Skip to main content

Testimoni ESP untuk Masalah Gastrik



Penyakit Gastrik antara penyakit rakyat Malaysia yang makin membimbangkan.

Gastrik adalah sejenis penyakit keradangan pada dinding / pengalas / mukosa akibat daripada pengeluaran asid yang dikeluarkan oleh perut untuk membuat makanan.

Antara punca Gastrik :

1) Makan Makanan Pedas
Makan makanan yang pedas memang amat menyelerakan. Tetapi perlu diingat bahawa makanan yang pedas boleh menghasilkan asid yang banyak dan membahayakan kesihatan individu.

2) Makan makanan berminyak
Kita sedia maklum makan makanan berminyak sangat bahaya kepada kesihatan. Makanan berminyak sukar dihadam dan boleh menghasilkan lebih banyak gastrik asid oleh badan untuk proses penghadaman.

3) Minuman Berkafien
Minuman berkafien dah jadi pilihan utama masyarakat negara ini.  Namun perlu diingat minuman ini boleh merangsang saraf dan mengaktifkan pengeluaran kelenjar asid menjadi lebih aktif.

4) Merokok
Merokok juga boleh menyumbang masalah gastrik. Rokok mempunyai bahan kimia yang bahaya akan merangsang kelenjar jus gastrik asid dalam perut.





Sempena bulan promo ESP Shieda nak kongsikan antara Testimoni ESP Untuk Masalah Gastrik



Testimoni 1 #

Ila pun ada gastrik sejak remaja. Perut pun memang sensitif sampai doktor nak masukkan kamera. Takut pulak, minta tangguh lepas raya.

Lepas tu memang ESP untuk penyusuan. X sangka gastrik hilang dan perut sensitif pun dah ok. Terus call hospital untuk cancel kan appointment tu. Selamat perut dari digodek. Alhamdulillah..

- Puan Ila -

Testimoni 2 #

" Assalammualaikum..dah dekat setahun tak kena gastrik. Biasa kalau kena gastrik terus telan pil gastrik yang beli kat klinik. Setengah hari jugaklah baru lega.. Tapi baru2 ni kena serang gastrik pulak. Banyak sangat minum kopi kot.. Ubat klinik memang dah lama tak beli. Teringat ESP. 10 minit lepas  minum ESP dengan izin Allah.. Gastrik terus hilang serta merta! Syukur..tak perlu menahan sakit sampai tengah hari. Alhamdulillah..

- Azura Omar -

Testimoni 3 #

ESP BANTU MASALAH GASTRIK SAYA

Sempena Bulan ESP, saya nak share experience 2 tahun dengan Protein Soya NON-GMO nie :

Saya ada gastrik yang agak kritikal since 2006. Ini semua puncanya dari silap saya jugak.
Saya selalu makan masam-masam sebab nak diet (selama 3 tahun) sehingga pedih perut. Pada anggapan akal pendek saya, makanan berasid tinggi ini akan memecahkan lemak. Itu semua tindakan yang kurang sihat. Dan akhirnya, saya disahkan doktor ada gastrik.

Setiap bulan saya wajib ke klinik untuk emergency. Normal 2 kali sebulan. Semata-mata nak ambil MC dan tak tahan sangat-sangat. Jika banyak tekanan..akan lagi kerap kena gastrik.

Sampai saya tak tahu nak buat cam mana. Saya dah give up, makan itu tak kena. Makan ini, tak kena
8 tahun saya menanggung sakit gastrik sebab kesilapan diri sendiri.

Sehinggalah saya start ambil Slimming Set termasuk ESP pada tahun 2014.

Alhamdulillah, saya mula fall in love dengan ESP sebab saya tak perlu pening-pening dan tertekan lagi.
Boleh blend dengan buah, campur dengat oat dan minum camtu je.
Yang pasti, ia serasi dengan perut saya nie. Boleh tambah ostematrix, alfalfa dengan peppermint.

Alhamdulillah. Dah masuk tahun kedua saya still setia dengan ESP. kebetulan saya memang suka minum soya. Reward untuk diri sebab ESP bukan bantu gasttik saya sahaja, tapi ia turut atasi masalah jeragat dan kesihatan kulit muka saya yang sensitif.

Gastrik yang tak di rawat. Boleh memudaratkan lagi, jika dibiarkan

Selamat mencuba

- Sakinah -

Testimoni 4 #

Assalam. Maaf lama dah nak taip tapi internet kurang memuaskan, huhu. Arini saya usaha juga nak tulis pengalaman sendiri..
Selepas bersalin anak kedua, saya menyusukan 2 orang anak saya tanpa henti. Kemudian bila anak kedua berumur setahun, saya susukan 4 orang budak, 2 orang anak saya sendiri, seorang baby baru lahir, dan seorang lagi sebaya anak 1st dalam 3tahun lebih.

Minggu pertama susukan ok je. Takda masalah. Cuma kerap mengunyah. Masuk bulan pertama, tahap gastrik semakin kronik. (Memang dari kecik ada masalah gastrik yang teruk). Setiap hari saya akan ke poliklinik untuk ambil drip iv, buscopan, ranitadine, dan pain killer paling common voren. Memang teruk. Sampai doctor suruh buat breath test. Tapi keputusan negatif untuk kuman gastrik tu.

Selepas suami cakap bil perubatan untuk 6 bulan pertama sudah mencecah ribuan ringgit, saya nekad cari solution. Kawan perkenalkan ESP pada saya. Saya menolak. Sebab saya lactose intolerance. Tidak boleh susu atau bauan soya akan buat saya mual. Kawan kata try campur milo. Kawan siap cakap amik dulu kemudian bayar huhu.

3 hari pertama saya alami masalah berak berdarah. Memang banyak darah. Saya risau saya pm kwn dan kawan suruh teruskan je. Saya setuju dan teruskan sampai habis satu cans aik rasa bole tahan pula walaupun tiap kali buat esp kena campue milo.

Selepas sebulan, saya membeli esp sekali lagi dan saya perasan satu benda. Kalau dulu lambat makan selama 5minit sahaja bole mengakibatkan gastrik muncul. Tetapi selepas satu cans habis, saya topup new cans of esp.

Alhamdulillah skrg ni biapun makan jam 5petang, insyAllah masalah gastik pun tidak bertandang.

Sekarang, saya boleh minum esp tanpa campur dengan apapun, hanya air putih dan shake. Alhamdulillah

- Puan Emy Ashura -


🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

Alhamdulillah ramai sembuh dari gastrik selepas ambil ESP Shaklee.


Best betul ESP ni sebab bile kite ambil untuk tujuan lain kite akan dapat impak lain lagi as a bonus. Dalam testimoni yang shieda share kat atas bolehla refer dan mane tahu same macam kes yang korang tengah hadapi. So bolehla cube ESP Shaklee untuk atasi gastrik silap-silap haribulan bukan gastrik je sembuh kulit jadi cantik, berat badan turun, ha sape taknak kannnn. Kalo ade yang takmo tu rugi besar πŸ˜…πŸ˜…

Jangan tak cube, cubelah ESP sebagai penawar gastrik, insyaAllah bukan gastrik sembuh, kite dapat kulit cerah gebu, rambut cantik dan lagi best body slim...Ha best ke best?

Sebarang pertanyaan, boleh contact shieda k.. Jangan malu jangan segan πŸ˜„πŸ˜„

Klik Sini Untuk Terus Membeli

PROMOSI APRIL 18 :

✅Beli 5 tong automatik akan dapat 185uv (point) , cuma perlu tambah sikit barang lain Contoh Vit C (22uv) automatik akan dapat FREE MEMBERSIP

✅Kebiasaannya untuk mendaftar ahli kena bayar yuran RM69 tau

✅Tapi..bila anda beli 5 tong + free membership dan kemudian anda akan dapat balik voucher RM50 untuk next purchase 😊

Jimat ke jimat?

Moh sesama kita ber'ESP' πŸ˜‰

Hubungi kami jika anda telah membuat keputusan
017-2000748 (Shieda)
Facebook : Shieda Balqis
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Seremban / Mambau
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Comments

Popular posts from this blog

Daftar RFID secara percuma

Minggu lepas ikut husband pasang tag RFID. Diberitahu sehingga bulan March ni, pendaftaran masih lagi percuma. Bermula April, bayaran untuk tag RFID akan dikenakan. Staff yang uruskan beritahu dalam RM80 akan dikenakan untuk 1 tag.

Dah alang-alang turun KL teman husband, ajak husband pergi ke kaunter untuk lekat tag sekali. Sebenarnya proses untuk daftar mudah je, tapi disebabkan ramai yang walkin dan beratur tak prepare siap-siap apa yang perlu dibuat, maka proses dikaunter menjadi lama.

Bila sampai turn husband kejap je dah settle sebab husband dah prepare awal-awal.  Hampir 2 jam jugaklah beratur semalam. Staff beritahu husband pagi semalam beratur lagi panjang sampai ke luar pintu.

Daftar RFID :

1) Register di www.touchngo.com.my. Selepas pendaftaran, anda akan dapat email untuk daftar kenderaan dan lengkapkan maklumat peribadi.

2) Download aplikasi Touch n Go Ewallet


3) Walkin ke RFID center yang berdekatan untuk mendapatkan pelekat pada kereta. Bawa salinan kad pengenalan dan ge…

SET MIGRAIN SHAKLEE | PUNCA MIGRAIN | TIPS KURANGKAN MIGRAIN

Migrain  adalah salah satu penyebab sakit kepala. Ia juga dikenali sebagai ‘Vascular Headache’. Migraine adalah sakit kepala yang menyerang secara berulang, biasanya berlaku di sebelah bahagian kepala sahaja. Adakalanya ia bermula di sebelah kepala dan kemudiannya melarat ke kedua dua belah bahagian kepala. Migrain juga boleh menyebabkan gejala berikut: pening, loya, muntah, cirit-birit dan sensitif terhadap bunyi dan cahaya. Bagaimana Migraine Berlaku Saluran-saluran darah di dalam kepala membekalkan darah ke kulit kepala serta otak. Migraine berlaku apabila saluran darah di kepala mengembang lebih besar daripada biasa. Urat saraf sensori yang mengesan rasa sakit pada dinding saluran darah menjadi terangsang dan menghantar isyarat sakit ke otak.
Beberapa perkara yang mencetuskan serangan migrain adalah: Stress atau tekananPengambilan alkoholSesetengah jenis makanan seperti coklat, keju, kopi dan teh

TIPS SUBURKAN POKOK

Tips Suburkan Pokok

Haritu ada terbaca cara nak suburkan pokok ialah dengan siram pokok dengan susu basi.

Saja je try, tak sangka betul - betul menjadi.

Sebelum ni pokok daun kari dan pokok daun pandan tu layu, hampir nak mati sebab musim panas kan. Tambah pulak, Shieda kadang - kadang lupa nak siram hari - hari.

Selalu siram dengan air bancuhan beras. Sekarang ni asal ada lebihan susu anak yang tak habis, saja simpan lama - lama sampai basi, siram kat pokokπŸ˜…

Boleh tengok gambar pokok tu ada warna kusam dan layu. Dan ada daun baru yang tumbuh mekar dan hijau warnanya selepas disiram dengan susu basi tu😊😊

Kalau ada yang nak cuba tips ni, boleh cuba. Tak payah letak baja pun tak apa 😊

Tips Suburkan Pokok
Tips Suburkan Pokok

KEPENTINGAN AIR UNTUK OTAK, TIDUR DAN KEHIDUPAN MANUSIA

KEPENTINGAN AIR UNTUK OTAK, TIDUR DAN KEHIDUPAN MANUSIA
=================


Berapa liter air perlu minum sehari. Ini soalan yang biasa didengar. Mungkin juga soalan yang bermain di minda kita.

Banyak nasihat merujuk kepada 8 gelas air. Cukupkah? Atau benarkah nasihat kesihatan hanya 8 gelas air?

Ini soalan yang sama saya lontarkan kepada Prof Dinges, professor terkenal dalam bidang tidur dari University of Pennsylvania.

Dua minggu menerima latihan di University of Pennsylvania. Melihat manusia tinggal di dalam sleep lab selama 10 hari. Menakjubkan.

Mereka berjalan dengan ke sana ke mari wayar melekat di kepala. Semua aktiviti mereka direkod. Semua maklumat aktiviti otak  diproses dan dikaji.

Saya dapati ada kaitan antara tidur dan air.

Air sangat penting untuk dapatkan tidur yang nyenyak. Andai kita bangun tidur dengan sakit tengkuk itu tandanya air tidak mencukupi. Bukan salah bantal.

Andai kita bangun atau terasa kebas tangan, kaki atau bahagian tertentu tubuh, itu tandanya air kurang…

PROMOSI SHAKLEE APRIL 2019

Assalammualaikum..

Harini Shieda nak share Promosi Shaklee April 2019

Memang best-best promosi ni. Bagi yang dah lama risik barangan Shaklee, inilah masanya untuk grab. Rugi tak daftar segera 😊

1. YOUTH Intensive Treatment and Repair Set

Promo ini terbuka kepada yang sudah menjadi ahli, sudah expired keahliah Shaklee, mahupun belum pernah menjadi ahli Shaklee.
Dengan pembelian Full Set YOUTH ini, anda akan dapat Free YOUTH Travel Set & Travel Case yang sangat comel. Sepanjang 1 tahun YOUTH berada di pasaran, gift ini yang paling unik setakat ini!
Keistimewaan YOUTH Travel Set & Travel Case: Ringan, tak perlu bawa the whole setCantik dan unikMudah dibawa ke mana-manaSkincare tidak tumpah dan tak penyek sebab Travel Case ni keras :)Boleh dibawa dalam penerbangan kerana 100ml sahaja setiap botolDidatangkan bersama beg lutsinar jugaTidak dijual di mana-mana! Nilai set ini ialah RM 285 tau
So, kena cepat-cepat grab peluang ini sebab Shaklee kata 'selagi stok masih ada' ;)
Good …