Skip to main content

MENGANDUNG KALI KE2 SELEPAS 6 TAHUN DENGAN SET SUBUR SHAKLEE

Setiap pasangan yang mendirikan rumah tangga pasti mahukan cahaya mata@zuriat sebagai penyeri hidup mereka. Bukan itu sahaja zuriat juga menjadi penyambung generasi sesebuah keluarga.

Mungkin ada diantara yang membaca blog ni sedang berikhtiar untuk menimang cahaya mata lebih2 lagi yang telah berkahwin bertahun-tahun lamanya, mungkin juga ada yang mengalami masalah dalaman seperti cyst, period tidak stabil, kurang ovum dan sebagainya.

Sebagai manusia kita boleh berusaha mencuba dengan pelbagai cara dan salah satunya ialah mengambil supplement dari Shaklee iaitu SET KESUBURAN. Kita mencuba sedaya yang boleh, Tuhan penentu segalanya. Tak salah kalau mencuba ☺

Berikut saya kongsikan kisah benar penantian sepasang suami isteri selama 6 TAHUN yang disahkan mengandung untuk kali ke2 setelah mengamalkan SET KESUBURAN SHAKLEE selama 6 bulan!

KISAH BENAR J011
---------------------------
Teringat lagi kisah dua tahun yang lepas.. Bila diri disahkan mengandung untuk kali kedua setelah menghadapi pelbagai dugaan dan rawatan kerana masalah cyst. Memang nak nangis jer bila teringat.

Hati ini sungguh gembira tak terkata. Saya dan suami tak mampu nak berkata2 dek gembira melampau. Hanya air mata mampu berbicara..penantian selama 6 tahun akhirnya termakbul hasil dari set kesuburan  iaitu GLA, Vitalea dan B Complex. Suami pula ambil Vitamin E dan Zinc Complex.

Mula amalkan set kesuburan pada bulan feb 2012 hingga ke detik 23 ogos 2012 saya dapati kitaran haid terlambat seminggu.. Bila di cek dengan ujian pregnancy. Ternyata positifff!!!

Tuhan.. Tanganku mengeletar. Betulkah?? Rasa tak percaya!! Tak puas hati lagi. Esok lagi saya beli 2 pregnancy test. Saya cuba 2 hari berturut .. Semua positif!! 6 tahun aku menunggu. Terima kasih Tuhan. Terima kasih shakleee..ada sinar hidup di rahimku....

Anak sulungku bilang..Itu adik gegurl. Mandy namanya, even tak tau apa jantinanya. Adik dalam kandungan memang tak bagi chance pun nak bagi tengok jantinanya sehinggalah aku bersalin . Ya!!! Itu memang gegurl !!! Dan itu Mandy . Saya dan suami gembira dalam tangisan. Ternyata apa yang kami hajati itu dimakbulkan..hanya dalam masa 6 bulan.. 

#shakleeffect
#s2ufamilies
#s2united

Untuk konsultansi, hubungi sy ya
----------------------------
FB : https://www.facebook.com/shiedabalqis
Pages : https://www.facebook.com/kedaivitaminbalqis
Blog : www.ibusikembar.blogspot.com
HP : 017-2000748
===================
Produk yang diambil:
1. GLA
2. Vitalea
3. B Complex
4. Vitamin E
5. Zinc Complex
===================

Comments

Popular posts from this blog

Daftar RFID secara percuma

Minggu lepas ikut husband pasang tag RFID. Diberitahu sehingga bulan March ni, pendaftaran masih lagi percuma. Bermula April, bayaran untuk tag RFID akan dikenakan. Staff yang uruskan beritahu dalam RM80 akan dikenakan untuk 1 tag.

Dah alang-alang turun KL teman husband, ajak husband pergi ke kaunter untuk lekat tag sekali. Sebenarnya proses untuk daftar mudah je, tapi disebabkan ramai yang walkin dan beratur tak prepare siap-siap apa yang perlu dibuat, maka proses dikaunter menjadi lama.

Bila sampai turn husband kejap je dah settle sebab husband dah prepare awal-awal.  Hampir 2 jam jugaklah beratur semalam. Staff beritahu husband pagi semalam beratur lagi panjang sampai ke luar pintu.

Daftar RFID :

1) Register di www.touchngo.com.my. Selepas pendaftaran, anda akan dapat email untuk daftar kenderaan dan lengkapkan maklumat peribadi.

2) Download aplikasi Touch n Go Ewallet


3) Walkin ke RFID center yang berdekatan untuk mendapatkan pelekat pada kereta. Bawa salinan kad pengenalan dan ge…

SET MIGRAIN SHAKLEE | PUNCA MIGRAIN | TIPS KURANGKAN MIGRAIN

Migrain  adalah salah satu penyebab sakit kepala. Ia juga dikenali sebagai ‘Vascular Headache’. Migraine adalah sakit kepala yang menyerang secara berulang, biasanya berlaku di sebelah bahagian kepala sahaja. Adakalanya ia bermula di sebelah kepala dan kemudiannya melarat ke kedua dua belah bahagian kepala. Migrain juga boleh menyebabkan gejala berikut: pening, loya, muntah, cirit-birit dan sensitif terhadap bunyi dan cahaya. Bagaimana Migraine Berlaku Saluran-saluran darah di dalam kepala membekalkan darah ke kulit kepala serta otak. Migraine berlaku apabila saluran darah di kepala mengembang lebih besar daripada biasa. Urat saraf sensori yang mengesan rasa sakit pada dinding saluran darah menjadi terangsang dan menghantar isyarat sakit ke otak.
Beberapa perkara yang mencetuskan serangan migrain adalah: Stress atau tekananPengambilan alkoholSesetengah jenis makanan seperti coklat, keju, kopi dan teh

TIPS SUBURKAN POKOK

Tips Suburkan Pokok

Haritu ada terbaca cara nak suburkan pokok ialah dengan siram pokok dengan susu basi.

Saja je try, tak sangka betul - betul menjadi.

Sebelum ni pokok daun kari dan pokok daun pandan tu layu, hampir nak mati sebab musim panas kan. Tambah pulak, Shieda kadang - kadang lupa nak siram hari - hari.

Selalu siram dengan air bancuhan beras. Sekarang ni asal ada lebihan susu anak yang tak habis, saja simpan lama - lama sampai basi, siram kat pokok😅

Boleh tengok gambar pokok tu ada warna kusam dan layu. Dan ada daun baru yang tumbuh mekar dan hijau warnanya selepas disiram dengan susu basi tu😊😊

Kalau ada yang nak cuba tips ni, boleh cuba. Tak payah letak baja pun tak apa 😊

Tips Suburkan Pokok
Tips Suburkan Pokok

KEPENTINGAN AIR UNTUK OTAK, TIDUR DAN KEHIDUPAN MANUSIA

KEPENTINGAN AIR UNTUK OTAK, TIDUR DAN KEHIDUPAN MANUSIA
=================


Berapa liter air perlu minum sehari. Ini soalan yang biasa didengar. Mungkin juga soalan yang bermain di minda kita.

Banyak nasihat merujuk kepada 8 gelas air. Cukupkah? Atau benarkah nasihat kesihatan hanya 8 gelas air?

Ini soalan yang sama saya lontarkan kepada Prof Dinges, professor terkenal dalam bidang tidur dari University of Pennsylvania.

Dua minggu menerima latihan di University of Pennsylvania. Melihat manusia tinggal di dalam sleep lab selama 10 hari. Menakjubkan.

Mereka berjalan dengan ke sana ke mari wayar melekat di kepala. Semua aktiviti mereka direkod. Semua maklumat aktiviti otak  diproses dan dikaji.

Saya dapati ada kaitan antara tidur dan air.

Air sangat penting untuk dapatkan tidur yang nyenyak. Andai kita bangun tidur dengan sakit tengkuk itu tandanya air tidak mencukupi. Bukan salah bantal.

Andai kita bangun atau terasa kebas tangan, kaki atau bahagian tertentu tubuh, itu tandanya air kurang…

PROMOSI SHAKLEE APRIL 2019

Assalammualaikum..

Harini Shieda nak share Promosi Shaklee April 2019

Memang best-best promosi ni. Bagi yang dah lama risik barangan Shaklee, inilah masanya untuk grab. Rugi tak daftar segera 😊

1. YOUTH Intensive Treatment and Repair Set

Promo ini terbuka kepada yang sudah menjadi ahli, sudah expired keahliah Shaklee, mahupun belum pernah menjadi ahli Shaklee.
Dengan pembelian Full Set YOUTH ini, anda akan dapat Free YOUTH Travel Set & Travel Case yang sangat comel. Sepanjang 1 tahun YOUTH berada di pasaran, gift ini yang paling unik setakat ini!
Keistimewaan YOUTH Travel Set & Travel Case: Ringan, tak perlu bawa the whole setCantik dan unikMudah dibawa ke mana-manaSkincare tidak tumpah dan tak penyek sebab Travel Case ni keras :)Boleh dibawa dalam penerbangan kerana 100ml sahaja setiap botolDidatangkan bersama beg lutsinar jugaTidak dijual di mana-mana! Nilai set ini ialah RM 285 tau
So, kena cepat-cepat grab peluang ini sebab Shaklee kata 'selagi stok masih ada' ;)
Good …