Skip to main content

Anak 3 disangka anak dara

"Mak cik nak seekor ayam sederhana ya,kaki tak nak"

"Ayam ni sedap makan bila goreng panas2 kan dik"

"Yela mak cik anak2 saya suka makan ayam,lebih2 lagi ayam goreng"

Dengan muka terkejut, mak cik menjual ayam bertanya "Adik dah berapa orang anak? Ingatkan anak dara lagi"

"Dah 3 orang dah mak cik,baru lepas habis pantang anak ke3"

Bertambah terkejut muka mak cik jual ayam tu.."tak pe mak cik,ramai yang salah sangka macam mak cik" hatiku berkata

******************************************

Ramai yang salah sangka Shieda masih anak dara dan terkejut bila dapat tahu Shieda dah mempunyai 3 orang anak.

Kawan2 sekerja juga terkejut melihat penampilan Shieda selepas habis berpantang, berjaya mendapatkan kembali berat badan yang ideal selepas beranak.

Ada pendapat mengatakan kalau beranak czer,perut buncitla,susah nak kuruslah.. Tapi alhamdulillah Shieda berjaya buktikan pendapat itu salah sama sekali jika kita pandai menjaganya dari awal lagi. Beranak kembar kali pertama secara czer dan beranak normal kali ke2. Dua2 Shieda dah rasa. Alhamdulillah..

Lebih terkejut apabila diberitahu umur sudah 31! Ya..umur Shieda sudah pun 31, bukan 20an lagi tau..tak perlu sorok2, umur hanyalah  1 angka ajer..hihihi

Salah satu rahsia yang Shieda amalkan ialah menjaga berat badan sepanjang tempoh kehamilan. Acerner tu? Diet ker? Oh tidak..tidak sama sekali Shieda diet semasa hamil..tak ngandung pun tak diet apalagi ngandungkan..kurang selera makan ke? Juga tidak.. Shieda memang selera sangat makan lebih2 lagi kalau lauk pedas2.. So..ape rahsianya??

Sudah tentu Shieda amalkan SET MENGANDUNG SHAKLEE. Memang Shieda suka sangat dengan SET MENGANDUNG SHAKLEE ni. Tak perlu menahan loya bau busuk ubat hospital (bcomplex) dan paling Shieda suka ialah ESP!

TAHU TAK SALAH SATU MANFAAT ESP BAGI IBU MENGANDUNG IALAH MENGAWAL BERAT BADAN DARI OBESITI ATAU DALAM ERTI KATA LAIN IALAH MENGELAKKAN BERAT IBU MENGANDUNG NAIK SECARA BERLEBIHAN.

Bila berat badan tak naik banyak,maka tak perlu runsing nak fikirkan nak turunkan berat badan dengan banyak.. ☺☺

Meh sini Shieda kongsikan manfaat ESP Untuk Ibu Mengandung Berdasarkan Testimoni :

1.Bagi tenaga semasa hamil dan semasa proses bersalin
2.Bagi rasa kenyang yang lama
3.Kulit ibu makin cerah dan licin
4.Kulit baby halus dan gebu
5.Tiada stretch mark dan stretch mark yang lama pun hilang
6.Masalah gastrik dan pedih ulu hati hilang
7.Bantu masalah diabetes (GDM) ketika hamil
8.Hemoglobin (HB) tiada masalah
9.Berat badan tak naik banyak atau berlebihan
10.Susu badan meriah dan pekat

Selain dari tu Shieda juga amalkan VITA C PLUS ni sebab suka sangat banyak manfaat dan kebaikan vitamin c ni berbanding dengan vitamin c yang lain. Antara manfaat VITA C PLUS ialah :

1.Merangsang pembentukan sel kulit yang sihat
2.Merangsang pembentukan collagen
3.Untuk tulang, gigi, gusi yang sihat
4.Menyokong kesihatan otot, cartilage (tisu), dan saluran darah
5.Juga membantu melindungi kerosakan sel akibat pencemaran sekitar, stress, rokok dan diet pemakanan yang tidak seimbang.

SET AWET MUDA Shaklee yang popular seperti VIVIX dan COLLAGEN Shieda belum amalkan lagi.. Tak sabar nak ambil.. Agaknya mesti lagi awet mudakan kalau Shieda makan SET AWET MUDA tu..hihihi.. Kan ramai artis2 makan VIVIX dan COLLAGEN tu.. Itulah rahsia kecantikan diaorang..Siapa yang tak nak awet mudakan.. ☺☺

Ni lah antara (bukan semua tau)rahsia Shieda jaga dari segi dalaman untuk kekal slim dan awet muda.. Hihihi..

Nak tahu lebih lanjut mengenai produk boleh hubungi Shieda ya..

FB : shieda balqis
Pages : kedai vitamin balqis
IG : shieda_shaklee_seremban

Comments

Popular posts from this blog

Set Cantik Shaklee

Tak dinafikan semua orang suka benda cantik. Pandang ke mana sahaja mesti akan tertancap dan ternampak pada sesuatu yang cantik. Semua orang juga impikan : Kulit bersih / mulus Bebas jerawat Tiada parut Pori kurang terbuka Whitehead dan blackhead kurang Warna tona kulit sekata Kulit kemerahan Kulit berminyak yang terkawal Kulit lembab dan tak terlalu kering Disini, Shieda ingin cadangkan Set Cantik Shaklee. Set ni memang popular dan sentiasa orang cari. Jika kita usaha, Insya Allah akan tercapai impian kita tu..Percayalah, kulit yang cantik, lahirnya dari kulit yang sihat. Fungsi Set Cantik Shaklee 1# Energizing Soy Protein (ESP) (850 gram) ESP adalah minuman yang sangat mudah nak ambil. Tak renyah dan tak perlu resipi khusus pun😅 Antara manfaat ESP adalah ✅ Mencerahkan kulit ✅ Menjadikan tona kulit lebih sekata ✅ Mengurangkan whitehead dan blackhead ✅ Memudarkan parut jerawat ✅ Memberi kulit yang lebih gebu ✅ Atasi sunburn ESP (Energizing Soy Protein) Klik gambar untuk paparan lebih

SET MIGRAIN SHAKLEE | PUNCA MIGRAIN | TIPS KURANGKAN MIGRAIN

Migrain  adalah salah satu penyebab sakit kepala. Ia juga dikenali sebagai ‘Vascular Headache’. Migraine adalah sakit kepala yang menyerang secara berulang, biasanya berlaku di sebelah bahagian kepala sahaja. Adakalanya ia bermula di sebelah kepala dan kemudiannya melarat ke kedua dua belah bahagian kepala. Migrain juga boleh menyebabkan gejala berikut: pening, loya, muntah, cirit-birit dan sensitif terhadap bunyi dan cahaya. Bagaimana Migraine Berlaku Saluran-saluran darah di dalam kepala membekalkan darah ke kulit kepala serta otak. Migraine berlaku apabila saluran darah di kepala mengembang lebih besar daripada biasa. Urat saraf sensori yang mengesan rasa sakit pada dinding saluran darah menjadi terangsang dan menghantar isyarat sakit ke otak. Beberapa perkara yang mencetuskan serangan migrain adalah: Stress atau tekanan Pengambilan alkohol Sesetengah jenis makanan seperti coklat, keju, kopi dan teh Tidak cukup tidur Perubahan hormon ketika haid Tabiat meroko

Kenapa Tak Boleh Jual Shaklee di E-commerce

Kenapa Tak Boleh Jual Shaklee di E-commerce Soalan yang selalu Shieda terima, " Shieda, kenapa kat Shopee lebih murah?" " Harga barang Shaklee berubah-ubah ke?" Setiap pegedar shaklee tak dibenarkan oleh company untuk jual kat ecommerce, lazada, shoppe etc Shaklee tak bagi kite jual kat shoppe atau ecommerce ada banyak sebab , company tak boleh nak responsible if anything happen. Seller pun tak kenal kan camne nak redeem if rejected samples. Ha’ah kat shoppe memang murah harga tapi seller takkan bertanggungjawab kalau barang yang sampai tu expired atau botol yang sampai tu nanti pecah etc etc. Banyak kes dah customer ni share .Kesian kadang-kadang tu tapi tak boleh nak tolong sebab beli bukan direct under company. Dan tak boleh jual kurang daripada harga ahli (undercutting price) Ini memang melanggar etika. Sebab; 1. Shaklee nak menjaga setiap hak distributor. Kalau ade yang jual lagi murah atau kurang dari harga ahli, nanti akan berlaku ketidakahli

7 Sebab Pilih Vitamin C Shaklee

* Dihasilkan dari ekstrak jagung yang sesuai untuk mereka yang mempunyai perut sensitif * Shaklee Sustained Release Vita-C Plus" * Menggunakan teknologi 'Sustained Release' yang melepaskan 100 mg Vitamin C ke dalam badan setiap jam. Badan kita hanya mampu menyerap 100 ke 200 mg sahaja dalam satu masa. Jangan ambil yang tiada teknologi ini kerana ia suatu pembaziran. * Diperkayakan dengan 120mg Bioflavonoid Sitrus untuk meningkatkan keberkesanannya. * Dihasilkan pada tahun 1981 dengan teknologi Sustained Release' yang pertama di dunia oleh Dr. Forrest C. Shaklee. * Diperbuat dari bahan semulajadi yang selamat untuk diambil dalam jangkamasa panjang dan terbukti melalui kajian saintifik Juga baca : KENAPA TAK BOLEH BELI SHAKLEE DI SHOPEE ATAU LAZADA

ESP BAGUS UNTUK IBU MENYUSU DAN BERPANTANG

ESP sangat bagus diambil oleh ibu yang berpantang terutamanya yang bersalin secara czer. Protein bagus untuk pemulihan tisu badan. Bukan itu sahaja, bantu untuk beri tenaga dan membantu menghasilkan hormon dalam badan, serta membina sel-sel dalam badan. Hormon oxytocin dan prolactin adalah sangat penting kepada ibu menyusu. Jom kita kenali hormon yang mempengaruhi penghasilan susu ibu. HORMIN OXYTOCIN Hormon Oxytocin tu akan mempengaruhi emosi ibu (sedih gembira, stress, dan lain2). Semakin banyak hormon oxytocin ni dirembes makin gembira la ibu tu dan begitu la juga sebaliknya. HORMON PROLACTIN Hormon Prolactin ni bahasa mudahnya adalah hormon yang menghasilkan susu. Jadi secara logiknya bila ibu tu sentiasa gembira, disokong pula dengan konsep (demand & supply) dalam penyusuan, InsyaAllah susu ibu pun akan meriah. Dalam masa 10 hari berpantang ni, Shieda "takut" ambil ESP setiap hari. Sebab utamanya, susu bertambah - tambah meriah dan selalu datang gejal