Skip to main content

Posts

Showing posts from 2018

Set Resdung Shaklee

Husband Shieda memang ada resdung. Kalau pagi2 kerap bersin. Kalau ada habuk sikit pun cepat bersin. Makan seafood or belacan pun sama. Tapi walau kerap bersin dan ada resdung, husband tak pantang makan. Belasah je makanπŸ˜… Jadi.. Shieda prepare bagi husband Set Resdung Shaklee sebagai protection dan imuniti badan. Bila dah makan Set Resdung Shaklee, memang nampak perubahan.. Pagi2 dah jarang bersin. Makan seafood or belacan pun selamber je πŸ˜„πŸ˜„ Apa yang shieda bagi kat husband? Harga Set Resdung RM215 (tahan untuk 2-3 bulan) Alfalfa Berfungsi mengurangkan keradangan masalah resdung (sinuisitis).Kaya dengan sumber klorofil sangat membantu mengurangkan tahap keradangan daripada alergi (allergy), gegata (hives) dan resdung (sinuisitis).Namun begitu, bagi mereka menghidap penyakit SLE,pengambilan Alfalfa sebagai supplement tidak digalakkan. B Complex Mengandungi vitamin  B6 yang penting untuk memulihara selaput lendir agar sentiasa sihat dan membantu penghasilan antibodi ba

Vivix Untuk Pesakit Diabetis

Diabetes banyak dihidapi oleh orang tua namun tidak terkecuali orang muda. Jangan terkejut pesakit diaberis juga ada yang berusia belasan tahun. Punca utama adalah gaya pemakanan atau diet harian. Shieda kongsikan laporan statistik mengenai pesakit diabetes dari tahun 2015 sehingga 2017. Angka yang ditunjukkan adalah sangat menakutkan sebab boleh kata 1 daripada 7 rakyat Malaysia. 1 daripada 7 orang dewasa Malaysia adalah penghidap diabetis Pada tahun 2015,  sejumlah 3.5 juta atau 17.5% warga dewasa (18 tahun ke atas) negara ini didapati menghidap penyakit diabetes  (jumlah prevalen). Ini merupakan jumlah keempat tertinggi penghidap penyakit itu di Asia. Dan dua kali ganda jumlah prevalensi dunia iaitu 8.5% (Sumber: WHO 2014). Jumlah pesakit diabetis mengikut umur pada 2015 Jumlah pesakit diabetes di negara ini didapati terus meningkat semenjak tahun 2006. Menurut Kajian Morbiditi dan Kesihatan Kebangsaan (NHMS) , pada tahun 2006 terdapat 1.9 juta penghidap dewas

Testimoni Set Menyusu Shaklee: Badan Segar, Tidak Penat, Susu Banyak dan Pekat

"Just nak share eksperimen saya selama sebulan untuk menambah susu badan. Ini apa yang saya buat dan hasilnya: 1. Makan set Shaklee + ALFALFA 6 BIJI sehari. Akibatnya saya kena pam paling lewat 3 jam sekali. Sebab susu teramatlah banyak dan teramatlah lemak dan kuning. So, kena rajin pam. Kalau malas, kena bengkak susu. Saya busy, tiada masa nak pam time kerja. 2. Makan set Shaklee tapi TAK AMBIL ALFALFA. Akibatnya susu maintain banyak tapi kurang lemak. Pam setiap 4 jam juga. Menghadapi sedikit KEPUTIHAN. 3. TAK MAKAN SET SHAKLEE langsung. Akibatnya susu maintan tapi badan amatlah PENAT dan STRESS. Pam setiap 4 jam juga. 4. Makan set Shaklee, Alfalfa, Kalsium, dan Vita E. Akibatnya BADAN SEGAR, TAK PENAT, SUSU BERTAMBAH BANYAK, PEKAT. Pam setiap 3-4 jam juga. 5. TAK MAKAN SHAKLEE dan JARAKKAN WAKTU MENGEPAM 6 jam sekali. Akibatnya sekali pam dapat 15 oz. Apabila pam balik back to normal 4 jam sekali, susu dah kurang. KESIMPULANNYA: 1. Lebih banyak pam, leb

Testimoni Set Menyusu Shaklee

Puan Irni berkongsi pengalaman beliau mengamalkan Set Menyusu Shaklee: Alhamdulillah, saya syukur sangat2 berjaya exclusive breastfeeding baby sampai sekarang 6 bulan umur baby saya. Alkisahnya saya ni jenis tak berapa rajin nak pam susu. Sebelum naik kerja, stok susu saya dalam peti tak sampai 50 oz pun! Dah naik kerja, saya cuma pam sekali masa waktu rehat, weekend saya tak pam susu. Alhamdulillah sangat, saya ambil Set menyusu dan ESP,  susu jadi pekat dan  baby mudah kenyang . Baby pun tak meragam. Alhamdulillah. Syukur dapat full breastfeeding baby walaupun tak berapa rajin nak pam. Apakah yang terkandung di dalam Set Menyusu Shaklee dan berapakah pelaburan yang diperlukan?  Detail tentang Set Menyusu Shaklee disini Hubungi saya jika anda sudah membuat keputusan :) 0172000748 (Shieda) Your Certified Shaklee Product Consultant COD Bandar Seremban/Mambau Pengeposan ke seluruh Malaysia

Kenali HFMD Dan Cara Untuk Cegah

= HFMD = Sekarang ni selain musim durian, musim hfmd ada dimana2. Kita kena berhati-hati dan ambil langkah berjaga2 untuk anak2. Ibubapa kena kenalpasti penyakit berjangkit ini. HFMD - virus dari kumpulan enterovirus. Ianya merebak dari seorang individu kepada individu yang lain sekiranya ada sentuhan secara langsung melalui air liur, najis, air liur mahu pun dari lelehan cecair lepuhan kanak-kanak yang dijangkiti itu. Biasanya, kanak-kanak yang berusia di bawah 5 tahun sering dijangkiti penyakit ini kerana sistem imunisasi mereka yang tidak seperti orang dewasa. Tips Menghadapi Penyakit HFMD ✅ Cuci tangan secara konsisten menggunakan air bersih dan sabun sebelum menyediakan makanan, selepas keluar tandas, selepas menukar lampin dan mencuci najis. ✅ Tutup mulut dan hidung bila batuk dan bersin. elakkan berkongsi pakaian, tuala, perkakas makanan dan minuman serta mainan. ✅ Ibu bapa / penjaga hendaklah memastikan diri mereka bersih terlebih dahulu sebelum menguruskan anak at

Landmark Study 2 (Telomere Study)

Pernah tak jumpa orang yang usia masih muda tapi nampak macam tua? Ada pulak yang nampak muda tapi usia dah tua? Atau ada yang muda lagi tapi banyak penyakit. Yang dah tua lebih sihat dari usia sebenar? Masa kerja dulu, selalu jumpa orang camni. Kelebihan kerja dulu sebab boleh pegang ngan tengok ic orang πŸ˜›πŸ˜› Nak tahu tak kenapa camtu.. Semuanya berkaitan ngan TELOMERE TELOMERE lak berkaitan ngan CHROMOSOME Pernah dengar tak chromosome ngan telomere? Masing2 berkaitan antara satu sama lain 😊 TELOMERE? Telomeres adalah salah satu komponen pada chromosome yang berada dihujung chromosome dan ia bertindak sebagai pelindung kepada chromosome. Haaa...mesti korang tak berapa faham kan? Hmm..nak lebih mudah cuba bayangkan : Telomeres πŸ‘‰ hujung tali kasut yang ada plastik Chromosome πŸ‘‰  tali kasut Bila sampai satu tahap plastik tu akan rosak dan tali kasut akan terurai then tali kasut akan jadi semakin pendek. Sama jugak macam chromosome kita, semakin bertambah u

Testimoni ESP untuk Masalah Gastrik

Penyakit Gastrik antara penyakit rakyat Malaysia yang makin membimbangkan. Gastrik adalah sejenis penyakit keradangan pada dinding / pengalas / mukosa akibat daripada pengeluaran asid yang dikeluarkan oleh perut untuk membuat makanan. Antara punca Gastrik : 1) Makan Makanan Pedas Makan makanan yang pedas memang amat menyelerakan. Tetapi perlu diingat bahawa makanan yang pedas boleh menghasilkan asid yang banyak dan membahayakan kesihatan individu. 2) Makan makanan berminyak Kita sedia maklum makan makanan berminyak sangat bahaya kepada kesihatan. Makanan berminyak sukar dihadam dan boleh menghasilkan lebih banyak gastrik asid oleh badan untuk proses penghadaman. 3) Minuman Berkafien Minuman berkafien dah jadi pilihan utama masyarakat negara ini.  Namun perlu diingat minuman ini boleh merangsang saraf dan mengaktifkan pengeluaran kelenjar asid menjadi lebih aktif. 4) Merokok Merokok juga boleh menyumbang masalah gastrik. Rokok mempunyai bahan kimia yang bahaya akan m

Performance Drink Minuman Isotinik untuk musim panas dan bulan puasa

Sekarang ni memang musim panas. Bahang dan haba lain macam.. Selalu dekat rumah masuk bilik buka aircond sebab tak tahan panas πŸ˜… Husband balik kerja hari2 pun cakap panas. Dia atas motor hari2 lagilah.. Kesian betul.. Panas2 ni teringat lak kat awek cendol yang viral tu πŸ˜†πŸ˜† Nak hilangkan dahaga bukan minum cendol tau. Kena banyak minum air kosong bagi untuk memastikan badan kita tak terhidrasi dari kekurangan air. Boleh minum Performance Drink ni. Bukan sebarang minuman isotonik yang berada kat pasaran tuh.. Ia boleh bantu badan kita agar tak terhidrasi. Meh sini Shieda listkan apa kebaikan minuman Performance Drink ni : ✅Mencegah penghidratan – Mengurangkan rasa haus dan melembabkan kulit ✅Membekalkan tenaga dan daya tahan fizikal – mengimbangi dan membekalkan elektrolite dalam tubuh dan mengimbangi metabolism serta air dalam badan. ✅Mengekalkan paras gula – Hal ini terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting untuk membekalk

LIMA SEBAB KENAPA PATUT BERSARAPAN DENGAN ESP

Bosan dan buntu kadang2 nak sarapan apa? Apa kata bertukar kepada sarapan ringan tapi "berat" dengan khasiat dan beri rasa lebih kenyang. Shieda bagi 5 sebab kenapa korang patut bersarapan dengan ESP : 1) Senang dan mudah     Jujur korang ngaku, seminggu berapa kali korang skip sarapan? Mau yang kerja atau tak kerja kadang2 ada hari yang terskip waktu sarapan. Bila ada ESP ni semudah ABC je untuk ambil breakfast. Hanya bancuh dan shake2 uollss 😘😘 2) Beri rasa kenyang dan kawal selera makan     Fakta, protein lebih mengenyangkan berbanding karbohidrat dan lemak. ESP ni kan sumber protein tambahan terbaik dari soya non-GMO. Sampai lunch pun boleh tahan lagi. Rasa nak mengunyah makanan merapu in between tu pun in control la. Ingat dulu masa kerja kalau pagi tu sebelum gi kerja tak ambil ESP, YA Allah menggigil2 rasa lapar. Waktu kerja memang ssntiasa bz, tak ada masa nak ambil breakfast kecuali jika keadaan mengizinkan 3) Pembekal tenaga     Selain mengenyangk

KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE

Ramai yang tertanya-tanya apa kelebihan jika mendaftar sebagai ahli Shaklee Kat bawah ni Shieda nak share dengan uolss apa kelebihan jika kita jadi ahli Shaklee Jom kita lihat πŸ‘‡ KALAU SAYA MENDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, APA YANG SAYA DAPAT SELAIN DAPAT MEMBELI PADA HARGA AHLI?  Ada  22 Manfaat  yang Shaklee sediakan jika berdaftar sebagai ahli Shaklee. 1)  Untung Runcit sehingga 33%  2) Bonus  Tunai Peribadi sehingga 21% 3) Bonus  Tunai Kumpulan 4) Bonus  Tunai Kepimpinan 5) Bonus  Tunai Infiniti sehingga 1.5% 6) Bonus  Tunai Program Kereta 7) Bonus  Tunai 100% Matching Penajaan 8) Bonus  Matching Conference Point (International/Local Trip Shaklee) 9) Bonus Tunai Pangkat Baru dan Efektif pada bulan berikut 10)Trophi  Esklusif pada National Conference 11)Program  Percutian Antarabangsa / Umrah / Tempatan  bersama keluarga tercinta. 12) Kelas ilmu produk  dan ilmu jualan  PERCUMA 13) Bimbingan dari mentor  yang terbukti berjaya secara  PERCUMA 14) Shaklee tel