Skip to main content

Koleksi Testimoni Vitamin C Shaklee

 Koleksi Testimoni Vitamin C Shaklee




Testimoni #1
Bengkak tonsil hilang. Kulit makin cerah dan berseri.

Sudah tiada lagi bengkak tonsil apabila demam. Sudah tiada juga ulser mulut jika kurang air.
Jika badan rasa mahu demam, ambil Vit C, Alhamdulillah Allah izinkan tak jadi demam Dan 1 lagi Shaklee Effect lepas amal Vit C ni, saya rasa kulit makin cerah. Kulit saya sangat la cepat burn. Kalau berjemur di bawah matahari lama sikit, akan ada kesan tu. Tapi, lepas
amal Shaklee ni, terutama Vit C ni, ramai yang tegur kulit makin berseri. Awww. Bahagia gitteww. Gitulah keadaannya.
Saya sangat bersyukur lepas amal vit c ni, kesihatan bertambah baik. Anak yang menyusu pun kurang demam dan selsema Testimoni #2
Kurang alahan resdung, kurang bersin teruk dan kulit kembali cerah

alhamdulillah sejak amalkan vitamin c ni sy ngan suami kurang alahan resdung..bgun pg pn segar da kurang bersin teruk2 muka pn kembali cerah jerawat pn segan nk singgah
Dulu dulu kan masa sekolah kan banyak aktiviti sukan, kulit lengan mmg jadi gelap, muka pun berbelang belang Kulit berjeragat jd gelap tompok tompok.. segan nya jd down. Kalau garu naik kelabu kulit. Alhamdulillah selepas amalkan vita C Plus, jeragat pudar hampir tak nampak dah. , kulit jd
cerah dan kalau garu2 tak timbul kesan. Love sgt. Vita C Plus shaklee.


Testimoni #3
Kulit terbakar sebab cuaca panas hilang

mase tu mak kite balik dri umrah muka dy jg gelap sgt mcm terbakar sbb cuaca pnas dy kate kt sana..
then kite ckp cuba mkn vit c and mak buat mask mcm aina ajar kn..alhamdulillah aina mak kite ckp
muka dy ok then mcm parut jeragat ke apa kat tangan dah pudar dia macam terkejut dia kate nanti after habis ni nak repear order. Ni betul2 pengakuan mak kite. Sekarang dia dah share pulak ngan kite
makan vit c shakelee

Testimoni 4#
Muka hitam kembali cerah dan jerawat sembuh dengan ambil Vitamin C Shaklee

Dulu kaklong tak percaya bila orang kata
muka hitam dan jerawat boleh sembuh dengan amalkan Vitamin C, tapi bila habis Latihan kat Pulapol kakLong terus amalkan makan vitamin C sehingga hari ini muka kakLong tak di hinggapi oleh Mr.J hanya ada seketul 2jew itupun masa "Bulan Nak Muncul",
masa balik dari pulapol tu kakLong makan 2 biji sekali makan, berkat kesabaran dan konsisten serta YAKIN & percaya, Akhirnya ini lah hasil wajah kakLong sehingga hari ini semakin cerah dan parut semakin pudar,

Testimoni #5
Umur 13 tahun, kulit makin cerah lepas 3 bulan ambil Vitamin C Shaklee

Adik ipar lynd amal Vitamin C selama
3 bulan. Kulit makin cerah.

Testimoni #6
Konsisten makan Vitamin C Shaklee, jerawat makin kecut

sya first memang tak prcaya.just always konsisten makan n ikut apa akak suruh buat just bekas2 je tinggal yg dekat hidung pun sama 3 hri je kecut.

Comments

Popular posts from this blog

Set Cantik Shaklee

Tak dinafikan semua orang suka benda cantik. Pandang ke mana sahaja mesti akan tertancap dan ternampak pada sesuatu yang cantik. Semua orang juga impikan : Kulit bersih / mulus Bebas jerawat Tiada parut Pori kurang terbuka Whitehead dan blackhead kurang Warna tona kulit sekata Kulit kemerahan Kulit berminyak yang terkawal Kulit lembab dan tak terlalu kering Disini, Shieda ingin cadangkan Set Cantik Shaklee. Set ni memang popular dan sentiasa orang cari. Jika kita usaha, Insya Allah akan tercapai impian kita tu..Percayalah, kulit yang cantik, lahirnya dari kulit yang sihat. Fungsi Set Cantik Shaklee 1# Energizing Soy Protein (ESP) (850 gram) ESP adalah minuman yang sangat mudah nak ambil. Tak renyah dan tak perlu resipi khusus pun😅 Antara manfaat ESP adalah ✅ Mencerahkan kulit ✅ Menjadikan tona kulit lebih sekata ✅ Mengurangkan whitehead dan blackhead ✅ Memudarkan parut jerawat ✅ Memberi kulit yang lebih gebu ✅ Atasi sunburn ESP (Energizing Soy Protein) Klik gambar untuk paparan lebih

SET MIGRAIN SHAKLEE | PUNCA MIGRAIN | TIPS KURANGKAN MIGRAIN

Migrain  adalah salah satu penyebab sakit kepala. Ia juga dikenali sebagai ‘Vascular Headache’. Migraine adalah sakit kepala yang menyerang secara berulang, biasanya berlaku di sebelah bahagian kepala sahaja. Adakalanya ia bermula di sebelah kepala dan kemudiannya melarat ke kedua dua belah bahagian kepala. Migrain juga boleh menyebabkan gejala berikut: pening, loya, muntah, cirit-birit dan sensitif terhadap bunyi dan cahaya. Bagaimana Migraine Berlaku Saluran-saluran darah di dalam kepala membekalkan darah ke kulit kepala serta otak. Migraine berlaku apabila saluran darah di kepala mengembang lebih besar daripada biasa. Urat saraf sensori yang mengesan rasa sakit pada dinding saluran darah menjadi terangsang dan menghantar isyarat sakit ke otak. Beberapa perkara yang mencetuskan serangan migrain adalah: Stress atau tekanan Pengambilan alkohol Sesetengah jenis makanan seperti coklat, keju, kopi dan teh Tidak cukup tidur Perubahan hormon ketika haid Tabiat meroko

Kenapa Tak Boleh Jual Shaklee di E-commerce

Kenapa Tak Boleh Jual Shaklee di E-commerce Soalan yang selalu Shieda terima, " Shieda, kenapa kat Shopee lebih murah?" " Harga barang Shaklee berubah-ubah ke?" Setiap pegedar shaklee tak dibenarkan oleh company untuk jual kat ecommerce, lazada, shoppe etc Shaklee tak bagi kite jual kat shoppe atau ecommerce ada banyak sebab , company tak boleh nak responsible if anything happen. Seller pun tak kenal kan camne nak redeem if rejected samples. Ha’ah kat shoppe memang murah harga tapi seller takkan bertanggungjawab kalau barang yang sampai tu expired atau botol yang sampai tu nanti pecah etc etc. Banyak kes dah customer ni share .Kesian kadang-kadang tu tapi tak boleh nak tolong sebab beli bukan direct under company. Dan tak boleh jual kurang daripada harga ahli (undercutting price) Ini memang melanggar etika. Sebab; 1. Shaklee nak menjaga setiap hak distributor. Kalau ade yang jual lagi murah atau kurang dari harga ahli, nanti akan berlaku ketidakahli

7 Sebab Pilih Vitamin C Shaklee

* Dihasilkan dari ekstrak jagung yang sesuai untuk mereka yang mempunyai perut sensitif * Shaklee Sustained Release Vita-C Plus" * Menggunakan teknologi 'Sustained Release' yang melepaskan 100 mg Vitamin C ke dalam badan setiap jam. Badan kita hanya mampu menyerap 100 ke 200 mg sahaja dalam satu masa. Jangan ambil yang tiada teknologi ini kerana ia suatu pembaziran. * Diperkayakan dengan 120mg Bioflavonoid Sitrus untuk meningkatkan keberkesanannya. * Dihasilkan pada tahun 1981 dengan teknologi Sustained Release' yang pertama di dunia oleh Dr. Forrest C. Shaklee. * Diperbuat dari bahan semulajadi yang selamat untuk diambil dalam jangkamasa panjang dan terbukti melalui kajian saintifik Juga baca : KENAPA TAK BOLEH BELI SHAKLEE DI SHOPEE ATAU LAZADA

ESP BAGUS UNTUK IBU MENYUSU DAN BERPANTANG

ESP sangat bagus diambil oleh ibu yang berpantang terutamanya yang bersalin secara czer. Protein bagus untuk pemulihan tisu badan. Bukan itu sahaja, bantu untuk beri tenaga dan membantu menghasilkan hormon dalam badan, serta membina sel-sel dalam badan. Hormon oxytocin dan prolactin adalah sangat penting kepada ibu menyusu. Jom kita kenali hormon yang mempengaruhi penghasilan susu ibu. HORMIN OXYTOCIN Hormon Oxytocin tu akan mempengaruhi emosi ibu (sedih gembira, stress, dan lain2). Semakin banyak hormon oxytocin ni dirembes makin gembira la ibu tu dan begitu la juga sebaliknya. HORMON PROLACTIN Hormon Prolactin ni bahasa mudahnya adalah hormon yang menghasilkan susu. Jadi secara logiknya bila ibu tu sentiasa gembira, disokong pula dengan konsep (demand & supply) dalam penyusuan, InsyaAllah susu ibu pun akan meriah. Dalam masa 10 hari berpantang ni, Shieda "takut" ambil ESP setiap hari. Sebab utamanya, susu bertambah - tambah meriah dan selalu datang gejal