Skip to main content

Q & A Mengenai Ostematrix


SOAL JAWAB MENGENAI OsteMatrix
Shaklee

1) Soalan : Kalau kanak-kanak, umur berapa boleh ambil Oste?
Jawapan : OsteMatrix direka untuk individu dewasa (18 ke
atas). Kanak ambil sumber kalsium daripada mealshake.

2) Soalan : Apakah had maksimum untuk mengambil Oste?
Jawapan : Bergantung kepada keperluan individu. RDA sarankan 1000mg sehari (4 biji)! Jika ada masalah tulang/rapuh/slip disc/patah etc boleh ambil lebih.

3)Soalan : Berapakah pengambilan yang sesuai atau had untuk wanita hamil mengambil oste.
Jawapan : 4 biji secara tetap setiap hari. Ambil juga bersamaESP

4) Soalan : Masa terbaik untuk makan oste.
Jawapan : 3 biji sebelum tidur malam
* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat,
menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

5) Soalan: Bagaimana OsteMatrix membantu tidur dengan lena
dan memudahkan pelawasan sehingga orang sembelit pun
disarankan ambil Oste.
Jawapan : Kalsium diperlukan oleh otot manusia dalam setiap pergerakan. Jika orang tu stress, Oste bantu utk relief
contraction of muscle. Dia akan dapat tidur lebih lena. Otot di bahagian usus tu yang mengawal pergerakan najis. Najis tu tak berubah. Tapi otot itu yang lebih mudah dikawal. Maka, senang membuang. Disarankan banyak ambil makanan
berserat.

6) Soalan : Bagaimana Oste membantu dalam mengurangkan masalah gastrik?
Jawapan : Gastrik disebabkan acidity perut yang tinggi. Kalsium bersifat alkali.
la akan meneutralkan perut. Ia juga melegakan otot-otot perut. Kalau gastrik,suggest ambil Oste dan ESP
* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

7) Soalan : Apakah vitamin yang TIDAK BOLEH diambil bersama Oste.
Jawapan: Semua supplement Shaklee boleh diambil bersama. Makanan lain pun boleh.*

8) Soalan : Ada kesan sampingan tak jika Oste diambil secara berlebihan?
Jawapan: Ramai pengguna Shaklee yang ambil 4 biji/hari selama berpuluh tahun. Mereka telah menjalani test, tiada masalah salah batu karang etc.*
*Cuma perlu jarakkan dengan pengambilan ubat doktor atau minuman berkafein

9) Soalan : Berapa biji Oste perlu diambil bagi ibu yang menyusu & hamil pada waktu yang sama?'
Jawapan: 3 biji secara tetap setiap hari. Ambil juga bersama ESP.
* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat,
menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Comments

Popular posts from this blog

Daftar RFID secara percuma

Minggu lepas ikut husband pasang tag RFID. Diberitahu sehingga bulan March ni, pendaftaran masih lagi percuma. Bermula April, bayaran untuk tag RFID akan dikenakan. Staff yang uruskan beritahu dalam RM80 akan dikenakan untuk 1 tag. Dah alang-alang turun KL teman husband, ajak husband pergi ke kaunter untuk lekat tag sekali. Sebenarnya proses untuk daftar mudah je, tapi disebabkan ramai yang walkin dan beratur tak prepare siap-siap apa yang perlu dibuat, maka proses dikaunter menjadi lama. Bila sampai turn husband kejap je dah settle sebab husband dah prepare awal-awal.  Hampir 2 jam jugaklah beratur semalam. Staff beritahu husband pagi semalam beratur lagi panjang sampai ke luar pintu. Daftar RFID : 1) Register di www.touchngo.com.my. Selepas pendaftaran, anda akan dapat email untuk daftar kenderaan dan lengkapkan maklumat peribadi. 2) Download aplikasi Touch n Go Ewallet 3) Walkin ke RFID center yang berdekatan untuk mendapatkan pelekat pada kereta. Bawa salinan kad pen

TIPS SUBURKAN POKOK

Tips Suburkan Pokok Haritu ada terbaca cara nak suburkan pokok ialah dengan siram pokok dengan susu basi. Saja je try, tak sangka betul - betul menjadi. Sebelum ni pokok daun kari dan pokok daun pandan tu layu, hampir nak mati sebab musim panas kan. Tambah pulak, Shieda kadang - kadang lupa nak siram hari - hari. Selalu siram dengan air bancuhan beras. Sekarang ni asal ada lebihan susu anak yang tak habis, saja simpan lama - lama sampai basi, siram kat pokok😅 Boleh tengok gambar pokok tu ada warna kusam dan layu. Dan ada daun baru yang tumbuh mekar dan hijau warnanya selepas disiram dengan susu basi tu😊😊 Kalau ada yang nak cuba tips ni, boleh cuba. Tak payah letak baja pun tak apa 😊 Tips Suburkan Pokok Tips Suburkan Pokok

KEPENTINGAN AIR UNTUK OTAK, TIDUR DAN KEHIDUPAN MANUSIA

KEPENTINGAN AIR UNTUK OTAK, TIDUR DAN KEHIDUPAN MANUSIA ================= Berapa liter air perlu minum sehari. Ini soalan yang biasa didengar. Mungkin juga soalan yang bermain di minda kita. Banyak nasihat merujuk kepada 8 gelas air. Cukupkah? Atau benarkah nasihat kesihatan hanya 8 gelas air? Ini soalan yang sama saya lontarkan kepada Prof Dinges, professor terkenal dalam bidang tidur dari University of Pennsylvania. Dua minggu menerima latihan di University of Pennsylvania. Melihat manusia tinggal di dalam sleep lab selama 10 hari. Menakjubkan. Mereka berjalan dengan ke sana ke mari wayar melekat di kepala. Semua aktiviti mereka direkod. Semua maklumat aktiviti otak  diproses dan dikaji. Saya dapati ada kaitan antara tidur dan air. Air sangat penting untuk dapatkan tidur yang nyenyak. Andai kita bangun tidur dengan sakit tengkuk itu tandanya air tidak mencukupi. Bukan salah bantal. Andai kita bangun atau terasa kebas tangan, kaki atau bahagian tertentu tubuh, itu

PROMOSI SHAKLEE APRIL 2019

Assalammualaikum.. Harini Shieda nak share Promosi Shaklee April 2019 Memang best-best promosi ni. Bagi yang dah lama risik barangan Shaklee, inilah masanya untuk grab. Rugi tak daftar segera 😊 1. YOUTH Intensive Treatment and Repair Set Promo ini terbuka kepada yang sudah menjadi ahli, sudah expired keahliah Shaklee, mahupun belum pernah menjadi ahli Shaklee. Dengan pembelian Full Set YOUTH ini, anda akan dapat  Free YOUTH Travel Set & Travel Case  yang sangat comel. Sepanjang 1 tahun YOUTH berada di pasaran, gift ini yang paling unik setakat ini! Keistimewaan YOUTH Travel Set & Travel Case: Ringan, tak perlu bawa the whole set Cantik dan unik Mudah dibawa ke mana-mana Skincare tidak tumpah dan tak penyek sebab Travel Case ni keras :) Boleh dibawa dalam penerbangan kerana 100ml sahaja setiap botol Didatangkan bersama beg lutsinar juga Tidak dijual di mana-mana! Nilai set ini ialah RM 285 tau So, kena cepat-cepat grab peluang ini sebab

Kenapa Tak Boleh Jual Shaklee di E-commerce

Kenapa Tak Boleh Jual Shaklee di E-commerce Soalan yang selalu Shieda terima, " Shieda, kenapa kat Shopee lebih murah?" " Harga barang Shaklee berubah-ubah ke?" Setiap pegedar shaklee tak dibenarkan oleh company untuk jual kat ecommerce, lazada, shoppe etc Shaklee tak bagi kite jual kat shoppe atau ecommerce ada banyak sebab , company tak boleh nak responsible if anything happen. Seller pun tak kenal kan camne nak redeem if rejected samples. Ha’ah kat shoppe memang murah harga tapi seller takkan bertanggungjawab kalau barang yang sampai tu expired atau botol yang sampai tu nanti pecah etc etc. Banyak kes dah customer ni share .Kesian kadang-kadang tu tapi tak boleh nak tolong sebab beli bukan direct under company. Dan tak boleh jual kurang daripada harga ahli (undercutting price) Ini memang melanggar etika. Sebab; 1. Shaklee nak menjaga setiap hak distributor. Kalau ade yang jual lagi murah atau kurang dari harga ahli, nanti akan berlaku ketidakahli