Skip to main content

Youth Skincare Q & A


[YOUTH SKINCARE] Q & A
.
Baru ni, masa Ain join Youth Roadshow dari Chris Kyrou, ada beberapa soalan dari peserta yang Ain nak share dengan korang.
.
Kot-kot la, masa pakai Youth tu, ada persoalan yang sama timbul di kepala masing2. Hehe...
.
Q: Radiance C+E boleh digunakan separuh sahaja tak?
A: The best ialah gunakan kesemua C+E tu sebab vitamin2 ni sensitif dengan udara dan cahaya. Tapi acceptable lagi kalau nak guna separuh dulu, separuh lagi simpan dalam peti ais dan digunakan keesokannya. As long as ia masih tersimpan dalam kapsul tu, should be fine. Tapi jangan simpan untuk kegunaan lagi seminggu atau sebulan!

Q: Youth sesuai tak untuk remaja?
A: Sesuai. Boleh digunakan seawal usia remaja lagi untuk mencegah tanda-tanda penuaan.

Q: Youth sesuai tak untuk skin condition yang kronik (contoh eczema, atopic dermatitis, roseola, etc)?
A: Mereka yang bermasalah kulit kronik disarankan mendapatkan nasihat pakar kulit untuk masalah tersebut.

Q: Youth tidak mengandungi paraben. Jadi, apa yang Shaklee gunakan sebagai preservative?
A: Dalam banyak2 preservative yang dibenarkan dalam kosmetik, Shaklee telah mengambil kira yang mana yang terbaik untuk Youth. Selain paraben dan formaldehyde yang mempunyai kesan sampingan lain, Shaklee memilih phenoxyethanol dengan kepekatn kurang dari 1% yang secara klinikal tiada kesan sampingan.

Q: Di dalam serum mengandungi vitamin A. Jadi, adakah serum sesuai untuk ibu hamil?
A: Berdasarkan kajian, topical vitamin A tidak akan menyebabkan kenaikan paras vitamin A dalam darah. Jadi, selamat untuk digunakan ibu hamil.

Q: Produk mana yang boleh disapu di sekitar mata memandangkan Youth tiada eye cream?
A: Semua boleh kecuali serum dan Radiance C+E.

Q: Kenapa Shaklee tak menggunakan ekstrak yis dalam Youth?
A: Kerana ekstrak yis meningkatkan penggunaan oksigen didalam sel kulit

Q: Youth sesuai untuk lelaki tak?
A: Sesuai. Kerana biologi kulit lelaki dan perempuan sama, walaupun terdapat beberapa perbezaan ciri-ciri kulit lelaki dan perempuan (contoh pori lebih besar pada lelaki).

Q: Kenapa SPF50? Bukankah krim spf boleh menyumbatkan liang pori?
A: Dont worry. Krim SPF Youth tak menyumbatkan liang pori, malah mengecilkan pori. Shaklee memilih spf50 kerana secara puratanya, UV index di Malaysia berada pada tahap tinggi hingga sangat tinggi. Berbanding UV index di US yang puratanya berada pada paras sederhana (paras tinggi hanya 1-2 bulan setahun). Jadi krim SPF 30 untuk US, dan SPF50 untuk di Malaysia.

Credits to Ainniah Zulkefli

Comments

Popular posts from this blog

Daftar RFID secara percuma

Minggu lepas ikut husband pasang tag RFID. Diberitahu sehingga bulan March ni, pendaftaran masih lagi percuma. Bermula April, bayaran untuk tag RFID akan dikenakan. Staff yang uruskan beritahu dalam RM80 akan dikenakan untuk 1 tag. Dah alang-alang turun KL teman husband, ajak husband pergi ke kaunter untuk lekat tag sekali. Sebenarnya proses untuk daftar mudah je, tapi disebabkan ramai yang walkin dan beratur tak prepare siap-siap apa yang perlu dibuat, maka proses dikaunter menjadi lama. Bila sampai turn husband kejap je dah settle sebab husband dah prepare awal-awal.  Hampir 2 jam jugaklah beratur semalam. Staff beritahu husband pagi semalam beratur lagi panjang sampai ke luar pintu. Daftar RFID : 1) Register di www.touchngo.com.my. Selepas pendaftaran, anda akan dapat email untuk daftar kenderaan dan lengkapkan maklumat peribadi. 2) Download aplikasi Touch n Go Ewallet 3) Walkin ke RFID center yang berdekatan untuk mendapatkan pelekat pada kereta. Bawa salinan kad pen

TIPS SUBURKAN POKOK

Tips Suburkan Pokok Haritu ada terbaca cara nak suburkan pokok ialah dengan siram pokok dengan susu basi. Saja je try, tak sangka betul - betul menjadi. Sebelum ni pokok daun kari dan pokok daun pandan tu layu, hampir nak mati sebab musim panas kan. Tambah pulak, Shieda kadang - kadang lupa nak siram hari - hari. Selalu siram dengan air bancuhan beras. Sekarang ni asal ada lebihan susu anak yang tak habis, saja simpan lama - lama sampai basi, siram kat pokok😅 Boleh tengok gambar pokok tu ada warna kusam dan layu. Dan ada daun baru yang tumbuh mekar dan hijau warnanya selepas disiram dengan susu basi tu😊😊 Kalau ada yang nak cuba tips ni, boleh cuba. Tak payah letak baja pun tak apa 😊 Tips Suburkan Pokok Tips Suburkan Pokok

KEPENTINGAN AIR UNTUK OTAK, TIDUR DAN KEHIDUPAN MANUSIA

KEPENTINGAN AIR UNTUK OTAK, TIDUR DAN KEHIDUPAN MANUSIA ================= Berapa liter air perlu minum sehari. Ini soalan yang biasa didengar. Mungkin juga soalan yang bermain di minda kita. Banyak nasihat merujuk kepada 8 gelas air. Cukupkah? Atau benarkah nasihat kesihatan hanya 8 gelas air? Ini soalan yang sama saya lontarkan kepada Prof Dinges, professor terkenal dalam bidang tidur dari University of Pennsylvania. Dua minggu menerima latihan di University of Pennsylvania. Melihat manusia tinggal di dalam sleep lab selama 10 hari. Menakjubkan. Mereka berjalan dengan ke sana ke mari wayar melekat di kepala. Semua aktiviti mereka direkod. Semua maklumat aktiviti otak  diproses dan dikaji. Saya dapati ada kaitan antara tidur dan air. Air sangat penting untuk dapatkan tidur yang nyenyak. Andai kita bangun tidur dengan sakit tengkuk itu tandanya air tidak mencukupi. Bukan salah bantal. Andai kita bangun atau terasa kebas tangan, kaki atau bahagian tertentu tubuh, itu

PROMOSI SHAKLEE APRIL 2019

Assalammualaikum.. Harini Shieda nak share Promosi Shaklee April 2019 Memang best-best promosi ni. Bagi yang dah lama risik barangan Shaklee, inilah masanya untuk grab. Rugi tak daftar segera 😊 1. YOUTH Intensive Treatment and Repair Set Promo ini terbuka kepada yang sudah menjadi ahli, sudah expired keahliah Shaklee, mahupun belum pernah menjadi ahli Shaklee. Dengan pembelian Full Set YOUTH ini, anda akan dapat  Free YOUTH Travel Set & Travel Case  yang sangat comel. Sepanjang 1 tahun YOUTH berada di pasaran, gift ini yang paling unik setakat ini! Keistimewaan YOUTH Travel Set & Travel Case: Ringan, tak perlu bawa the whole set Cantik dan unik Mudah dibawa ke mana-mana Skincare tidak tumpah dan tak penyek sebab Travel Case ni keras :) Boleh dibawa dalam penerbangan kerana 100ml sahaja setiap botol Didatangkan bersama beg lutsinar juga Tidak dijual di mana-mana! Nilai set ini ialah RM 285 tau So, kena cepat-cepat grab peluang ini sebab

Kenapa Tak Boleh Jual Shaklee di E-commerce

Kenapa Tak Boleh Jual Shaklee di E-commerce Soalan yang selalu Shieda terima, " Shieda, kenapa kat Shopee lebih murah?" " Harga barang Shaklee berubah-ubah ke?" Setiap pegedar shaklee tak dibenarkan oleh company untuk jual kat ecommerce, lazada, shoppe etc Shaklee tak bagi kite jual kat shoppe atau ecommerce ada banyak sebab , company tak boleh nak responsible if anything happen. Seller pun tak kenal kan camne nak redeem if rejected samples. Ha’ah kat shoppe memang murah harga tapi seller takkan bertanggungjawab kalau barang yang sampai tu expired atau botol yang sampai tu nanti pecah etc etc. Banyak kes dah customer ni share .Kesian kadang-kadang tu tapi tak boleh nak tolong sebab beli bukan direct under company. Dan tak boleh jual kurang daripada harga ahli (undercutting price) Ini memang melanggar etika. Sebab; 1. Shaklee nak menjaga setiap hak distributor. Kalau ade yang jual lagi murah atau kurang dari harga ahli, nanti akan berlaku ketidakahli