Skip to main content

10 Gaji Pemimpin Tertinggi Dunia, No.9 Buat Netizen Geleng Kepala



Kita mungkin sering tertanya-tanya berapa agaknya gaji pemimpin-pemimpin kita. Mana tidaknya, dengan tanggungjawab berat yang dipikul mereka, tentulah mereka dibayar dengan pendapatan mereka setimpal. Namun begitu berbanding dengan pemimpin-pemimpin dunia, kita masih tertinggal jauh.
Gaji Perdana Menteri kita masih ‘ciput’ jika dibandingkan rakan-rakan sejawatan mereka di bawah. Berikut ialah senarai 10 Gaji Tertinggi Pemimpin Dunia.

1. Lee Hsien Loong
Umur: 67 Tahun
Jawatan: Perdana Menteri Singapura
Gaji Tahunan: USD1.6 juta (RM6.62 juta)

2. Carrie Lam
Umur: 61 Tahun
Jawatan: Ketua Eksekutif Wilayah Pentadbiran Hong Kong
Gaji Tahunan: USD568,400.00 (RM2.35 juta)

3. Ueli Maurer
Umur: 68 Tahun
Jawatan: Presiden Switzerland
Gaji Tahunan: USD482,958.00 (RM1.99 juta)

4. Donald Trump
Umur: 72 Tahun
Jawatan: Presiden Amerika Syarikat
Gaji Tahunan: USD400,000.00 (RM1.65 juta)
5. Scott Morrison
Umur: 50 Tahun
Jawatan: Perdana Menteri Australia
Gaji Tahunan: USD378,425.00 (RM1.56 juta)

6. Angela Merkel
Umur: 64 Tahun
Jawatan: Canselor Jerman
Gaji Tahunan: USD369,727.00 (RM1.52 juta)

7. Jacinda Ardern
Umur: 38 Tahun
Jawatan: Perdana Menteri New Zealand
Gaji Tahunan: USD339,862.00 (RM1.4 juta)

8. Mohamed Ouid Abdel Aziz
Umur: 62 Tahun
Jawatan: Presiden Mauritania
Gaji Tahunan: USD330,000.00 (1.36 juta)
9. Sebastian Kurz
Umur: 32 Tahun
Jawatan: Canselor Austria
Gaji Tahunan: USD328,584.00 (RM1.35 juta)

10. Xavier Bettel
Umur: 46 Tahun
Jawatan: Perdana Menteri Luxembourg
Gaji Tahunan: USD278,035.00 (RM1.15 juta)

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Comments

Popular posts from this blog

Set Cantik Shaklee

Tak dinafikan semua orang suka benda cantik. Pandang ke mana sahaja mesti akan tertancap dan ternampak pada sesuatu yang cantik. Semua orang juga impikan : Kulit bersih / mulus Bebas jerawat Tiada parut Pori kurang terbuka Whitehead dan blackhead kurang Warna tona kulit sekata Kulit kemerahan Kulit berminyak yang terkawal Kulit lembab dan tak terlalu kering Disini, Shieda ingin cadangkan Set Cantik Shaklee. Set ni memang popular dan sentiasa orang cari. Jika kita usaha, Insya Allah akan tercapai impian kita tu..Percayalah, kulit yang cantik, lahirnya dari kulit yang sihat. Fungsi Set Cantik Shaklee 1# Energizing Soy Protein (ESP) (850 gram) ESP adalah minuman yang sangat mudah nak ambil. Tak renyah dan tak perlu resipi khusus pun😅 Antara manfaat ESP adalah ✅ Mencerahkan kulit ✅ Menjadikan tona kulit lebih sekata ✅ Mengurangkan whitehead dan blackhead ✅ Memudarkan parut jerawat ✅ Memberi kulit yang lebih gebu ✅ Atasi sunburn ESP (Energizing Soy Protein) Klik gambar untuk paparan lebih

SET MIGRAIN SHAKLEE | PUNCA MIGRAIN | TIPS KURANGKAN MIGRAIN

Migrain  adalah salah satu penyebab sakit kepala. Ia juga dikenali sebagai ‘Vascular Headache’. Migraine adalah sakit kepala yang menyerang secara berulang, biasanya berlaku di sebelah bahagian kepala sahaja. Adakalanya ia bermula di sebelah kepala dan kemudiannya melarat ke kedua dua belah bahagian kepala. Migrain juga boleh menyebabkan gejala berikut: pening, loya, muntah, cirit-birit dan sensitif terhadap bunyi dan cahaya. Bagaimana Migraine Berlaku Saluran-saluran darah di dalam kepala membekalkan darah ke kulit kepala serta otak. Migraine berlaku apabila saluran darah di kepala mengembang lebih besar daripada biasa. Urat saraf sensori yang mengesan rasa sakit pada dinding saluran darah menjadi terangsang dan menghantar isyarat sakit ke otak. Beberapa perkara yang mencetuskan serangan migrain adalah: Stress atau tekanan Pengambilan alkohol Sesetengah jenis makanan seperti coklat, keju, kopi dan teh Tidak cukup tidur Perubahan hormon ketika haid Tabiat meroko

Kenapa Tak Boleh Jual Shaklee di E-commerce

Kenapa Tak Boleh Jual Shaklee di E-commerce Soalan yang selalu Shieda terima, " Shieda, kenapa kat Shopee lebih murah?" " Harga barang Shaklee berubah-ubah ke?" Setiap pegedar shaklee tak dibenarkan oleh company untuk jual kat ecommerce, lazada, shoppe etc Shaklee tak bagi kite jual kat shoppe atau ecommerce ada banyak sebab , company tak boleh nak responsible if anything happen. Seller pun tak kenal kan camne nak redeem if rejected samples. Ha’ah kat shoppe memang murah harga tapi seller takkan bertanggungjawab kalau barang yang sampai tu expired atau botol yang sampai tu nanti pecah etc etc. Banyak kes dah customer ni share .Kesian kadang-kadang tu tapi tak boleh nak tolong sebab beli bukan direct under company. Dan tak boleh jual kurang daripada harga ahli (undercutting price) Ini memang melanggar etika. Sebab; 1. Shaklee nak menjaga setiap hak distributor. Kalau ade yang jual lagi murah atau kurang dari harga ahli, nanti akan berlaku ketidakahli

TIPS SUBURKAN POKOK

Tips Suburkan Pokok Haritu ada terbaca cara nak suburkan pokok ialah dengan siram pokok dengan susu basi. Saja je try, tak sangka betul - betul menjadi. Sebelum ni pokok daun kari dan pokok daun pandan tu layu, hampir nak mati sebab musim panas kan. Tambah pulak, Shieda kadang - kadang lupa nak siram hari - hari. Selalu siram dengan air bancuhan beras. Sekarang ni asal ada lebihan susu anak yang tak habis, saja simpan lama - lama sampai basi, siram kat pokok😅 Boleh tengok gambar pokok tu ada warna kusam dan layu. Dan ada daun baru yang tumbuh mekar dan hijau warnanya selepas disiram dengan susu basi tu😊😊 Kalau ada yang nak cuba tips ni, boleh cuba. Tak payah letak baja pun tak apa 😊 Tips Suburkan Pokok Tips Suburkan Pokok

Daftar RFID secara percuma

Minggu lepas ikut husband pasang tag RFID. Diberitahu sehingga bulan March ni, pendaftaran masih lagi percuma. Bermula April, bayaran untuk tag RFID akan dikenakan. Staff yang uruskan beritahu dalam RM80 akan dikenakan untuk 1 tag. Dah alang-alang turun KL teman husband, ajak husband pergi ke kaunter untuk lekat tag sekali. Sebenarnya proses untuk daftar mudah je, tapi disebabkan ramai yang walkin dan beratur tak prepare siap-siap apa yang perlu dibuat, maka proses dikaunter menjadi lama. Bila sampai turn husband kejap je dah settle sebab husband dah prepare awal-awal.  Hampir 2 jam jugaklah beratur semalam. Staff beritahu husband pagi semalam beratur lagi panjang sampai ke luar pintu. Daftar RFID : 1) Register di www.touchngo.com.my. Selepas pendaftaran, anda akan dapat email untuk daftar kenderaan dan lengkapkan maklumat peribadi. 2) Download aplikasi Touch n Go Ewallet 3) Walkin ke RFID center yang berdekatan untuk mendapatkan pelekat pada kereta. Bawa salinan kad pen