ŽšŸ’Ž
Sebelum tu saya nak tanya :  Siapa dalam dunia ni yang suka makan ubat? Rasanya tiada siapa yang suka makan ubatkan,termasuklah diri saya sendiri..
Berikut adalah perbezaan antara UBAT dan SUPPLEMENT yang saya ingin kongsikan secara ringkas : 1)Ubat di ambil ketika kita sakit sahaja...manakala supplement boleh diambil pada bila-bila masa...supplement adalah MAKANAN TAMBAHAN tapi bukan PENGGANTI MAKANAN dimana ia telah diubahsuai dalam bentuk pil.jadi mudahlah bagi kita untuk tahu berapa jumlah yang perlu dimakan untuk setiap hari.. 2)Ubat mengandungi DADAHyg membolehkan ia bertindak dengan cepat dan Supplement tidak menggunakan dadah tetapi me…