Skip to main content

Kekuatan Dan Kelebihan Shaklee - Landmark Study

KEKUATAN & KELEBIHAN SHAKLEE
--------------------------------
Kalau ada yang bertanya apa kelebihan dan kenapa dalam banyak2 supplement, kenapa Shieda masih setia bersama Shaklee? Jawapannya ialah Shaklee satu2nya company yang menjalankan "LANDMARK STUDY"

Apa pulak landmark study ni ya?

landmark study : kajian pertama (oct 2007) yang dijalankan oleh shaklee utk mengkaji kesan jangka panjang pengambilan supplement terhadap kesihatan (samada bgus atau tidak)

Ia di jalankan kepada 3 kumpulan :
1) no vitamin - org yg lgsg xambil supplement
2) single multivitamin - ambil multivitamin sahaja dari brand lain
3) multiple vitamin - ambil beberapa jns vitamin shaklee

Kajian dijalankan oleh Dr Gladys Block dr University of Calfornia, Barkeley's iaitu beliau merupakan antara pakar epidemologi yang terkenal kt us

Ceo shaklee Roger Barnett memang yakin dan tahu kelebihan supplement shaklee ni, sebab tu beliau bersetuju utk jalankn landmark study  ni. sebab kalau nk tahu landmark study ni tak dijalankn oleh pihak shaklee sendiri, hny Dr Gladys sekumpulan yg jalankan..yelah nmpkla tak adil kn kalau pihak shaklee sendiri jalankan landmark study ni da tentu tjnk result baik2 je 😉😉 daripada keputusan landmark study ni, Dr Gladys akan publish keputusan yg diperolehi smada baik atau buruk!

sebab tu roger setuju utk buat kajian ni sbb beliau mhukn  dta saintifik yg selaras dgn visi shaklee "always work", "always green" "always safe"

sebab kalau result bagus, menjadi KEKEKUATAN SHAKLEE  sendiri sbb setakat ni xda syarikat nutrisi lain yg berani buat study cmni ☺️

utk pengetahuan kajian ini dibuat dlm tempoh 20 thun, sbb kebanyakan kajian lain yg dibuat utk beberapa thun sj. walhal kebanyakan penyakit kronik muncul slps berpuluh2 thun. baru kite tahu mn yg lebih bgs smada tak ambil supplement lgsg? ambil multivitamin shj ke atau consume beberapa jenis supplement?

Kajian Shaklee meliputi tahap kesihatan penyakit kronik seperti :
- diabetes
- serangan jantung
- kegagalan fungsi jantung
- risiko stroke
- risiko sakit jantung
- tahap kolesterol (HDL & LDL)
- C reactive protien
- homocystiene (protein dalam darah)

Keputusan kajian ini seperti didalam gambar

Bila dapat tahu hasil dari kelas online haritu terasa BANGGA,BERTUAH & BERSYUKUR Sgt bila mengamalkan supplement shaklee ni, bertuah sangat menjadi sebahagian dari ahli keluarga shaklee😊 Terasa betapa TELUS dan ISTIMEWA nya Shaklee ni 😉😉

Mana taknya sesiapa yang dah Cuba pasti akan jatuh cinta Dan setia, tak berpaling tadah dah 😁😁 sebab kesan tu memang terasa pada diri sendiri

#mselegacy
#shakleesolidreputation
#shakleeseremban
#shakleelovers

Comments

Popular posts from this blog

Set Cantik Shaklee

Tak dinafikan semua orang suka benda cantik. Pandang ke mana sahaja mesti akan tertancap dan ternampak pada sesuatu yang cantik. Semua orang juga impikan : Kulit bersih / mulus Bebas jerawat Tiada parut Pori kurang terbuka Whitehead dan blackhead kurang Warna tona kulit sekata Kulit kemerahan Kulit berminyak yang terkawal Kulit lembab dan tak terlalu kering Disini, Shieda ingin cadangkan Set Cantik Shaklee. Set ni memang popular dan sentiasa orang cari. Jika kita usaha, Insya Allah akan tercapai impian kita tu..Percayalah, kulit yang cantik, lahirnya dari kulit yang sihat. Fungsi Set Cantik Shaklee 1# Energizing Soy Protein (ESP) (850 gram) ESP adalah minuman yang sangat mudah nak ambil. Tak renyah dan tak perlu resipi khusus pun😅 Antara manfaat ESP adalah ✅ Mencerahkan kulit ✅ Menjadikan tona kulit lebih sekata ✅ Mengurangkan whitehead dan blackhead ✅ Memudarkan parut jerawat ✅ Memberi kulit yang lebih gebu ✅ Atasi sunburn ESP (Energizing Soy Protein) Klik gambar untuk paparan lebih

SET MIGRAIN SHAKLEE | PUNCA MIGRAIN | TIPS KURANGKAN MIGRAIN

Migrain  adalah salah satu penyebab sakit kepala. Ia juga dikenali sebagai ‘Vascular Headache’. Migraine adalah sakit kepala yang menyerang secara berulang, biasanya berlaku di sebelah bahagian kepala sahaja. Adakalanya ia bermula di sebelah kepala dan kemudiannya melarat ke kedua dua belah bahagian kepala. Migrain juga boleh menyebabkan gejala berikut: pening, loya, muntah, cirit-birit dan sensitif terhadap bunyi dan cahaya. Bagaimana Migraine Berlaku Saluran-saluran darah di dalam kepala membekalkan darah ke kulit kepala serta otak. Migraine berlaku apabila saluran darah di kepala mengembang lebih besar daripada biasa. Urat saraf sensori yang mengesan rasa sakit pada dinding saluran darah menjadi terangsang dan menghantar isyarat sakit ke otak. Beberapa perkara yang mencetuskan serangan migrain adalah: Stress atau tekanan Pengambilan alkohol Sesetengah jenis makanan seperti coklat, keju, kopi dan teh Tidak cukup tidur Perubahan hormon ketika haid Tabiat meroko

Kenapa Tak Boleh Jual Shaklee di E-commerce

Kenapa Tak Boleh Jual Shaklee di E-commerce Soalan yang selalu Shieda terima, " Shieda, kenapa kat Shopee lebih murah?" " Harga barang Shaklee berubah-ubah ke?" Setiap pegedar shaklee tak dibenarkan oleh company untuk jual kat ecommerce, lazada, shoppe etc Shaklee tak bagi kite jual kat shoppe atau ecommerce ada banyak sebab , company tak boleh nak responsible if anything happen. Seller pun tak kenal kan camne nak redeem if rejected samples. Ha’ah kat shoppe memang murah harga tapi seller takkan bertanggungjawab kalau barang yang sampai tu expired atau botol yang sampai tu nanti pecah etc etc. Banyak kes dah customer ni share .Kesian kadang-kadang tu tapi tak boleh nak tolong sebab beli bukan direct under company. Dan tak boleh jual kurang daripada harga ahli (undercutting price) Ini memang melanggar etika. Sebab; 1. Shaklee nak menjaga setiap hak distributor. Kalau ade yang jual lagi murah atau kurang dari harga ahli, nanti akan berlaku ketidakahli

7 Sebab Pilih Vitamin C Shaklee

* Dihasilkan dari ekstrak jagung yang sesuai untuk mereka yang mempunyai perut sensitif * Shaklee Sustained Release Vita-C Plus" * Menggunakan teknologi 'Sustained Release' yang melepaskan 100 mg Vitamin C ke dalam badan setiap jam. Badan kita hanya mampu menyerap 100 ke 200 mg sahaja dalam satu masa. Jangan ambil yang tiada teknologi ini kerana ia suatu pembaziran. * Diperkayakan dengan 120mg Bioflavonoid Sitrus untuk meningkatkan keberkesanannya. * Dihasilkan pada tahun 1981 dengan teknologi Sustained Release' yang pertama di dunia oleh Dr. Forrest C. Shaklee. * Diperbuat dari bahan semulajadi yang selamat untuk diambil dalam jangkamasa panjang dan terbukti melalui kajian saintifik Juga baca : KENAPA TAK BOLEH BELI SHAKLEE DI SHOPEE ATAU LAZADA

ESP BAGUS UNTUK IBU MENYUSU DAN BERPANTANG

ESP sangat bagus diambil oleh ibu yang berpantang terutamanya yang bersalin secara czer. Protein bagus untuk pemulihan tisu badan. Bukan itu sahaja, bantu untuk beri tenaga dan membantu menghasilkan hormon dalam badan, serta membina sel-sel dalam badan. Hormon oxytocin dan prolactin adalah sangat penting kepada ibu menyusu. Jom kita kenali hormon yang mempengaruhi penghasilan susu ibu. HORMIN OXYTOCIN Hormon Oxytocin tu akan mempengaruhi emosi ibu (sedih gembira, stress, dan lain2). Semakin banyak hormon oxytocin ni dirembes makin gembira la ibu tu dan begitu la juga sebaliknya. HORMON PROLACTIN Hormon Prolactin ni bahasa mudahnya adalah hormon yang menghasilkan susu. Jadi secara logiknya bila ibu tu sentiasa gembira, disokong pula dengan konsep (demand & supply) dalam penyusuan, InsyaAllah susu ibu pun akan meriah. Dalam masa 10 hari berpantang ni, Shieda "takut" ambil ESP setiap hari. Sebab utamanya, susu bertambah - tambah meriah dan selalu datang gejal