Skip to main content

Ramuan Youth Skincare Shaklee yang semua orang patut tahu

Fenomena Youth Skin Care makin berombak. Ramai yang cari dan berpuas hati lepas guna skincare Youth. 

Tapi tahu tak apa kandungan dan ramuan Youth Skincare Shaklee?

Meh sini Shieda share apa kandungan dan ramuan skincare Youth Shaklee ni. 

Youth Skincare adalah revolusioner dimana ada 8 paten yang sedang diproses. Setiap produk Youth dirumus khas untuk menangani pelbagai faktor penuaan, samada gaya hidup anda, kerosakan alam sekitar, atau penuaan semulajadi. 



Muscadine Grape Polifenol 
Musdcadine Grape yang dalam proses patent melindungi dan memperbaiki DNA sel dalam masa yang sama menghalang kerosakan kolagen dan elastin. 


Vital Repair Complex 
Vital Repair Complex yang mempunyai pelbagai paten memberikan nutrien anti oksida dan vitamin-vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit dan menggalakkan tumbesaran sel sihat. 


Schisandra Chinensis Fruit Extract 
Sesuai untuk semua jenis kulit, ia meyokong struktur kulit muda dengan menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi dan antioksidan. 


Lotus Japonicus 
Youth Complex yang dalam proses paten, digabungkan dengan Lotus Japonicus, mengaktifkan protein Youth yang penting untuk penjanaan semula sel bagi mnghasilkan lebih kolagen, elastin dan fibrilin. 


Apple Stem Cell Extract 
Kajian menunjukkan bahawa Apple Stem Cell Extract mengaktifkan dan mempercepat pembaharuan sel kulit untuk kulit kelihatan lebih muda. Ia juga mengekalkan serta memperbaiki tisu kulit. 


Sedikit info tentang kajian klinikal Youth:

Skin Age Index Test ialah kajian pakar2 kulit bertaraf antarabangsa, diiktiraf oleh saintis dan pakar kulit untuk mengukur tahap penuaan kulit berdasarkan 10 tanda penuaan kulit

Melalui kajian ini, didapati 100% wanita yang menggunakan Youth mendapat kulit lebih muda

Dan hasil penggunaan konsisten Youth, 2/3 daripada mereka berjaya mengubah kulit wajah kepada 10 TAHUN lebih muda!

Apa lagi pasal Youth yang anda patut tahu?

✅100% vegan formula berasaskan tumbuhan yang bertindak ke atas pelbagai faktor penuaan 

✅bebas daripada 1500 bahan terlarang & boleh dipersoalkan (even pengawet pun tak gunakan paraben tau)

✅no animal testing (refer balik Skin Age Index Test tadi, kajian dibuat ke atas wanita tau)

✅diiktiraf pakar kulit dan pakar mata(sesuai untuk mata sensitif)

✅hypoallergenic (sesuai untuk kulit sensitif – pesakit psoriasis ada guna Youth dan kesan positif)

✅noncomedogenic (tak menyumbatkan liang pori termasuk moisturizer SPF50 nya)

✅mempunyai 8 paten dan bakal paten(hampa takkan jumpa skincare seumpama Youth kat tempat lain)

✅sesuai untuk lelaki & perempuan

✅sesuai untuk semua peringkat umur(Skin Age Index Test tu wanita antara umur 20-60 tahun diuji)sesuai untuk semua etnik (Europe, Asian) 

Kredit : blog sihatcomelceria

Terima kasih kerana anda sudi membaca :) 

Hubungi kami : 0172000748 (shieda)

Page FB : Kedai Vitamin Balqis

Your Certified Shaklee Product Consultant 

COD Bandar Seremban dan sekitarnya

Pengeposan ke seluruh Malaysia



Comments

Popular posts from this blog

Daftar RFID secara percuma

Minggu lepas ikut husband pasang tag RFID. Diberitahu sehingga bulan March ni, pendaftaran masih lagi percuma. Bermula April, bayaran untuk tag RFID akan dikenakan. Staff yang uruskan beritahu dalam RM80 akan dikenakan untuk 1 tag.

Dah alang-alang turun KL teman husband, ajak husband pergi ke kaunter untuk lekat tag sekali. Sebenarnya proses untuk daftar mudah je, tapi disebabkan ramai yang walkin dan beratur tak prepare siap-siap apa yang perlu dibuat, maka proses dikaunter menjadi lama.

Bila sampai turn husband kejap je dah settle sebab husband dah prepare awal-awal.  Hampir 2 jam jugaklah beratur semalam. Staff beritahu husband pagi semalam beratur lagi panjang sampai ke luar pintu.

Daftar RFID :

1) Register di www.touchngo.com.my. Selepas pendaftaran, anda akan dapat email untuk daftar kenderaan dan lengkapkan maklumat peribadi.

2) Download aplikasi Touch n Go Ewallet


3) Walkin ke RFID center yang berdekatan untuk mendapatkan pelekat pada kereta. Bawa salinan kad pengenalan dan ge…

SET MIGRAIN SHAKLEE | PUNCA MIGRAIN | TIPS KURANGKAN MIGRAIN

Migrain  adalah salah satu penyebab sakit kepala. Ia juga dikenali sebagai ‘Vascular Headache’. Migraine adalah sakit kepala yang menyerang secara berulang, biasanya berlaku di sebelah bahagian kepala sahaja. Adakalanya ia bermula di sebelah kepala dan kemudiannya melarat ke kedua dua belah bahagian kepala. Migrain juga boleh menyebabkan gejala berikut: pening, loya, muntah, cirit-birit dan sensitif terhadap bunyi dan cahaya. Bagaimana Migraine Berlaku Saluran-saluran darah di dalam kepala membekalkan darah ke kulit kepala serta otak. Migraine berlaku apabila saluran darah di kepala mengembang lebih besar daripada biasa. Urat saraf sensori yang mengesan rasa sakit pada dinding saluran darah menjadi terangsang dan menghantar isyarat sakit ke otak.
Beberapa perkara yang mencetuskan serangan migrain adalah: Stress atau tekananPengambilan alkoholSesetengah jenis makanan seperti coklat, keju, kopi dan teh

TIPS SUBURKAN POKOK

Tips Suburkan Pokok

Haritu ada terbaca cara nak suburkan pokok ialah dengan siram pokok dengan susu basi.

Saja je try, tak sangka betul - betul menjadi.

Sebelum ni pokok daun kari dan pokok daun pandan tu layu, hampir nak mati sebab musim panas kan. Tambah pulak, Shieda kadang - kadang lupa nak siram hari - hari.

Selalu siram dengan air bancuhan beras. Sekarang ni asal ada lebihan susu anak yang tak habis, saja simpan lama - lama sampai basi, siram kat pokok😅

Boleh tengok gambar pokok tu ada warna kusam dan layu. Dan ada daun baru yang tumbuh mekar dan hijau warnanya selepas disiram dengan susu basi tu😊😊

Kalau ada yang nak cuba tips ni, boleh cuba. Tak payah letak baja pun tak apa 😊

Tips Suburkan Pokok
Tips Suburkan Pokok

KEPENTINGAN AIR UNTUK OTAK, TIDUR DAN KEHIDUPAN MANUSIA

KEPENTINGAN AIR UNTUK OTAK, TIDUR DAN KEHIDUPAN MANUSIA
=================


Berapa liter air perlu minum sehari. Ini soalan yang biasa didengar. Mungkin juga soalan yang bermain di minda kita.

Banyak nasihat merujuk kepada 8 gelas air. Cukupkah? Atau benarkah nasihat kesihatan hanya 8 gelas air?

Ini soalan yang sama saya lontarkan kepada Prof Dinges, professor terkenal dalam bidang tidur dari University of Pennsylvania.

Dua minggu menerima latihan di University of Pennsylvania. Melihat manusia tinggal di dalam sleep lab selama 10 hari. Menakjubkan.

Mereka berjalan dengan ke sana ke mari wayar melekat di kepala. Semua aktiviti mereka direkod. Semua maklumat aktiviti otak  diproses dan dikaji.

Saya dapati ada kaitan antara tidur dan air.

Air sangat penting untuk dapatkan tidur yang nyenyak. Andai kita bangun tidur dengan sakit tengkuk itu tandanya air tidak mencukupi. Bukan salah bantal.

Andai kita bangun atau terasa kebas tangan, kaki atau bahagian tertentu tubuh, itu tandanya air kurang…

PROMOSI SHAKLEE APRIL 2019

Assalammualaikum..

Harini Shieda nak share Promosi Shaklee April 2019

Memang best-best promosi ni. Bagi yang dah lama risik barangan Shaklee, inilah masanya untuk grab. Rugi tak daftar segera 😊

1. YOUTH Intensive Treatment and Repair Set

Promo ini terbuka kepada yang sudah menjadi ahli, sudah expired keahliah Shaklee, mahupun belum pernah menjadi ahli Shaklee.
Dengan pembelian Full Set YOUTH ini, anda akan dapat Free YOUTH Travel Set & Travel Case yang sangat comel. Sepanjang 1 tahun YOUTH berada di pasaran, gift ini yang paling unik setakat ini!
Keistimewaan YOUTH Travel Set & Travel Case: Ringan, tak perlu bawa the whole setCantik dan unikMudah dibawa ke mana-manaSkincare tidak tumpah dan tak penyek sebab Travel Case ni keras :)Boleh dibawa dalam penerbangan kerana 100ml sahaja setiap botolDidatangkan bersama beg lutsinar jugaTidak dijual di mana-mana! Nilai set ini ialah RM 285 tau
So, kena cepat-cepat grab peluang ini sebab Shaklee kata 'selagi stok masih ada' ;)
Good …