Skip to main content

Anak 3 disangka anak dara

"Mak cik nak seekor ayam sederhana ya,kaki tak nak"

"Ayam ni sedap makan bila goreng panas2 kan dik"

"Yela mak cik anak2 saya suka makan ayam,lebih2 lagi ayam goreng"

Dengan muka terkejut, mak cik menjual ayam bertanya "Adik dah berapa orang anak? Ingatkan anak dara lagi"

"Dah 3 orang dah mak cik,baru lepas habis pantang anak ke3"

Bertambah terkejut muka mak cik jual ayam tu.."tak pe mak cik,ramai yang salah sangka macam mak cik" hatiku berkata

******************************************

Ramai yang salah sangka Shieda masih anak dara dan terkejut bila dapat tahu Shieda dah mempunyai 3 orang anak.

Kawan2 sekerja juga terkejut melihat penampilan Shieda selepas habis berpantang, berjaya mendapatkan kembali berat badan yang ideal selepas beranak.

Ada pendapat mengatakan kalau beranak czer,perut buncitla,susah nak kuruslah.. Tapi alhamdulillah Shieda berjaya buktikan pendapat itu salah sama sekali jika kita pandai menjaganya dari awal lagi. Beranak kembar kali pertama secara czer dan beranak normal kali ke2. Dua2 Shieda dah rasa. Alhamdulillah..

Lebih terkejut apabila diberitahu umur sudah 31! Ya..umur Shieda sudah pun 31, bukan 20an lagi tau..tak perlu sorok2, umur hanyalah  1 angka ajer..hihihi

Salah satu rahsia yang Shieda amalkan ialah menjaga berat badan sepanjang tempoh kehamilan. Acerner tu? Diet ker? Oh tidak..tidak sama sekali Shieda diet semasa hamil..tak ngandung pun tak diet apalagi ngandungkan..kurang selera makan ke? Juga tidak.. Shieda memang selera sangat makan lebih2 lagi kalau lauk pedas2.. So..ape rahsianya??

Sudah tentu Shieda amalkan SET MENGANDUNG SHAKLEE. Memang Shieda suka sangat dengan SET MENGANDUNG SHAKLEE ni. Tak perlu menahan loya bau busuk ubat hospital (bcomplex) dan paling Shieda suka ialah ESP!

TAHU TAK SALAH SATU MANFAAT ESP BAGI IBU MENGANDUNG IALAH MENGAWAL BERAT BADAN DARI OBESITI ATAU DALAM ERTI KATA LAIN IALAH MENGELAKKAN BERAT IBU MENGANDUNG NAIK SECARA BERLEBIHAN.

Bila berat badan tak naik banyak,maka tak perlu runsing nak fikirkan nak turunkan berat badan dengan banyak.. ☺☺

Meh sini Shieda kongsikan manfaat ESP Untuk Ibu Mengandung Berdasarkan Testimoni :

1.Bagi tenaga semasa hamil dan semasa proses bersalin
2.Bagi rasa kenyang yang lama
3.Kulit ibu makin cerah dan licin
4.Kulit baby halus dan gebu
5.Tiada stretch mark dan stretch mark yang lama pun hilang
6.Masalah gastrik dan pedih ulu hati hilang
7.Bantu masalah diabetes (GDM) ketika hamil
8.Hemoglobin (HB) tiada masalah
9.Berat badan tak naik banyak atau berlebihan
10.Susu badan meriah dan pekat

Selain dari tu Shieda juga amalkan VITA C PLUS ni sebab suka sangat banyak manfaat dan kebaikan vitamin c ni berbanding dengan vitamin c yang lain. Antara manfaat VITA C PLUS ialah :

1.Merangsang pembentukan sel kulit yang sihat
2.Merangsang pembentukan collagen
3.Untuk tulang, gigi, gusi yang sihat
4.Menyokong kesihatan otot, cartilage (tisu), dan saluran darah
5.Juga membantu melindungi kerosakan sel akibat pencemaran sekitar, stress, rokok dan diet pemakanan yang tidak seimbang.

SET AWET MUDA Shaklee yang popular seperti VIVIX dan COLLAGEN Shieda belum amalkan lagi.. Tak sabar nak ambil.. Agaknya mesti lagi awet mudakan kalau Shieda makan SET AWET MUDA tu..hihihi.. Kan ramai artis2 makan VIVIX dan COLLAGEN tu.. Itulah rahsia kecantikan diaorang..Siapa yang tak nak awet mudakan.. ☺☺

Ni lah antara (bukan semua tau)rahsia Shieda jaga dari segi dalaman untuk kekal slim dan awet muda.. Hihihi..

Nak tahu lebih lanjut mengenai produk boleh hubungi Shieda ya..

FB : shieda balqis
Pages : kedai vitamin balqis
IG : shieda_shaklee_seremban

Comments

Popular posts from this blog

Daftar RFID secara percuma

Minggu lepas ikut husband pasang tag RFID. Diberitahu sehingga bulan March ni, pendaftaran masih lagi percuma. Bermula April, bayaran untuk tag RFID akan dikenakan. Staff yang uruskan beritahu dalam RM80 akan dikenakan untuk 1 tag.

Dah alang-alang turun KL teman husband, ajak husband pergi ke kaunter untuk lekat tag sekali. Sebenarnya proses untuk daftar mudah je, tapi disebabkan ramai yang walkin dan beratur tak prepare siap-siap apa yang perlu dibuat, maka proses dikaunter menjadi lama.

Bila sampai turn husband kejap je dah settle sebab husband dah prepare awal-awal.  Hampir 2 jam jugaklah beratur semalam. Staff beritahu husband pagi semalam beratur lagi panjang sampai ke luar pintu.

Daftar RFID :

1) Register di www.touchngo.com.my. Selepas pendaftaran, anda akan dapat email untuk daftar kenderaan dan lengkapkan maklumat peribadi.

2) Download aplikasi Touch n Go Ewallet


3) Walkin ke RFID center yang berdekatan untuk mendapatkan pelekat pada kereta. Bawa salinan kad pengenalan dan ge…

SET MIGRAIN SHAKLEE | PUNCA MIGRAIN | TIPS KURANGKAN MIGRAIN

Migrain  adalah salah satu penyebab sakit kepala. Ia juga dikenali sebagai ‘Vascular Headache’. Migraine adalah sakit kepala yang menyerang secara berulang, biasanya berlaku di sebelah bahagian kepala sahaja. Adakalanya ia bermula di sebelah kepala dan kemudiannya melarat ke kedua dua belah bahagian kepala. Migrain juga boleh menyebabkan gejala berikut: pening, loya, muntah, cirit-birit dan sensitif terhadap bunyi dan cahaya. Bagaimana Migraine Berlaku Saluran-saluran darah di dalam kepala membekalkan darah ke kulit kepala serta otak. Migraine berlaku apabila saluran darah di kepala mengembang lebih besar daripada biasa. Urat saraf sensori yang mengesan rasa sakit pada dinding saluran darah menjadi terangsang dan menghantar isyarat sakit ke otak.
Beberapa perkara yang mencetuskan serangan migrain adalah: Stress atau tekananPengambilan alkoholSesetengah jenis makanan seperti coklat, keju, kopi dan teh

TIPS SUBURKAN POKOK

Tips Suburkan Pokok

Haritu ada terbaca cara nak suburkan pokok ialah dengan siram pokok dengan susu basi.

Saja je try, tak sangka betul - betul menjadi.

Sebelum ni pokok daun kari dan pokok daun pandan tu layu, hampir nak mati sebab musim panas kan. Tambah pulak, Shieda kadang - kadang lupa nak siram hari - hari.

Selalu siram dengan air bancuhan beras. Sekarang ni asal ada lebihan susu anak yang tak habis, saja simpan lama - lama sampai basi, siram kat pokok😅

Boleh tengok gambar pokok tu ada warna kusam dan layu. Dan ada daun baru yang tumbuh mekar dan hijau warnanya selepas disiram dengan susu basi tu😊😊

Kalau ada yang nak cuba tips ni, boleh cuba. Tak payah letak baja pun tak apa 😊

Tips Suburkan Pokok
Tips Suburkan Pokok

KEPENTINGAN AIR UNTUK OTAK, TIDUR DAN KEHIDUPAN MANUSIA

KEPENTINGAN AIR UNTUK OTAK, TIDUR DAN KEHIDUPAN MANUSIA
=================


Berapa liter air perlu minum sehari. Ini soalan yang biasa didengar. Mungkin juga soalan yang bermain di minda kita.

Banyak nasihat merujuk kepada 8 gelas air. Cukupkah? Atau benarkah nasihat kesihatan hanya 8 gelas air?

Ini soalan yang sama saya lontarkan kepada Prof Dinges, professor terkenal dalam bidang tidur dari University of Pennsylvania.

Dua minggu menerima latihan di University of Pennsylvania. Melihat manusia tinggal di dalam sleep lab selama 10 hari. Menakjubkan.

Mereka berjalan dengan ke sana ke mari wayar melekat di kepala. Semua aktiviti mereka direkod. Semua maklumat aktiviti otak  diproses dan dikaji.

Saya dapati ada kaitan antara tidur dan air.

Air sangat penting untuk dapatkan tidur yang nyenyak. Andai kita bangun tidur dengan sakit tengkuk itu tandanya air tidak mencukupi. Bukan salah bantal.

Andai kita bangun atau terasa kebas tangan, kaki atau bahagian tertentu tubuh, itu tandanya air kurang…

PROMOSI SHAKLEE APRIL 2019

Assalammualaikum..

Harini Shieda nak share Promosi Shaklee April 2019

Memang best-best promosi ni. Bagi yang dah lama risik barangan Shaklee, inilah masanya untuk grab. Rugi tak daftar segera 😊

1. YOUTH Intensive Treatment and Repair Set

Promo ini terbuka kepada yang sudah menjadi ahli, sudah expired keahliah Shaklee, mahupun belum pernah menjadi ahli Shaklee.
Dengan pembelian Full Set YOUTH ini, anda akan dapat Free YOUTH Travel Set & Travel Case yang sangat comel. Sepanjang 1 tahun YOUTH berada di pasaran, gift ini yang paling unik setakat ini!
Keistimewaan YOUTH Travel Set & Travel Case: Ringan, tak perlu bawa the whole setCantik dan unikMudah dibawa ke mana-manaSkincare tidak tumpah dan tak penyek sebab Travel Case ni keras :)Boleh dibawa dalam penerbangan kerana 100ml sahaja setiap botolDidatangkan bersama beg lutsinar jugaTidak dijual di mana-mana! Nilai set ini ialah RM 285 tau
So, kena cepat-cepat grab peluang ini sebab Shaklee kata 'selagi stok masih ada' ;)
Good …