Skip to main content

Kisah Saintis Pengamal Supplement

Kisah Saintis Pengamal Supplement

Semalam masa talk 'The Best For Baby' oleh Dr Sonhee Park, Sr Researcher Shaklee

Dia sempat berkongsi kisah dia dan supplement

Kenapa perlu supplement?

Dalam dunia ni xde satu makanan yang boleh ada semua nutrisi lengkap

Kalau nak makan semua nutrisi lengkap 
Kne makan banyak macam2x plak tu
Mesti tak mampu

Jadi dia mula ambil supplement sejak 1977 masa tu umur dia 23 tahun

Kini dia pada usia 63 tahun masih sihat dan cergas berbanding kawan2x dia dan keluarga yang ada macam2x penyakit pada usia warga emas ni

Dia pun maklum the best sejak dia tukar ke brand Shaklee, dia tak pernah kne selsema dah

Tu yang dia cergas

Dan dia juga bgtau Shaklee amat pentingkan quality

Salah satu test yang Shaklee buat adalah test kehadiran 350+ bahan kimia atau pesticide yang hadir dalam bahan / produk Shaklee 
Test yang Shaklee buat ni lebih dr requirement FDA yang suruh buat 200 test shj tp sbb Shaklee mmg jaga betul kualiti, buat lebih test sbb dunia ni bukan makin kurang bahan kimia, tapi bertambah!

Smpi tahap tu Shaklee buat test untuk pastikan produk selamat! Mmg tahap lebih organik!

Beruntung dapat consume produk dr hasil terbaik kan

Comments

Popular posts from this blog

Set Cantik Shaklee

Tak dinafikan semua orang suka benda cantik. Pandang ke mana sahaja mesti akan tertancap dan ternampak pada sesuatu yang cantik. Semua orang juga impikan : Kulit bersih / mulus Bebas jerawat Tiada parut Pori kurang terbuka Whitehead dan blackhead kurang Warna tona kulit sekata Kulit kemerahan Kulit berminyak yang terkawal Kulit lembab dan tak terlalu kering Disini, Shieda ingin cadangkan Set Cantik Shaklee. Set ni memang popular dan sentiasa orang cari. Jika kita usaha, Insya Allah akan tercapai impian kita tu..Percayalah, kulit yang cantik, lahirnya dari kulit yang sihat. Fungsi Set Cantik Shaklee 1# Energizing Soy Protein (ESP) (850 gram) ESP adalah minuman yang sangat mudah nak ambil. Tak renyah dan tak perlu resipi khusus pun😅 Antara manfaat ESP adalah ✅ Mencerahkan kulit ✅ Menjadikan tona kulit lebih sekata ✅ Mengurangkan whitehead dan blackhead ✅ Memudarkan parut jerawat ✅ Memberi kulit yang lebih gebu ✅ Atasi sunburn ESP (Energizing Soy Protein) Klik gambar untuk paparan lebih

SET MIGRAIN SHAKLEE | PUNCA MIGRAIN | TIPS KURANGKAN MIGRAIN

Migrain  adalah salah satu penyebab sakit kepala. Ia juga dikenali sebagai ‘Vascular Headache’. Migraine adalah sakit kepala yang menyerang secara berulang, biasanya berlaku di sebelah bahagian kepala sahaja. Adakalanya ia bermula di sebelah kepala dan kemudiannya melarat ke kedua dua belah bahagian kepala. Migrain juga boleh menyebabkan gejala berikut: pening, loya, muntah, cirit-birit dan sensitif terhadap bunyi dan cahaya. Bagaimana Migraine Berlaku Saluran-saluran darah di dalam kepala membekalkan darah ke kulit kepala serta otak. Migraine berlaku apabila saluran darah di kepala mengembang lebih besar daripada biasa. Urat saraf sensori yang mengesan rasa sakit pada dinding saluran darah menjadi terangsang dan menghantar isyarat sakit ke otak. Beberapa perkara yang mencetuskan serangan migrain adalah: Stress atau tekanan Pengambilan alkohol Sesetengah jenis makanan seperti coklat, keju, kopi dan teh Tidak cukup tidur Perubahan hormon ketika haid Tabiat meroko

Kenapa Tak Boleh Jual Shaklee di E-commerce

Kenapa Tak Boleh Jual Shaklee di E-commerce Soalan yang selalu Shieda terima, " Shieda, kenapa kat Shopee lebih murah?" " Harga barang Shaklee berubah-ubah ke?" Setiap pegedar shaklee tak dibenarkan oleh company untuk jual kat ecommerce, lazada, shoppe etc Shaklee tak bagi kite jual kat shoppe atau ecommerce ada banyak sebab , company tak boleh nak responsible if anything happen. Seller pun tak kenal kan camne nak redeem if rejected samples. Ha’ah kat shoppe memang murah harga tapi seller takkan bertanggungjawab kalau barang yang sampai tu expired atau botol yang sampai tu nanti pecah etc etc. Banyak kes dah customer ni share .Kesian kadang-kadang tu tapi tak boleh nak tolong sebab beli bukan direct under company. Dan tak boleh jual kurang daripada harga ahli (undercutting price) Ini memang melanggar etika. Sebab; 1. Shaklee nak menjaga setiap hak distributor. Kalau ade yang jual lagi murah atau kurang dari harga ahli, nanti akan berlaku ketidakahli

7 Sebab Pilih Vitamin C Shaklee

* Dihasilkan dari ekstrak jagung yang sesuai untuk mereka yang mempunyai perut sensitif * Shaklee Sustained Release Vita-C Plus" * Menggunakan teknologi 'Sustained Release' yang melepaskan 100 mg Vitamin C ke dalam badan setiap jam. Badan kita hanya mampu menyerap 100 ke 200 mg sahaja dalam satu masa. Jangan ambil yang tiada teknologi ini kerana ia suatu pembaziran. * Diperkayakan dengan 120mg Bioflavonoid Sitrus untuk meningkatkan keberkesanannya. * Dihasilkan pada tahun 1981 dengan teknologi Sustained Release' yang pertama di dunia oleh Dr. Forrest C. Shaklee. * Diperbuat dari bahan semulajadi yang selamat untuk diambil dalam jangkamasa panjang dan terbukti melalui kajian saintifik Juga baca : KENAPA TAK BOLEH BELI SHAKLEE DI SHOPEE ATAU LAZADA

ESP BAGUS UNTUK IBU MENYUSU DAN BERPANTANG

ESP sangat bagus diambil oleh ibu yang berpantang terutamanya yang bersalin secara czer. Protein bagus untuk pemulihan tisu badan. Bukan itu sahaja, bantu untuk beri tenaga dan membantu menghasilkan hormon dalam badan, serta membina sel-sel dalam badan. Hormon oxytocin dan prolactin adalah sangat penting kepada ibu menyusu. Jom kita kenali hormon yang mempengaruhi penghasilan susu ibu. HORMIN OXYTOCIN Hormon Oxytocin tu akan mempengaruhi emosi ibu (sedih gembira, stress, dan lain2). Semakin banyak hormon oxytocin ni dirembes makin gembira la ibu tu dan begitu la juga sebaliknya. HORMON PROLACTIN Hormon Prolactin ni bahasa mudahnya adalah hormon yang menghasilkan susu. Jadi secara logiknya bila ibu tu sentiasa gembira, disokong pula dengan konsep (demand & supply) dalam penyusuan, InsyaAllah susu ibu pun akan meriah. Dalam masa 10 hari berpantang ni, Shieda "takut" ambil ESP setiap hari. Sebab utamanya, susu bertambah - tambah meriah dan selalu datang gejal