Skip to main content

Ramuan Youth Skincare Shaklee yang semua orang patut tahu

Fenomena Youth Skin Care makin berombak. Ramai yang cari dan berpuas hati lepas guna skincare Youth. 

Tapi tahu tak apa kandungan dan ramuan Youth Skincare Shaklee?

Meh sini Shieda share apa kandungan dan ramuan skincare Youth Shaklee ni. 

Youth Skincare adalah revolusioner dimana ada 8 paten yang sedang diproses. Setiap produk Youth dirumus khas untuk menangani pelbagai faktor penuaan, samada gaya hidup anda, kerosakan alam sekitar, atau penuaan semulajadi. 



Muscadine Grape Polifenol 
Musdcadine Grape yang dalam proses patent melindungi dan memperbaiki DNA sel dalam masa yang sama menghalang kerosakan kolagen dan elastin. 


Vital Repair Complex 
Vital Repair Complex yang mempunyai pelbagai paten memberikan nutrien anti oksida dan vitamin-vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit dan menggalakkan tumbesaran sel sihat. 


Schisandra Chinensis Fruit Extract 
Sesuai untuk semua jenis kulit, ia meyokong struktur kulit muda dengan menyuburkan kulit dengan vitamin semulajadi dan antioksidan. 


Lotus Japonicus 
Youth Complex yang dalam proses paten, digabungkan dengan Lotus Japonicus, mengaktifkan protein Youth yang penting untuk penjanaan semula sel bagi mnghasilkan lebih kolagen, elastin dan fibrilin. 


Apple Stem Cell Extract 
Kajian menunjukkan bahawa Apple Stem Cell Extract mengaktifkan dan mempercepat pembaharuan sel kulit untuk kulit kelihatan lebih muda. Ia juga mengekalkan serta memperbaiki tisu kulit. 


Sedikit info tentang kajian klinikal Youth:

Skin Age Index Test ialah kajian pakar2 kulit bertaraf antarabangsa, diiktiraf oleh saintis dan pakar kulit untuk mengukur tahap penuaan kulit berdasarkan 10 tanda penuaan kulit

Melalui kajian ini, didapati 100% wanita yang menggunakan Youth mendapat kulit lebih muda

Dan hasil penggunaan konsisten Youth, 2/3 daripada mereka berjaya mengubah kulit wajah kepada 10 TAHUN lebih muda!

Apa lagi pasal Youth yang anda patut tahu?

✅100% vegan formula berasaskan tumbuhan yang bertindak ke atas pelbagai faktor penuaan 

✅bebas daripada 1500 bahan terlarang & boleh dipersoalkan (even pengawet pun tak gunakan paraben tau)

✅no animal testing (refer balik Skin Age Index Test tadi, kajian dibuat ke atas wanita tau)

✅diiktiraf pakar kulit dan pakar mata(sesuai untuk mata sensitif)

✅hypoallergenic (sesuai untuk kulit sensitif – pesakit psoriasis ada guna Youth dan kesan positif)

✅noncomedogenic (tak menyumbatkan liang pori termasuk moisturizer SPF50 nya)

✅mempunyai 8 paten dan bakal paten(hampa takkan jumpa skincare seumpama Youth kat tempat lain)

✅sesuai untuk lelaki & perempuan

✅sesuai untuk semua peringkat umur(Skin Age Index Test tu wanita antara umur 20-60 tahun diuji)sesuai untuk semua etnik (Europe, Asian) 

Kredit : blog sihatcomelceria

Terima kasih kerana anda sudi membaca :) 

Hubungi kami : 0172000748 (shieda)

Page FB : Kedai Vitamin Balqis

Your Certified Shaklee Product Consultant 

COD Bandar Seremban dan sekitarnya

Pengeposan ke seluruh Malaysia



Comments

Popular posts from this blog

Set Cantik Shaklee

Tak dinafikan semua orang suka benda cantik. Pandang ke mana sahaja mesti akan tertancap dan ternampak pada sesuatu yang cantik. Semua orang juga impikan : Kulit bersih / mulus Bebas jerawat Tiada parut Pori kurang terbuka Whitehead dan blackhead kurang Warna tona kulit sekata Kulit kemerahan Kulit berminyak yang terkawal Kulit lembab dan tak terlalu kering Disini, Shieda ingin cadangkan Set Cantik Shaklee. Set ni memang popular dan sentiasa orang cari. Jika kita usaha, Insya Allah akan tercapai impian kita tu..Percayalah, kulit yang cantik, lahirnya dari kulit yang sihat. Fungsi Set Cantik Shaklee 1# Energizing Soy Protein (ESP) (850 gram) ESP adalah minuman yang sangat mudah nak ambil. Tak renyah dan tak perlu resipi khusus pun😅 Antara manfaat ESP adalah ✅ Mencerahkan kulit ✅ Menjadikan tona kulit lebih sekata ✅ Mengurangkan whitehead dan blackhead ✅ Memudarkan parut jerawat ✅ Memberi kulit yang lebih gebu ✅ Atasi sunburn ESP (Energizing Soy Protein) Klik gambar untuk paparan lebih

SET MIGRAIN SHAKLEE | PUNCA MIGRAIN | TIPS KURANGKAN MIGRAIN

Migrain  adalah salah satu penyebab sakit kepala. Ia juga dikenali sebagai ‘Vascular Headache’. Migraine adalah sakit kepala yang menyerang secara berulang, biasanya berlaku di sebelah bahagian kepala sahaja. Adakalanya ia bermula di sebelah kepala dan kemudiannya melarat ke kedua dua belah bahagian kepala. Migrain juga boleh menyebabkan gejala berikut: pening, loya, muntah, cirit-birit dan sensitif terhadap bunyi dan cahaya. Bagaimana Migraine Berlaku Saluran-saluran darah di dalam kepala membekalkan darah ke kulit kepala serta otak. Migraine berlaku apabila saluran darah di kepala mengembang lebih besar daripada biasa. Urat saraf sensori yang mengesan rasa sakit pada dinding saluran darah menjadi terangsang dan menghantar isyarat sakit ke otak. Beberapa perkara yang mencetuskan serangan migrain adalah: Stress atau tekanan Pengambilan alkohol Sesetengah jenis makanan seperti coklat, keju, kopi dan teh Tidak cukup tidur Perubahan hormon ketika haid Tabiat meroko

Kenapa Tak Boleh Jual Shaklee di E-commerce

Kenapa Tak Boleh Jual Shaklee di E-commerce Soalan yang selalu Shieda terima, " Shieda, kenapa kat Shopee lebih murah?" " Harga barang Shaklee berubah-ubah ke?" Setiap pegedar shaklee tak dibenarkan oleh company untuk jual kat ecommerce, lazada, shoppe etc Shaklee tak bagi kite jual kat shoppe atau ecommerce ada banyak sebab , company tak boleh nak responsible if anything happen. Seller pun tak kenal kan camne nak redeem if rejected samples. Ha’ah kat shoppe memang murah harga tapi seller takkan bertanggungjawab kalau barang yang sampai tu expired atau botol yang sampai tu nanti pecah etc etc. Banyak kes dah customer ni share .Kesian kadang-kadang tu tapi tak boleh nak tolong sebab beli bukan direct under company. Dan tak boleh jual kurang daripada harga ahli (undercutting price) Ini memang melanggar etika. Sebab; 1. Shaklee nak menjaga setiap hak distributor. Kalau ade yang jual lagi murah atau kurang dari harga ahli, nanti akan berlaku ketidakahli

7 Sebab Pilih Vitamin C Shaklee

* Dihasilkan dari ekstrak jagung yang sesuai untuk mereka yang mempunyai perut sensitif * Shaklee Sustained Release Vita-C Plus" * Menggunakan teknologi 'Sustained Release' yang melepaskan 100 mg Vitamin C ke dalam badan setiap jam. Badan kita hanya mampu menyerap 100 ke 200 mg sahaja dalam satu masa. Jangan ambil yang tiada teknologi ini kerana ia suatu pembaziran. * Diperkayakan dengan 120mg Bioflavonoid Sitrus untuk meningkatkan keberkesanannya. * Dihasilkan pada tahun 1981 dengan teknologi Sustained Release' yang pertama di dunia oleh Dr. Forrest C. Shaklee. * Diperbuat dari bahan semulajadi yang selamat untuk diambil dalam jangkamasa panjang dan terbukti melalui kajian saintifik Juga baca : KENAPA TAK BOLEH BELI SHAKLEE DI SHOPEE ATAU LAZADA

ESP BAGUS UNTUK IBU MENYUSU DAN BERPANTANG

ESP sangat bagus diambil oleh ibu yang berpantang terutamanya yang bersalin secara czer. Protein bagus untuk pemulihan tisu badan. Bukan itu sahaja, bantu untuk beri tenaga dan membantu menghasilkan hormon dalam badan, serta membina sel-sel dalam badan. Hormon oxytocin dan prolactin adalah sangat penting kepada ibu menyusu. Jom kita kenali hormon yang mempengaruhi penghasilan susu ibu. HORMIN OXYTOCIN Hormon Oxytocin tu akan mempengaruhi emosi ibu (sedih gembira, stress, dan lain2). Semakin banyak hormon oxytocin ni dirembes makin gembira la ibu tu dan begitu la juga sebaliknya. HORMON PROLACTIN Hormon Prolactin ni bahasa mudahnya adalah hormon yang menghasilkan susu. Jadi secara logiknya bila ibu tu sentiasa gembira, disokong pula dengan konsep (demand & supply) dalam penyusuan, InsyaAllah susu ibu pun akan meriah. Dalam masa 10 hari berpantang ni, Shieda "takut" ambil ESP setiap hari. Sebab utamanya, susu bertambah - tambah meriah dan selalu datang gejal