Skip to main content

ESP BAGUS UNTUK IBU MENYUSU DAN BERPANTANG

ESP sangat bagus diambil oleh ibu yang berpantang terutamanya yang bersalin secara czer.

Protein bagus untuk pemulihan tisu badan.

Bukan itu sahaja, bantu untuk beri tenaga dan membantu menghasilkan hormon dalam badan, serta membina sel-sel dalam badan. Hormon oxytocin dan prolactin adalah sangat penting kepada ibu menyusu.

Jom kita kenali hormon yang mempengaruhi penghasilan susu ibu.

HORMIN OXYTOCIN

Hormon Oxytocin tu akan mempengaruhi emosi ibu (sedih gembira, stress, dan lain2). Semakin banyak hormon oxytocin ni dirembes makin gembira la ibu tu dan begitu la juga sebaliknya.

HORMON PROLACTIN

Hormon Prolactin ni bahasa mudahnya adalah hormon yang menghasilkan susu. Jadi secara logiknya bila ibu tu sentiasa gembira, disokong pula dengan konsep (demand & supply) dalam penyusuan, InsyaAllah susu ibu pun akan meriah.

Dalam masa 10 hari berpantang ni, Shieda "takut" ambil ESP setiap hari. Sebab utamanya, susu bertambah - tambah meriah dan selalu datang gejala bengkak susu. Shieda paksakan diri sehari pum paling kurang 2x untuk kurangkan bengkak susu.

Tapi.. Untuk tahan kenyang lebih lama, Shieda ambil juga ESP. Maklumlah, bila menyusu ni memang sentiasa lapar aje..

Dan yang paling penting, Shieda nak cepat sembuh luka czer dari dalam. Protein memang sangat penting untuk proses penyembuhan luka.

Nak ambil ayam atau telur, takut juga. Nak lebih selamat ambil ESP . Sumber “Protein Lengkap” dengan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan sukar diperolehi dari diet seharian. Berasaskan tumbuhan (non-GMO soya) yang semulajadi rendah lemak dan rendah kolestrol.

ESP memang sangat Shieda sarankan pada ibu mengandung, menyusu dan berpantang. Best dan berbaloi - baloi 😉



Shieda Balqis
Pengedar Sah Shaklee Seremban
Whatsapp : 0172000748

Comments

Popular posts from this blog

SET MIGRAIN SHAKLEE | PUNCA MIGRAIN | TIPS KURANGKAN MIGRAIN

Migrain  adalah salah satu penyebab sakit kepala. Ia juga dikenali sebagai ‘Vascular Headache’. Migraine adalah sakit kepala yang menyerang secara berulang, biasanya berlaku di sebelah bahagian kepala sahaja. Adakalanya ia bermula di sebelah kepala dan kemudiannya melarat ke kedua dua belah bahagian kepala. Migrain juga boleh menyebabkan gejala berikut: pening, loya, muntah, cirit-birit dan sensitif terhadap bunyi dan cahaya. Bagaimana Migraine Berlaku Saluran-saluran darah di dalam kepala membekalkan darah ke kulit kepala serta otak. Migraine berlaku apabila saluran darah di kepala mengembang lebih besar daripada biasa. Urat saraf sensori yang mengesan rasa sakit pada dinding saluran darah menjadi terangsang dan menghantar isyarat sakit ke otak. Beberapa perkara yang mencetuskan serangan migrain adalah: Stress atau tekanan Pengambilan alkohol Sesetengah jenis makanan seperti coklat, keju, kopi dan teh Tidak cukup tidur Perubahan hormon ketika haid Tabiat meroko

Kenapa Tak Boleh Jual Shaklee di E-commerce

Kenapa Tak Boleh Jual Shaklee di E-commerce Soalan yang selalu Shieda terima, " Shieda, kenapa kat Shopee lebih murah?" " Harga barang Shaklee berubah-ubah ke?" Setiap pegedar shaklee tak dibenarkan oleh company untuk jual kat ecommerce, lazada, shoppe etc Shaklee tak bagi kite jual kat shoppe atau ecommerce ada banyak sebab , company tak boleh nak responsible if anything happen. Seller pun tak kenal kan camne nak redeem if rejected samples. Ha’ah kat shoppe memang murah harga tapi seller takkan bertanggungjawab kalau barang yang sampai tu expired atau botol yang sampai tu nanti pecah etc etc. Banyak kes dah customer ni share .Kesian kadang-kadang tu tapi tak boleh nak tolong sebab beli bukan direct under company. Dan tak boleh jual kurang daripada harga ahli (undercutting price) Ini memang melanggar etika. Sebab; 1. Shaklee nak menjaga setiap hak distributor. Kalau ade yang jual lagi murah atau kurang dari harga ahli, nanti akan berlaku ketidakahli

TIPS SUBURKAN POKOK

Tips Suburkan Pokok Haritu ada terbaca cara nak suburkan pokok ialah dengan siram pokok dengan susu basi. Saja je try, tak sangka betul - betul menjadi. Sebelum ni pokok daun kari dan pokok daun pandan tu layu, hampir nak mati sebab musim panas kan. Tambah pulak, Shieda kadang - kadang lupa nak siram hari - hari. Selalu siram dengan air bancuhan beras. Sekarang ni asal ada lebihan susu anak yang tak habis, saja simpan lama - lama sampai basi, siram kat pokok😅 Boleh tengok gambar pokok tu ada warna kusam dan layu. Dan ada daun baru yang tumbuh mekar dan hijau warnanya selepas disiram dengan susu basi tu😊😊 Kalau ada yang nak cuba tips ni, boleh cuba. Tak payah letak baja pun tak apa 😊 Tips Suburkan Pokok Tips Suburkan Pokok

Daftar RFID secara percuma

Minggu lepas ikut husband pasang tag RFID. Diberitahu sehingga bulan March ni, pendaftaran masih lagi percuma. Bermula April, bayaran untuk tag RFID akan dikenakan. Staff yang uruskan beritahu dalam RM80 akan dikenakan untuk 1 tag. Dah alang-alang turun KL teman husband, ajak husband pergi ke kaunter untuk lekat tag sekali. Sebenarnya proses untuk daftar mudah je, tapi disebabkan ramai yang walkin dan beratur tak prepare siap-siap apa yang perlu dibuat, maka proses dikaunter menjadi lama. Bila sampai turn husband kejap je dah settle sebab husband dah prepare awal-awal.  Hampir 2 jam jugaklah beratur semalam. Staff beritahu husband pagi semalam beratur lagi panjang sampai ke luar pintu. Daftar RFID : 1) Register di www.touchngo.com.my. Selepas pendaftaran, anda akan dapat email untuk daftar kenderaan dan lengkapkan maklumat peribadi. 2) Download aplikasi Touch n Go Ewallet 3) Walkin ke RFID center yang berdekatan untuk mendapatkan pelekat pada kereta. Bawa salinan kad pen

4 Manfaat Utama Performance Drink

4 Manfaat Utama Performance Drink Shaklee: 1. Meningkatkan Daya Ketahanan Badan Memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepatMenggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikalMeningkatkan daya tahan ototMemanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh. 2. Membekal Tenaga dan Daya Ketahanan Fizikal Mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuhMengimbangi metabolism air dalam tubuh.Ia mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosphorus, magnesium danchloride.Produk ini turut dirumus eksklusifuntuk membekalkan tenaga fizikal terutamanya mereka yang menetap di kawasan tropika dan mereka yang aktif dalam kerja harian. 3. Mencegah Dehidrasi Mengurangkan kehausan,Mencegah dehidrasiMelembapkan kulitKelihatan muda. 4. Mengekalkan Paras Gula Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula darah yang penting bagi tenaga otot.Percepatkan penyembuhan akibat kecederaan otot. Sempena bulan Ramadhan ni, Shaklee akan keluarkan perasa baru Performance Drink n