Skip to main content

Kenapa Kita Perlu Supplement (Part I)

PART 1 : KENAPA KITA PERLUKAN SUPPLEMENT



Bila kita hidup zaman serba moden ni secara tak langsung mempengaruhi gayahidup dan pemakanan harian kita.

Cuba kita scan balik harini, semalam, minggu lepas, bulan2 lepas, acaner cara makan kita?

Apa yang kita masak? Masak banyak benda hijau atau benda dari kotak atau tin?

Tak kira lagi kalau kita makan kat luar. Malas nak masak, tapau kat kedai, fast food, masak makanan segera..

Tak masuk lagi kandungan gula dalam makanan seharian kita.



Sayur-sayuran dan buah-buahan zaman kini banyak tercemar dengan proses gmo, bahan racun perosak, tanam dari sumber tanah yang tak subur dan sebagainya.


Lepas tu tekanan dan stress lagi..

Tekanan tempat kerja..

Malas senam..

Terdedah dengan pencemaran udara..


Perokok aktif dan perokok pasif..

Ish..ish.. Banyak sangat nak listkan..

Dari sinilah kita kena sedar pentingnya supplement dalam hidup seharian.


Nanti shieda share lagi kenapa kita perlukan supplement part II

Tunggu ya 😉

#ShakleeSeremban

Terima kasih kerana anda sudi membaca :) 

Hubungi kami : 0172000748 (shieda)

Page FB : Kedai Vitamin Balqis

Your Certified Shaklee Product Consultant 

COD Bandar Seremban dan sekitarnya

Pengeposan ke seluruh Malaysia

Comments

Popular posts from this blog

Set Cantik Shaklee

Tak dinafikan semua orang suka benda cantik. Pandang ke mana sahaja mesti akan tertancap dan ternampak pada sesuatu yang cantik. Semua orang juga impikan : Kulit bersih / mulus Bebas jerawat Tiada parut Pori kurang terbuka Whitehead dan blackhead kurang Warna tona kulit sekata Kulit kemerahan Kulit berminyak yang terkawal Kulit lembab dan tak terlalu kering Disini, Shieda ingin cadangkan Set Cantik Shaklee. Set ni memang popular dan sentiasa orang cari. Jika kita usaha, Insya Allah akan tercapai impian kita tu..Percayalah, kulit yang cantik, lahirnya dari kulit yang sihat. Fungsi Set Cantik Shaklee 1# Energizing Soy Protein (ESP) (850 gram) ESP adalah minuman yang sangat mudah nak ambil. Tak renyah dan tak perlu resipi khusus pun😅 Antara manfaat ESP adalah ✅ Mencerahkan kulit ✅ Menjadikan tona kulit lebih sekata ✅ Mengurangkan whitehead dan blackhead ✅ Memudarkan parut jerawat ✅ Memberi kulit yang lebih gebu ✅ Atasi sunburn ESP (Energizing Soy Protein) Klik gambar untuk paparan lebih

SET MIGRAIN SHAKLEE | PUNCA MIGRAIN | TIPS KURANGKAN MIGRAIN

Migrain  adalah salah satu penyebab sakit kepala. Ia juga dikenali sebagai ‘Vascular Headache’. Migraine adalah sakit kepala yang menyerang secara berulang, biasanya berlaku di sebelah bahagian kepala sahaja. Adakalanya ia bermula di sebelah kepala dan kemudiannya melarat ke kedua dua belah bahagian kepala. Migrain juga boleh menyebabkan gejala berikut: pening, loya, muntah, cirit-birit dan sensitif terhadap bunyi dan cahaya. Bagaimana Migraine Berlaku Saluran-saluran darah di dalam kepala membekalkan darah ke kulit kepala serta otak. Migraine berlaku apabila saluran darah di kepala mengembang lebih besar daripada biasa. Urat saraf sensori yang mengesan rasa sakit pada dinding saluran darah menjadi terangsang dan menghantar isyarat sakit ke otak. Beberapa perkara yang mencetuskan serangan migrain adalah: Stress atau tekanan Pengambilan alkohol Sesetengah jenis makanan seperti coklat, keju, kopi dan teh Tidak cukup tidur Perubahan hormon ketika haid Tabiat meroko

Kenapa Tak Boleh Jual Shaklee di E-commerce

Kenapa Tak Boleh Jual Shaklee di E-commerce Soalan yang selalu Shieda terima, " Shieda, kenapa kat Shopee lebih murah?" " Harga barang Shaklee berubah-ubah ke?" Setiap pegedar shaklee tak dibenarkan oleh company untuk jual kat ecommerce, lazada, shoppe etc Shaklee tak bagi kite jual kat shoppe atau ecommerce ada banyak sebab , company tak boleh nak responsible if anything happen. Seller pun tak kenal kan camne nak redeem if rejected samples. Ha’ah kat shoppe memang murah harga tapi seller takkan bertanggungjawab kalau barang yang sampai tu expired atau botol yang sampai tu nanti pecah etc etc. Banyak kes dah customer ni share .Kesian kadang-kadang tu tapi tak boleh nak tolong sebab beli bukan direct under company. Dan tak boleh jual kurang daripada harga ahli (undercutting price) Ini memang melanggar etika. Sebab; 1. Shaklee nak menjaga setiap hak distributor. Kalau ade yang jual lagi murah atau kurang dari harga ahli, nanti akan berlaku ketidakahli

7 Sebab Pilih Vitamin C Shaklee

* Dihasilkan dari ekstrak jagung yang sesuai untuk mereka yang mempunyai perut sensitif * Shaklee Sustained Release Vita-C Plus" * Menggunakan teknologi 'Sustained Release' yang melepaskan 100 mg Vitamin C ke dalam badan setiap jam. Badan kita hanya mampu menyerap 100 ke 200 mg sahaja dalam satu masa. Jangan ambil yang tiada teknologi ini kerana ia suatu pembaziran. * Diperkayakan dengan 120mg Bioflavonoid Sitrus untuk meningkatkan keberkesanannya. * Dihasilkan pada tahun 1981 dengan teknologi Sustained Release' yang pertama di dunia oleh Dr. Forrest C. Shaklee. * Diperbuat dari bahan semulajadi yang selamat untuk diambil dalam jangkamasa panjang dan terbukti melalui kajian saintifik Juga baca : KENAPA TAK BOLEH BELI SHAKLEE DI SHOPEE ATAU LAZADA

ESP BAGUS UNTUK IBU MENYUSU DAN BERPANTANG

ESP sangat bagus diambil oleh ibu yang berpantang terutamanya yang bersalin secara czer. Protein bagus untuk pemulihan tisu badan. Bukan itu sahaja, bantu untuk beri tenaga dan membantu menghasilkan hormon dalam badan, serta membina sel-sel dalam badan. Hormon oxytocin dan prolactin adalah sangat penting kepada ibu menyusu. Jom kita kenali hormon yang mempengaruhi penghasilan susu ibu. HORMIN OXYTOCIN Hormon Oxytocin tu akan mempengaruhi emosi ibu (sedih gembira, stress, dan lain2). Semakin banyak hormon oxytocin ni dirembes makin gembira la ibu tu dan begitu la juga sebaliknya. HORMON PROLACTIN Hormon Prolactin ni bahasa mudahnya adalah hormon yang menghasilkan susu. Jadi secara logiknya bila ibu tu sentiasa gembira, disokong pula dengan konsep (demand & supply) dalam penyusuan, InsyaAllah susu ibu pun akan meriah. Dalam masa 10 hari berpantang ni, Shieda "takut" ambil ESP setiap hari. Sebab utamanya, susu bertambah - tambah meriah dan selalu datang gejal